Black Ops 4 is geen PUBG kloon’ 

‘Black Ops 4 is geen PUBG kloon’ 2018-06-02T15:52:00
In deze WeekendWacht wat info over waarom Black Ops 4 geen PUBG of Fortnite kloon is, met zijn Battle Royale gameplay. Daarnaast nieuws over nieuwe games voor de Switch, Crash Bandicoot Switch controller, We Happy Few, Yakuza remasters en Shadow of the Tomb Raider.

10 nieuwe games voor Switch op de E3?

Nog 1 week! De Wacht vliegt samen met de rest van het zooitje ongeregeld weer naar Los Angeles voor de E3 en heeft er gruwelijk veel zin in. De geruchten molen draait op het moment ook op volle toeren voor alvast wat pre-E3 info en de Wacht begint vandaag met een fijn gerucht over de Nintendo Switch. Er staan namelijk 10 nieuwe games klaar, die allemaal weleens op de E3 onthuld zouden kunnen worden.

Switch

Die wijsheid komt van een medewerker van GameStop, die alvast in de nieuwe update van het computer systeem keek, en maar liefst 10 nieuwe Switch games zag staan. Wel een beetje jammer dat er geen titels bij staan!

We hebben helaas dus nog geen idee om welke games het gaat, maar misschien kan het gerucht hieronder daar heel toevallig wel bij helpen?


Fortnite naar Switch?

Op 4chan heeft iemand namelijk een document gepost, dat heel wat nieuwe Switch games laat zien! Het document zou gelekt zijn van iemand die zich bemoeit met de showroom display planning op de E3 beursvloer en het mooie is dat Kotaku heeft bevestigd dat het document klopt en dat er inderdaad nieuwe Switch games worden gepresenteerd op de E3, waaronder Fortnite.

Switch leak

Het zou in totaal gaan om 9 games, die je op het plaatje hierboven kunt aanschouwen. Het zijn ook niet allemaal onaangekondigde games, maar er zitten zeker een paar nieuwe tussen, die misschien wel bij GameStop in het systeem zijn opgedoken.

Het blijft allemaal vaag, maar het lijkt er in ieder geval op dat Nintendo een hoop nieuwe games gaat showen voor de Switch en dat kan je sowieso alleen maar toejuichen. Het gaat lekker met de Switch en hopelijk kan Nintendo door vette game releases het momentum houden!


Crash Bandicoot Switch controller

Over de Nintendo Switch gesproken! En ja, dit is het laatste Switch nieuwtje in deze MiddagWacht, beloofd. Op 29 juni vervalt de exclusiviteit van Crash Bandicoot op de PS4 en wordt dan gereleased voor de Xbox One en Switch. Om dat te vieren komt er een speciale Crash Bandicoot controller uit voor de Switch, gemaakt door PowerA en is officially licensed door Nintendo. De features van de controller op een rij:

Crash

  • Officially licensed for Nintendo Switch
  • Unique Crash Bandicoot Design elements
  • Comfortable shape, and solid lightweight construction
  • Switch System buttons (+, -, Home, Capture)
  • Left/Right shoulder buttons and triggers (L/R/ZR/ZL)
  • 2 analog sticks: precision tuned to eliminate dead zones
  • 8-way plus-shaped Directional Control Pad (D-Pad)
  • Nintendo ABXY button layout (larger than Joy-Con)
  • Detachable 10ft (3m) micro-USB to standard USB-C cable
  • 2-year limited warranty - Register at PowerA.com

De controller kost ook nog eens maar 25 dollar, maar het is wel erg jammer dat het hier niet om een draadloze controller gaat. Dat voelt sowieso een beetje als een downgrade. Ook vervelend dat de controller voorlopig alleen voor de USA is aangekondigd, maar mocht de Crash Bandicoot controller niet ook naar Europa komen, kan je altijd een importje doen.


We Happy Few E3 teaser

Kennen we de game We Happy Few nog? Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat er een Early Access versie uitkwam, maar We Happy Few is nog steeds in ontwikkeling en de release van de volledige game staat gepland voor later dit jaar. De devs hebben bevestigd dat we nieuwe gameplay beelden te zien krijgen op de komende E3 en als opwarmertje kunnen we hieronder al kijken naar een kleine trailer.


Geen extra content voor Yakuza remasters

Het is niet meer dan fantastisch dat er remasters in de maak zijn van Yakuza 3, 4 en 5, maar fans willen altijd meer. Zo vroegen fans zich bijvoorbeeld af of er nieuwe content in deze remasters te vinden zijn, maar dat is helaas niet het geval. Dit heeft Toshihiro Nagoshi, chief creative officer bij Sega, nu al bevestigd.

Yakuza

Volgens hem zijn deze Yakuza remasters meer bedoeld voor de gamers die de games nooit hebben gespeeld en daar nu voor het eerst de kans voor krijgen. Hij laat hierbij nogmaals weten dat er voor hardcore fans die de games al hebben gespeeld, niets nieuws te vinden is.

Ook wat betreft gameplay of opties in de game zal er niets veranderen ten opzichte van de originele releases van Yakuza 3, 4 en 5. Dat is jammer voor de fans, maar de Wacht is voorlopig al lang blij dat de games überhaupt geremastered worden.


‘Black Ops 4 is geen PUBG kloon’

Call of Duty: Black Ops 4 is nog maar net aangekondigd en ontwikkelaar Treyarch Studios is nu al bezig met uitleggen dat de game geen Fortnite en PUBG kloon wordt. Dat viel te verwachten met het nu al uitgekauwde Battle Royale principe, maar volgens Dan Bunting, de game director, wordt Black Ops 4 absoluut anders dan de rest. Hij legt uit:

Black

“This isn’t just another Fortnite or PUBG clone. You're playing a Call of Duty game, which is inherently going to be different. The gunplay, the way the weapons feel and movement feels is one of the best in the industry for the first-person shooter experience. It's gonna feel like Call of Duty, which is good. We've always said there's sort of a secret sauce for how our gameplay feels in multiplayer - the movement, the gunplay, all that stuff - we didn't want to sacrifice any of that.”

De Wacht heeft sowieso al geen mening over Call of Duty, dus laat voor het gemak ook lekker aan jullie over wat te vinden van deze uitspraak.


Shadow of the Tomb Raider: Lighting video

Tijd om deze MiddagWacht af te sluiten! De Wacht heeft een kort filmpje gevonden, waarin er een klein beetje nieuwe info wordt gegeven over de nieuwe Tomb Raider! Grappig genoeg heeft Shadow of the Tomb Raider prachtige lighting effects, waar Audrey Flammand Lapointe, de senior lighting artist, enthousiast over verteld.

Shadow

Ze wordt na 30 seconde afgekapt, maar het is net lang genoeg om interessant te zijn en om naar wat nieuwe artwork te kijken. Verwacht op de komende E3 een shitload aan nieuwe info en beelden van Shadow of the Tomb Raider. Het schijnt zelfs dat de game geshowd gaat worden tijdens de E3 persconferentie van Microsoft. Yes, zin in E3!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord