Black Ops II onthulling op 2 mei 

Black Ops II onthulling op 2 mei 2012-09-17T12:57:38
Deze Nachtwacht staat weer bol van de sappige geruchten. Er zijn nieuwe aanwijzingen voor een Black Ops 2 reveal, maar daarnaast zijn er ook rumors over God of War 4 en een LittleBigPlanet MMO! Verder teleurstelling om gehackte Street Fighter X Tekken DLC, Epic Mickey als trilogy, Sorcery story trailer en behulpzame Brawlers in Prototype 2. Follow the pack leader!

LittleBigPlanet MMO?
Deze Nachtwacht begint niet alleen met een gerucht, het zit er vol mee! Laten we beginnen met een sappig gerucht over een onaangekondigde LittleBigPlanet game. We weten al dat Sackboy naar de PS Vita komt en binnenkort ook nog in een kart gaat zitten op de PS3, maar er is meer. Het schijnt namelijk dat er wordt gewerkt aan een LittleBigPlanet MMO!

LBP staat uiteraard bekend om z’n toffe online functionaliteit rond het ‘Play, Create, Share’ principe, maar om het nou een MMO te noemen? Niet echt, toch? Ontwikkelaar Media Molecule is echter wel op zoek naar een lead community manager die veel ervaring heeft met MMO’s! What’s de deal yo?

Het zou natuurlijk kunnen dat ze gewoon op zoek zijn naar iemand met veel online ervaring, maar volgens de geruchten is Sony op de achtergrond al lang bezig met een soort LittleBigUniverse game. Zullen we het feestje dan maar compleet maken? Volgens de rumors krijgen we de eerste beelden te zien op de E3. Nog maar 47 nachtjes slapen!

God of War 4… toch?
Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat Sony flinke teasers via Facebook op het net gooit. Het gaat om een nieuwe PS3 exclusive, maar wat het precies is weten we nog niet zeker. Het lijkt er echter wel verdomd veel op dat we het nieuwe avontuur van Kratos eindelijk te zien krijgen als we de verschillende plaatjes mogen geloven.

PeterKoelewijn kwam vorige week met het eerste plaatje, maar vannacht kan de Wacht een nieuwe pic laten zien met de tekst: “Nothing will bring them back.” Gaat het hier om de vrouw en het kind van Kratos?

Het mooie is dat we niet lang meer hoeven te wachten, want kijk eens naar de datum op het plaatje… Holy shit, dat is vandaag! Verwacht dus ergens vandaag een post hier op PU.nl die ons allemaal uit de spanning haalt. God of War 4 mensen, help het hopen!

SF X Tekken DLC hack teleurstelling
Heb je de soap rond de DLC van Street Fighter X Tekken een beetje gevolgd? Er is DLC gepland met in totaal 12 nieuwe fighters, maar die content staat al op de disc. Er moet straks 20 Euro worden afgetikt om de content te unlocken en dat geeft toch een nare smaak in je mond. Om het nog erger te maken liet Capcom daarna ook nog weten dat er geen verschil zit tussen echte downloadable content en content die al op de disc staat en het zooitje was compleet. Of nou, eigenlijk niet!

Het werd namelijk nog erger, aangezien hackers er al snel achter kwamen dat de characters al op de disc stonden en binnen no-time waren ze allemaal unlockt. Tja, dat kan je bijna verwachten zou je zeggen, maar producer Tomoaki Ayano reageert verbaasd en teleurgesteld.

"Personally, I was really surprised when I heard the news that the characters had been hacked and I was pretty disappointed by that. I was really surprised at how skillful the hackers were. I was really kind of disappointed that it created this kind of environment where a bunch of players were playing the characters but a bunch were unable to play with them."

De DLC komt pas uit voor de consoles als de game ook is uitgekomen voor de PS Vita en dat gaat ergens aan het einde van deze zomer gebeuren. De characters bestaan uit Blanka, Cody, Dudley, Elena, Guy en Sakura voor Street Fighter en Alisa Bosconovitch, Bryan Fury, Christie Monteiro, Jack, Lars Alexandersson en Lei Wulong voor de Tekken kant. De content gaat 1600MS Points kosten, of 20 Euro.

Sorcery Story Trailer
Alweer twee jaar geleden, op de E3 van 2010, liet Sony de eerste gameplay beelden zien van PS Move exclusive Sorcery. De afgelopen tijd hebben we echter maar weinig gehoord over de game, maar dat komt volgens de Wacht door de reactie van de journalisten en gamers op de eerste beelden van Sorcery. Dit zou namelijk best weleens echt een toffe motion game kunnen worden die ook ‘echte’ gamers kan aanspreken!

De Wacht denkt dat Sorcery in eerste instantie gewoon een leuke PS Move titel moest worden, maar toen iedereen vrij enthousiast werd over de game, heeft Sony ongetwijfeld besloten hier een triple-A titel van proberen te maken. Of ze daar in geslaagd zijn komen we eindelijk te weten op 23 mei.

Voordat het zover is, heeft Sony een nieuwe trailer online gezet die volledig in het teken van het verhaal staat. Met je toverstaf zwaaien doe je natuurlijk niet zomaar! Hoe de game er nu uitziet? Check het hieronder! Een groot verschil met twee jaar geleden, toch?

Epic Mickey wordt trilogy
Warren Spector, de designer van de Epic Mickey games, heeft laten weten dat Epic Mickey als trilogy gepland staat. De officiële aankondiging van Epic Mickey 2: The Power of Two kwam voor veel gamers als een verrassing, maar voor Warren Spector himself was het al lang duidelijk dat er een deel twee ging komen. Zelfs de co-op gameplay en toevoeging van liedjes in Epic Mickey 2 was al lang bedacht toen het team aan deel één begon. Spector zegt dan ook dat al zijn games als trilogy beginnen!

“I always plan out at least three games. I plan out a three-game story arc, and I plan out a three-game, sort of, gameplay arc, what am I going to introduce in each game. I don't do that because I actually expect to do those games, I do it because my games take about three years to make and I need to make sure I'm willing to put in as many as ten years of my life on something."

Dat zou betekenen dat ook deel drie al bedacht is en Warren bevestigd dit dan ook door te zeggen dat hij al ideeën heeft:

“I knew we were going to do some songs in the second game and I knew we were going to do two player co-op multiplayer, I just knew that before we started the first game. And have an idea that if we're lucky enough to do a third one what we're going to do. So I already had an idea of what's the next step, you know, before we started, so I'm always incentivized to do it."

Mocht Epic Mickey 2: The Power of Two een hit worden, kan je er dus gif op innemen dat er ook nog wel een deel drie komt. Aan ideeën geen gebrek in ieder geval.

Black Ops II op 2 mei
Dik een week geleden verscheen er ineens een mysterieus plaatje op het net met het logo van Black Ops II. We weten allemaal dat Treyarch aan de beurt is met een nieuwe Call of Duty, maar de bevestiging dat het daadwerkelijk gaat om een direct vervolg op Black Ops is er nog steeds niet. Op het uitgelekte plaatje konden we ook een datum vinden, 28-04-2012. De verwachting is dan ook dat de game dan eindelijk officieel gepresenteerd gaat worden, of toch niet?

Er is namelijk een nieuw plaatje opgedoken met als tekst "Return for Debriefing" en juist 5 mei als datum! Daarnaast zie je zo’n typische Black Ops dude op de achtergrond van het plaatje. Nou nog de grote vraag, welke datum is nu juist?

Het eerste plaatje heeft per ongeluk heel even op de officiële Call of Duty site gestaan, maar werd heel snel weer offline gehaald. Het zou dus best kunnen dat 28 april de oorspronkelijke datum was, maar 2 mei de nieuwe reveal date is. Het wordt in ieder geval hoog tijd dat Black Ops II z’n smoelwerk gaat laten zien, dat is duidelijk.

Prototype 2 Pack Leader
Als James Heller heb je in Prototype 2 een shitload aan brute powers tot je beschikking om complete mayhem te veroorzaken en Alex Mercer te overmeesteren. Daarnaast kan je gebruik maken van een stel brute wapens, maar als ook dat nog niet genoeg is, heeft James Heller nog een andere power. Hij kan namelijk vriendjes worden met de Brawlers!

Heller kan als het ware de ‘Pack Leader’ worden en zo Brawlers aansporen om met hem mee te vechten. Je kunt zelf natuurlijk ook gewoon op het dak blijven kijken hoe de mormels complete chaos veroorzaken en de devs van de game vertellen je hier alles over in het onderstaande filmpje. Zie het als een soort Minions, maar dan veel groffer!

Prototype 2 komt volgende week al uit, dus het duurt gelukkig niet lang meer voordat we dit zelf kunnen proberen. Geef toe, dit is toch cool?

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord