Blizzard bespaart Europa microtransactions 

Blizzard bespaart Europa microtransactions 2015-02-22T00:09:19
Een donkere nacht valt. Blizzard brengt het grote kwaad der games naar Azië, politie agenten hebben 3.8 miljoen kluizen niet kunnen redden, gruwelijke auto's overtreden elk snelheidslimiet en bordspelfabrikanten zijn leugenaars. Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje

Soms zit er muziek in een game die eigenlijk aan je voorbij gaat. Pas als je er later nog eens met wat aandacht naar luister kom je er achter wat een vette track het eigenlijk is. Zo ook bij deze Smash Bros. theme van Mr. Game and Watch. Die shit is spacey as hell! 

 

Geen microtransactions in Westerse Diablo 3 

Patch 2.2.0. van Diablo 3 staat klaar, en omdat data miners al aardig wat potentieel teleurstellende informatie hebben weten op te duikelen wil Blizzard even duidelijk maken dat er geen microtransactions in de Westerse versie van Diablo 3 zullen. In de Aziatische versie van de actie-RPG zullen ze waarschijnlijk wel te vinden zijn. 

Community manager Brandy Camel zei op Battle.net de Platinum currency, experience  boosts, stash space, slot space en een aantal cosmetische items niet voor de Westerse markt bedoeld zijn: 

“While the above features will not apply to this region, players will still benefit from some of the quality of life perks tied to these additions, such as a streamlined UI for selecting cosmetic benefits like pets and Collector’s Edition wings.” 

Een groep Diablo 3 spelers zou wel interesse hebben getoond in microtransactions, maar Camel zegt dat er op dit moment geen concrete plannen zijn om dit in de Europese en Noord-Amerikaanse versies van de game door te voeren. De Wacht speelt zelf geen Diablo 3 - wat vinden de spelers in de PUmmunity hiervan? Blij dat microtransactions een ver van jullie bed show blijven? Of zouden jullie wel willen betalen voor een XP boost? 

 

Dungeons 2 komt in april

Dungeons 2 is het vervolg op... eh... Dungeons. Dungeons kwam in 2011 uit en was bedoeld als een soort spiritueel opvolger voor Dungeon Keeper. Het is maar goed dat iemand anders zijn best aan het doen is om de herinnering van deze game levend te houden, want de Dungeon Keeper game voor Android die recent werd uitgekakt was zoals bekend een microtransactionfestijn om van te janken. 

Ontwikkelaar Kalypso heeft laten weten dat Dungeons 2 op 24 april zowel digitaal als fysiek uitkomt. De game komt zelfs vier dagen eerder in Europa uit dan in de VS. Ha. De game komt naar Steam, Linux, Mac en SteamOS. 

 

Battlefield Hardline bèta stats

Visceral games heeft, volledig in lijn met wat nu hip is, een infographic gemaakt met daarin een paar van de belangrijkste statistieken van de afgelopen Battlefield Hardline bèta. Zo zijn er 3.8 miljoen kluizen gekraakt, 38 miljoen auto's gehotwired en wonnen de juten 57% van de potjes. En hop, daar is de infographic. 

 

Art director Heavenly Sword doet Hellblade 

De ontwikkeling van Hellblade liep recent een deuk op toen art director Stuart Adcock (haha) en senior character artist Claire Blustin de gamesindustrie verlieten voor een ander carrièrepad. Hoewel de DmC: Devil May Cry studio nog steeds op zoek is naar een character artist, is oud gediende Hugues Giboire aangenomen als nieuwe art director. Giboire werkte eerder al aan Ninja Theory's game Heavenly Sword.

"As well as adapting to production needs, a team can be forced into change when a member of the team leaves. This can have a big impact on a project and on a team, particularly a team as small as Hellblade’s."

Het is onvermijdelijk dat de game hierdoor wat vertraagd is, al was een releasedatum überhaupt nog niet bekend. Nu hopen dat de Britse ninja's het nog lukt om de game dit jaar uit te brengen. Hellblade komt uit voor PC en PS4, en wordt - als we de screens mogen geloven - behoorlijk freaky.

 

Nieuwe Driveclub DLC showt nieuwe wagens

Afgezien van Mario Kart speelt de Wacht nooit een racegame, maar dat betekent niet dat hij een goede digitale bolide niet kan waarderen. De aankomende DLC van Driveclub voegt weer een paar auto's aan de de PS4 exclusive toe. Van die wagens waarvan de heren van Top Gear iets zouden zeggen als "It really does look stunning. But it's not an Aston Martin." 

De nieuwe bakken in Downforce zijn de Ferrari F50, de Chevrolet Corvette Z06 Centennial Edition, de SRT Viper GTS, de Koenigseg One: 1 en de Jaguar F-type R Coupé. Mocht je één van deze auto's (of ze allemaal) in het echt bezitten: De Wacht zoekt nieuwe vrienden. Lik je vingers af bij een paar van de screenshots! And on that bombshell...

 

ALL FEAR THE MUSHROOM 

Volgende week komt Dynasty Warriors 8: Empires uit, dus Musou liefhebbers kunnen weer naar hartelust genocide plegen op AI vijanden met het IQ van een pinda en de lichamelijke gesteldheid van een stuk nat WC-papier. In de onderstaande filmpjes kan je zien wat voor maffe nieuwe wapens je kan gaan gebruiken in de game, waaronder een enorme paddestoel. Suck it, Mario! 

 

Destiny Ride Along - Mars

World artist Jason Sussmen en interplanetair wetenschapper (damn, dat staat goed op je LinkedIn) Craig Hardgrove nemen je mee naar Mars. Hoe realistisch is Destiny nu echt? 

 

Yakuza Zero PS4 demo walkthrough

In Japan is er een demo van Yakuza Zero uitgekomen, en in het onderstaande filmpje kan je een dik uur aan gameplay zien op 1080p en 60FPS. Any takers? 

 

Applaus! Applaus! Applaus! 

Dit is fantastisch en verschrikkelijk tegelijk. Kijk het! Applaus! Applaus!

 

Life is Strange - The Shining Easter Egg

All work and no videogames makes Jack a dull boy. 

 

Trivial Pursuit snapt het niet 

Fout. Weten jullie het goede antwoord? 

 

Later! 

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord