Blizzard wil World of Warcraft interessant maken voor eSports 

Blizzard wil World of Warcraft interessant maken voor eSports 2014-10-01T09:25:31
Vandaag hebben we nieuws over zowel de Dead Rising- als de Tetris-film. Ook vind je 20 minuten aan Assassin's Creed Rogue gameplay en wil Blizzard WoW interessant maken voor eSports. Nachtwacht, goedemorgen.

Tetris-film wordt sciencefiction gebeuren

Natuurlijk komt er een film over Tetris! Wie zit er nu niet te wachten op een verfilming van deze lijn-maak-simulator? Alle lijnrechters die dit nu lezen gaan natuurlijk volledig door het lint... Maar onder deze laag van sarcasme zit ook nog wat nieuws trouwens, want Tetris the movie wordt een sciencefiction film. Dit heeft Treshold Entertainment (de gasten achter de MortalMortal Kombat films) aangekondigd.

“Everyone knows that Tetris is one of the best known, most beloved brands in the world. What everyone doesn’t know yet is this epic sci-fi story that we’re going to tell. That’s what’s really exciting.”

Logisch dat we dat verhaal niet kennen, want dat verhaal heeft nooit bestaan. Maar eerlijk is eerlijk, De Wacht is best benieuwd wat voor creatie hieruit voorkomt. De film staat in het kader van het 30-jarig jubileum van Tetris en dat mag best groots aangepakt worden. Letterlijk iedereen kent Tetris namelijk. De Wacht hoopt persoonlijk dat dit een prequel wordt van de nog niet bestaande Minecraft film. Alles kan tegenwoordig.

 

Assassin’s Creed Rogue – 20 minuten gameplay

De afgelopen dagen worden we overspoeld door gameplay-filmpjes. Ook Assassin’s Creed Rogue ontkomt daar niet. Vooral niet aan het overspoelen, omdat varen enzo! Maar De Wacht raadt je aan niet te kijken, want als je alle beelden checkt die er worden vrijgegeven van AC, dan hoef je de game eigenlijk niet meer te spelen. Mocht je eigenwijs zijn, hieronder vind je zo’n 20 minuten aan gameplay:

 

Hoeveel geld de Resident Evil films hebben gemaakt

Bij elkaar is dat vast iets meer dan je dacht...

Resident Evil Films

 

Blizzard wil World of Warcraft interessant maken voor eSports

Hoewel de populariteit van World of Warcraft niet meer zo dol is als vroeger, is het nog steeds een van de populairste en bekendste MMO. Het is alleen jammer dat WoW al bestond voordat eSports opeens booming waren... Alsnog wil Blizzard, in dit late stadium, proberen om de MMORPG mee te laten tellen in het professionele circuit. Kim Phan, hoofd van de afdeling eSports bij Blizzard, heeft al aangegeven dat het bestaande 3vs3 Arena niet om aan te zien is als eSport, maar daar moet verandering in komen.

"Ideas have been brought up like Battlegrounds. People enjoy watching live raids at BlizzCon. What makes something an eSport really depends on what people want to see. We are taking a close look into how we can better support eSports."

World of Warcraft

Het lijkt De Wacht een lastig karwei om deze tien jaar oude game opeens te gaan voorzien van eSport-elementen. Maar als iemand dat kan fiksen, is Blizzard het wel. Ze timmeren natuurijk al een tijdje aan de weg met games als StarCraft, Warcraft en ondertussen doet HearthStone het ook verdomd goed in het eSport-hoekje. De Wacht heeft te weinig verstand van WoW om advies te geven, maar er zijn vast alleswetende commenters aanwezig die Blizzard tips kunnen geven toch?

 

Kennis is macht

De helft van alle gamers zijn dames. Wist je dat? Game/Show schijnt er even een lichtje op voor je.

 

Dead Rising film wordt ‘Indiana Jones met zombies’

Kijk, dit lijkt De Wacht een beter concept voor een film. Niet echt origineel misschien, zombies zijn al best wel gedaan, maar makkelijker te verfilmen dan blokken stapelen en lijnen maken. Anyway, de man achter de Dead Rising film Zach Lipovsky, heeft een boekje open gedaan over de Dead Rising film. Hij zou sowieso een hoop nieuwe energie met zich meebrengen dat we ‘niet eerder zagen in een zombiefilm’. Een gewaagde uitspraak in een wereld waarin zelfs een zomromcom bestaat.

"It's definitely got its dark scary beats, but ultimately it's an adventure film. Every time I get scared or laugh while playing, I make a note to add it to the script. Tonally it will be like 'Indiana Jones with Zombies'. Fun, scary, dramatic action."

Ondertussen is er ook al een flinke lijst acteurs bekend die in de film gaan spelen: Jesse Metcalfe (John Tucker Must Die, Desperate Housewives), Meghan Ory (Once Upon a Time, Dark House), Virginia Madsen (The Number 23), Dennis Haysbert (The Unit, Wreck-it-Ralph) en Keagan Connor Tracy (Once Upon a Time, Battlestar Galactica). Het zijn misschien niet de Brad Pitts en Scarlett Johanssons van deze wereld, maar ze kunnen wel wat.

Dead Rising 3

De film krijgt een digitale release en wordt geen blockbuster bioscoopfilm. Op deze manier kan Lipovsky volgens hem de meeste fans pleasen en hoeft hij geen rekening te houden met enorme budgetten en daarmee hoge verwachtingen van de halve wereld. Capcom zelf draagt ook hun steentje bij, dus we hoeven niet heel bang te zijn dat het bronmateriaal verloochend wordt. De film speelt zich trouwens af tussen deel 2 en 3 in een nieuwe stad.

 

Dragon Quest X naar PS4?

Dit is een heel kort nieuwtje, en de klachten over zijn kortheid ziet De Wacht graag tegemoet in de comments. Yosuke Saito, de producer van MMORPG Dragon Quest X, wil de game graag naar de PlayStation 4 brengen. Het origineel is voor de Wii verschenen en onlangs ook voor de Wii U en 3DS. Helaas nog niet in Europa, maar mocht de game ooit naar de PS4 komen, dan is de kans dat hij naar het Westen komt meteen een stuk groter. Kort nieuws hè?

Dragon Quest X

 

Bloodborne alpha uitnodigingen verstuurd

Een tijdje geleden konden PS4 eigenaars zich aanmelden voor de Bloodborne alpha en, mocht je nog niet in je inbox gekeken hebben, de uitnodigingen zijn verstuurd! Heb je er geen mogen ontvangen (net als De Wacht, verdomme) dan heb je pech. Al mis je niet heel veel uur Bloodborne, want de test is op 1, 3 en 5 oktober van 18:00 tot 21:00. Voor de snelle rekenaars in ons midden is dat een koele negen uur Bloodborne. De test is zo’n 3,7 GB groot, dus dat belooft wat!

Bloodborne Alpha

“Weer zo’n kort nieuwtje Roy?”

“yep, doei.”

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord