Bungie krijgt $100 miljoen van Chinees bedrijf 

Bungie krijgt $100 miljoen van Chinees bedrijf 2018-06-03T23:56:59
Bungie wil een globaal, multi-franchise entertainmentbedrijf worden, dat zelf games uitgeeft. NetEase investeert $100 miljoen om dit mogelijk te maken. Verder in deze N8W8 weer eens nieuws over Deep Down, een verrassing voor Warhammer-fans, een Jurassic World Evolution dev diary vol dino's en een patch voor State of Decay 2.

Cats <3
    

Bungie krijgt $100 miljoen van Chinees bedrijf

Bungie heeft bekend gemaakt een leuke investering van het Chinese online gaming-bedrijf NetEase ontvangen te hebben. NetEase wil Bungie namelijk ondersteunen bij de visie om een globaal, multi-franchise entertainmentbedrijf te worden. Zo wil de ontwikkelaar van Halo en Destiny zich onder meer richten op het zelf uitgeven van games.

Pete Parsons, de CEO van Bungie, komt met de volgende statement:

“This new partnership will enable us to accelerate our global vision, while building new teams dedicated to delivering brand-new experiences. NetEase creates and operates some of the most popular games on the planet. We’re excited for them to bring their experience as we enter this new chapter in Bungie’s history. With NetEase’s industry expertise and international reach, our partnership will help us realize our shared goal of reaching players around the globe.”

Destiny 2

Mocht je fervent Destiny-speler zijn dan hoef je je overigens geen zorgen te maken. Bungie blijft gewoon samen met Activision aan deze serie werken. Parsons stelt dat Destiny nog vele jaren zal blijven bestaan en dat hun toewijding aan de game niet verminderd is. Deze uitspraken werden ook meteen bevestigd door een medewerker van Activision.
    

Capcom verlengt Deep Down trademark

Wie dacht dat Deep Down een stille dood gestorven was, kan het geheel onverwacht toch nog steeds mis hebben. Uitgever Capcom heeft de trademark op de game namelijk verlengd.

Deep Down

Een van de games die tegelijkertijd met de PS4 onthuld werd, is Deep Down. In 2013 en 2014 volgden een aantal trailers. De game was destijds zelfs speelbaar op de Tokyo Game Show. Daarna nam de stroom content echter af...

Begin 2015 liet producer Yoshinori Ono weten dat Deep Down nog springlevend was, maar dat het concept compleet veranderd was. De game zou zelfs nog grootser worden!

En toen was het stil. Of nou ja, af en toe kun je dus lezen hoe de trademark weer verlengd wordt. Concreet betekent dit dat Capcom nog steeds van plan is om de naam commercieel te gebruiken, in dit geval in ieder geval in Amerika.

Aangezien je een trademark niet onbeperkt mag verlengen, heeft de uitgever nog tot juni 2020 om de game uit te brengen.
    

Trailerovervloed

Maandagochtend doe je het liefst zo weinig mogelijk. De Wachtster snapt je en schotelt je daarom liever zoveel mogelijk bewegende beelden voor. In deze trailerovervloed een beetje spotlight voor:

  • West of Loathing – eerder op PC; nu op Nintendo Switch
  • Impulsion – 19 juli op PC
  • Train Sim World – eerder op PC; 24 juli op Xbox One
  • Yomawari: The Long Night Collection – losse games eerder op PS Vita en PS4; bundel 26 oktober op Nintendo Switch


    

Nieuwe Warhammer game aangekondigd; trailer voor Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr

Dubbel Warhammer-nieuws!

De Wachtster begint met de aankondiging van Warhammer: Chaosbane. Deze action RPG speelt zich af in de Old World-geschiedenis. Je stapt in de schoenen van een mens, high elf, wood elf of dwerg, en bezoekt locaties als Praag en Nuln. De game wordt ontwikkeld door Eko Software, dat je kunt kennen van de How to Survive-games.

Warhammer: Chaosbane moet zowel op PC als console verschijnen.

Warhammer: Chaosbane

Warhammer: Chaosbane

Het tweede nieuwtje staat in het teken van Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr. De Wachtster kan jullie namelijk verblijden met een feature trailer.

Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr is vanaf 5 juni te checken op PC. De game verschijnt vervolgens op 5 juli op PS4 en Xbox One.
   

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Jurassic World Evolution dev diary over de dino's

Komende zondag staat er weer een feature van de Wachtster op het programma. Ze vertelt je dan alles wat je moet weten over Jurassic World Evolution. Daarbij uiteraard ook aandacht voor het scheppen en verzorgen van de dino's voor in je attractiepark.

Ontwikkelaar Frontier Development geeft met onderstaande developer diary alvast een mooie voorzet:

Jurassic World Evolution is vanaf 12 juni te checken op PC, PS4 en Xbox One.
    

State of Decay 2 krijgt patch van 20GB

State of Decay 2 kende wat technische problemen bij de release. Om deze issues te verhelpen heeft ontwikkelaar Undead Labs een fikse patch van 20GB klaarstaan.

State of Decay 2

Deze patch 1.2 voor State of Decay 2 zorgt onder meer voor bug fixes, tune-ups en zogenaamde quality of life improvements. Hiermee moeten onder meer de stabiliteit, performance en multiplayer connectiviteit verbeterd worden.

Weten wat er precies veranderd? Check dan deze patch notes.
    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen check je hoe een creatieveling Dark Souls nagemaakt heeft in LEGO Worlds en ben je getuige van een bijna speedrun-record met dank aan een boomstam-surfende Link.


    

Lekker koesen!
   

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord