Blizzard waarschuwt voor gevaarlijke Trojan 

Blizzard waarschuwt voor gevaarlijke Trojan 2014-01-04T03:48:11
Okay, die voornemens voor het nieuwe jaar gaan alweer de deur uit. Op tijd naar bed? Hoe kan dat als er een Nachtwacht geschreven moet worden! Geen zorgen, voornemens gaan hier meestal nooit lang mee. Slecht nieuws voor de Blizzard-aanhang. Niet alleen een gevaarlijke trojan op de loer, maar ook nog uitstel voor het volgende seizoen van Hearthstone. Balen dus!

Blizzard waarschuwt voor nieuwe Trojan

Denk jij mooi veilig te zijn met je Blizzard Authenticator? Mooi niet! Ook al doe je al tijden die irritante handeling, iedere keer als je inlogt. Veilig voor hackers ben je nooit en het is daarom logisch dat de Blizzard Authenticator nu ook niet meer voldoende beschermt. Dat was te lezen op de website van Blizzard, waar het bedrijf de gamers waarschuwt voor een nieuw ontdekte Trojan. Dit vieze stukje software trackt je wachtwoord en authenticator code in real time, waardoor na enkele keren inloggen de codes van je authenticator na te bootsen zijn. Weirde shit.

Diablo III

Het is dus zaak om even te controleren of jij ook de sjaak bent. De Trojan werd namelijk tot een paar dagen terug door vrijwel geen virusscanners onderschept en is ook niet terug te vinden voor het zichzelf activeert. Dan is het dus eigenlijk al te laat. De software werd bij gamers binnengebracht via een neppe Curse Client, waarmee een behoorlijk aantal World of Warcraft-spelers hun mods/add-ons binnen halen. De nepclient werkt wel gewoon, waardoor er op het eerste gezicht weinig aan de hand lijkt te zijn. 

Op dit moment lijken de meeste virusscanners het in hun updates mee te nemen, zorg dus even dat je de boel goed checkt. Doe je dat liever handmatig? Lees dan hier de instructies even goed door!

 

Streamer PhantomL0rd reageert op DDoS en arrestatie

Een paar dagen terug las je al op PU.nl dat League of Legends niet speelbaar was, omdat één bepaalde streamer lastig gevallen werd. Welke game PhantomL0rd ook probeerde op te starten, de DDoS-ers zorgden ervoor dat het niet kon. Later werd de streamer zelfs gearresteerd wegens een vermeende gijzelingsituatie en kon meekomen naar het politiebureau. Dit gebeurde de World of Warcraft-streamer Swifty een tijdje terug ook al. Het lijkt erop dat een aantal rotte appels in de Twitch-community het heel stoer vinden dat ze een DDoS kunnen uitvoeren!

Nu alle chaos achter de rug is vond PhantomL0rd het tijd om zijn uitleg te geven en zijn fans te laten weten dat hij door blijft gaan. De boodschap duurt ruim een uur, dus een hoog TLDR; gehalte, maar de Wacht vindt het toch interessant hoe de streamers de laatste tijd de dupe zijn van dit soort zielige aanvalletjes. Jongens, écht hacken is een kunst en is dus behoorlijk moeilijk. DDoS-en is hetzelfde als steentjes blijven gooien. Het is irritant, maar iedereen kan het.

Het is hoe dan ook een vervelende situatie, het is dan ook te hopen dat de politie hier een soort beleid voor in gaat stellen. Weet je dat sommige van die gasten vijf pizza’s per dag bezorgd krijgen? Een keertje is lachen, maar originaliteit is ver te zoeken..

 

Pokéseks

Dude. Wat?

 

De meest vriendelijke overval ooit

Wouter maakte eerder vandaag opnieuw kennis met het fenomeen permadeath. In DayZ bestaat het en daarom zul je alles doen om je hachje te redden. Want overnieuw beginnen dat wil je niet. De Wacht is trouwens trots op jullie, hij heeft begrepen dat een aantal kijkers de stream gesniped hebben om Wouter vervolgens om te leggen. Pro, pro. Deze gast schijt evengoed zeven kleuren op het moment dat hij een magnum op zijn ballen gericht krijgt. Maar als je deze overval ziet, dan begrijp je dat het altijd erger kan..

 

Hearthstone open bèta laat wellicht langer op zich wachten

Misschien logde je vandaag in op Hearthstone in de hoop dat de Ranked-ladder gereset zou zijn. Helaasch pindakaasch dan maar, want Blizzard stelt de ingang van het volgende seizoen gewoon even uit! Ook al zouden de seizoenen slechts een maand duren, als Blizzard daar een week of drie achteraan wil plakken dan doen ze dat potverdomme! Het heeft te maken met technische moeilijkheden die het bedrijf eerst op wil lossen. Dit betekent misschien ook dat de open bèta niet in januari zal starten, terwijl dit eerder wel door Blizzard beloofd werd. Op Battle.net plaatste Blizzard het volgende:

During today’s Hearthstone closed beta maintenance (Thursday, January 2nd), we’ve discovered some pesky sprites that are currently preventing us from properly transitioning from Test Season 1 to Test Season 2. Due to these issues, we are extending the duration of Test Season 1 until we can ensure a smooth transition.

Hearthstone

De Wacht kan het eerlijk gezegd weinig boeien, als je nu nóg geen bèta key hebt dan interesseert de game je waarschijnlijk ook weinig. Jammer dat we niet opnieuw kunnen beginnen met het Ranked-systeem, maar alle gewenste kaarten zijn hier toch nog niet in bezit. Dit uitstel is voorlopig dus helemaal prima. En wie weet, misschien start het volgende seizoen gewoon rond de twintigste van januari, en gaat de hele zooi dan alsnog in open bèta. De Wacht heeft er echter een hard hoofd in!

 

Mede-oprichters Criterion vertrekken, richten nieuw bedrijf op

Bij ontwikkelaar Criterion vindt momenteel een heuse Burnout-crash plaats. Alex Ward en Fiona Sperry richtten jaren geleden de studio op, maar hebben besloten niet langer met EA verder te willen. Criterion is vooral bekend van de Burnout-serie, maar mocht af en toe ook aan een Need For Speed sleutelen. De vertekkende teamleden betekenden veel voor Criterion. Alex Ward was al een tijdje vice president en Sperry fungeerde als studio director. Desondanks richt EA zich liever op de toekomst en laat ons weten dat Criterion aan een nieuw project voor de X1 en PS4 werkt:

Alex Ward and Fiona Sperry have decided to leave EA. We appreciate their many contributions through the years and wish them well in their future endeavours. The incredibly creative and talented team at Criterion are hard at work on a new project for next-gen consoles as new IP continues to be a major priority across EA. Matt Webster is leading development of the new game and the Criterion studio moving forward. Matt has been part of Criterion for years and has an exciting vision for this new game.

NFS Most Wanted

Eerder dit jaar moest Criterion al inkrimpen tot minder dan twintig werknemers, maar volgens Ward was die bezuiniging destijds volledig vrijwillig. Sperry en Ward zijn overigens nog niet klaar met videospelletjes maken, ze starten zelf een nieuwe studio. De Wacht is erg benieuwd of de twee bij hun Racing-roots blijven op misschien de indie tour opgaan. De tijd zal het leren!

 

PU-leden verslaan morgen Garrosh Hellscream

Jajajaja mensen! Morgen is het zo ver, vanaf 13.30 ga ik samen met jullie Siege of Orgrimmar doorlopen. Het team van epische PU-lezers moet veertien bazen verslaan. Er zal loot zijn, er zal lol zijn, er zullen bazen zijn die harder neergaan dan een junkie die zijn fix niet krijgt. Wat moet je meenemen? Goede zin, een itemlevel van rond de 510 en een affiniteit met de Horde, want dit is de factie waar ik speel. Hou de stream dus in de gaten en tot dan! 

WoW 

Ware feiten over de Armadildo

Heeft Zefrank1 nog uitleg nodig? Iedere keer weer vindt de Wacht het briljant, geniet weer van de meest nutteloze feitjes van je dag. Maar ze zijn wel wáár! Denkt de Wacht. Misschien ook niet..

 

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord