Boba Fett krijgt zijn eigen film en Fortnite introduceert Playgrounds-modus 

Boba Fett krijgt zijn eigen film en Fortnite introduceert Playgrounds-modus 2018-05-26T18:25:31
Helaas, niet de Ewoks maar Boba Fett krijgt zijn eigen film. En wie regisseert de nieuwe James Bond eigenlijk? Je zou denken dat er door E3 vooral veel gaande is in de gamewereld, maar de filmwereld kan er ook wat van dit weekend.

mars
  

26 mei alweer, bijna juni! Vandaag in 2002 werd er teken van water (en dus leven?!) op Mars gevonden door de Mars Odyssey. Én in 1986 werd de Europese vlag officieel geaccepteerd. Zie jij ook sterretjes? Hopelijk niet, want er zit nog een hele WKNDW8 aan te komen voor je!

sterren
   

Fortnite krijgt respawnvriendelijke Plagrounds-modus

Fortnite wordt uitgebreid met Playgrounds, dit is een modus waarin je een korte tijd hebt om de gamemap te bekijken, forten te bouwen en lekker op oorlogspad te gaan. Je krijgt dus niet een leven, maar je kunt respawnen en je spullen respawnen met je mee. Lees hier alles over de nieuwe modus en het feit dat er een heleboel lama’s in voorkomen.

fortnite
  

Boba Fett krijgt eigen Star Wars-spin-off

Het is een WKNDW8 met een heleboel filmnieuws! Boba Fett, een van de meest iconische en populaire personages uit Star Wars, krijgt net als Han Solo zijn eigen film. Logan’s James Mangold schijnt wederom samen te werken met Simon Kinberg (The Martian) om de film mogelijk te maken. Er is verder nog niets bekend over de film. Mangold is ook nog heel druk met een racefilm met Matt Damon en Christian Bale.

boba fett
  

Ni No Kuni II meer dan 900.000 x verkocht

Revenant Kingdom, de meest recent verschenen Ni No Kuni-game, heeft inmiddels in twee maanden tijd 900.000 stuks verkocht. Hiermee komt de reeks op een aantal verkopen van bijna 3 miljoen. Deze info komt van Bandai Namco. Overigens bestaat de reeks Ni No Kuni uit Wrath of the White Witch, Revenant Kingdom en Dominion of the Dark Djinn. Die laatset is alleen binnen Japan uitgekomen.

ni no kuni
  

Tower Of Guns-opvolger Mothergunship krijgt demo

Dat was een vrij gestoorde game: Tower of Guns. En het wordt nog gekker, want de opvolger Mothergunship komt er bijna aan. Er is NU een demo op PlayStation 4, Xbox One en PC te vinden om alvast te proberen of het wat voor je is. Ontwikkelaars GRIP en Terrible Posture hebben de demo beperkt tot het gedeelte waarin je zelf wapens maakt, wat een klein stukje is van de volledige game. Mothergunship komt eind dit jaar uit.

tower of guns
  

Rainbow Skies aankondigingstrailer gearriveerd

Op 27 juni verschijnt Rainbow Skies, de sequel op Rainbow Moon. Het spel verschijnt op PlayStation 4, PlayStation 3 en PS Vita. Het is een animatiestijl waar je van moet houden met mooie vioolmuziek erbij om je helemaal in die fantasiewereld te trekken:


  

Battlefield V krijgt twee valuta

Battlefield V bevat twee in-game valuta, zo schrijft Polygon. Hoe ze precies heten is nog niet bekend, maar van de ene krijg je meer door gewoon de game te spelen en aan de opdrachten te voldoen zoals normaal, en de ander kun je aankopen door echt geld te gebruiken. Hiervan kun je dan cosmetische aanpassingen kopen die verder niet het spel beïnvloeden. Ondertussen is in er in de rest van de wereld een heleboel discussie over het uiterlijk van de soldaten en het feit dat er schijnbaar vechtende vrouwen aan het front waren. Nu waren er wel soldaten met hanenkammen en hadden vooral de Sovjets door dat vrouwen ook prima vechtmachines waren, maar dat was slechts op kleine schaal. Dice lijkt volgens menig gamer iets te veel vrijheid te nemen met deze twee aspecten van de Tweede Wereldoorlog.

Battlefield
  

Al 675 miljoen zombies gedood in State of Decay 2

Zombiesurvivalgame State of Decay 2 gaat lekker, want Microsoft heeft aangekondigd dat al 675 miljoen zombies de dood vonden in het spel. Er zijn meer dan 1 miljoen gamers die het spelen sinds het spel op 22 mei verscheen. Mocht je even niets te doen hebben, dan kun je bovendien genieten van 3,5 miljoen uur gameplay op Mixer, Twitch en YouTube.

Zombie
  

Shaquille O’Neal-game Shaq Fu krijgt Collector’s Edition

De sequel die via crowdfunding verscheen voor de game Shaq-Fu krijgt binnenkort een exclusieve Collector’s Edition in een oplage van 500. De game komt over een paar weken uit en als je fan bent (maar alleen dan, want het is niet de mooiste collector’s edition ooit), dan zal je waarschijnlijk wel oren hebben naar deze speciale editie, zoals aangekondigd door die heerlijke beer van een man zelf:


  

Danny Boyle is de regisseur van de 25ste James Bond-film

Terwijl de Hollywood viert dat het monster Weinstein is gearresteerd en zich afvraagt wat hij wilde zeggen met de boeken onder zijn arm, is er meer goed nieuws uit de filmwereld. De 25ste James Bond-film wordt geregisseerd door Danny Boyle, die je kent van 28 Days later, 127 Hours, Slumdog Millionaire en films die geen getallen in de naam hebben, zoals Steve Jobs en Trainspotting. Het belooft nog wat spannends te worden, want samen met Trainspotting-maatje John Hodge gaat Boyle het script schrijven. Niet dat Daniel Craig per se in de goot zal belanden en baby's op plafonds zal zien kruipen: de twee hebben ook de veel lichtere openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 geschreven. En daar waren de Spice Girls, dus wie weet heeft 007 heel andere problemen aan zijn broek straks. 9 november 2019 komt Bond 25 uit. Een naam is nog niet bekend, maar Say You’ll Be There is best een goeie, toch?

bond
  

David Leitch over filmgamevooroordelen

Er wordt gewerkt aan een film van The Division en David Leitch (Deadpool 2 en John Wick) is de man die de boel moet gaan runnen. In een interview met Collider heeft hij een en ander verteld over het stigma dat kleeft aan gameverfilmingen:

“Games en films zijn twee verschillende ervaringen. Uiteraard vertel je in een game je eigen verhaal en het is heel actief, terwijl cinema juist draait om hoe een persoon een verhaal ervaart. Ik denk dat die twee soms in conflict raken, maar op een project als The Division zijn er grotere thema’s waarvan je er eentje uit kunt nemen. Daaraan kun je dan fantastische personages koppelen en een spannend verhaal, en de aspecten toevoegen van de wereld waarvan mensen zijn gaan houden, dan heb je volgens mij een goede film gemaakt.”

Wanneer The Division: de film moet komen, dat is nog onbekend.

division
   

Fortnite was helemaal niet zo royaal in battle

Fortnite Battle Royale is razend populair, maar heeft ook nu al een geschiedenis. Jazeker, in de nieuwe DidYouKnowGaming wordt in die spannende historie gedoken:


  

Hoogste tijd om te zaterdaggen. De zon schijnt, er moeten ongetwijfeld boodschappen worden gedaan en hopelijk heb jij een avond vol videogames in het verschiet. Fijne dag pandaag!

pandaloopje

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord