Bethesda twijfelt over een volgende E3 persconferentie 

Bethesda twijfelt over een volgende E3 persconferentie 2015-06-27T07:28:01
De schrijver van de Nachtwacht zat te denken, welk nieuws, plaatsjes en gifjes hij zijn trouwe lezers ging schenken. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor nieuws over Bethesda, Super Mario Maker, de Fallout 4 Pip-Boy Edition en Star Wars Battlefront. Zo nu is dit rijmpje ook weer rond.

Goat

  

Super Mario Maker bevat 100 levels

Vanaf 11 september mogen we zelf aan de slag met het bouwen van de meest iconische levels om een rode loodgieter doorheen te jagen, want dan komt namelijk Super Mario Maker uit. Hoewel de game tot nu toe vooral gepresenteerd is als een game die draait om het zelf ontwerpen van Super Mario levels, is het spelen toch ook een erg belangrijke component. Nintendo heeft vandaag bekendgemaakt dat het spel 100 levels op de disk krijgt. Voor spelers die vooral willen spelen in plaats van creëren en geen internetconnectie hebben, lijkt de game nu dus ook bestaansrecht te hebben. Als je levels van andere spelers wil spelen moet je natuurlijk wel internet hebben om deze te kunnen downloaden.

Super Mario Maker

In Super Mario Maker is het voor het eerst mogelijk om zelf de Miyamoto uit te hangen. Want als jij de spookhuis werelden het leukste vindt, dan bouw je alleen maar werelden met Boo’s erin. In totaal kun je kiezen uit vier Super Mario-stijlen (Super Mario, Super Mario World, Super Mario 3 en New Super Mario). Als je een level gemaakt hebt, kan je deze pas uploaden als je hem zelf weet te voltooien. Natuurlijk is dit niet de enige game die in ontwikkeling is en waarin Mario een rol vervult. De loodgieter gaat onder andere ook nog opdraven in Mario Tennis: Ultra Smash en Mario & Luigi: Paper Jam.

   

Shadow of the Beast screenshots

Serie krijgt een reboot op de PS4

Shadow of the Beast

Shadow of the Beast

Shadow of the Beast   

Bethesda dist concurrenten en twijfelt over volgende E3

Uitgever Bethesda is anders dan andere uitgevers in de gamesindustrie en maakt daar geen geheim van. Vice president van marketing en sales van het bedrijf Pete Hines heeft in een interview met The Telegraph duidelijk gemaakt dat ze bij Bethesda niet van de jaarlijkse releases zijn. Zo zegt hij dat ‘een andere uitgever Skyrim 2 een jaar later al uitgegeven zou hebben’. We proeven duidelijk een oordeel in de uitspraak van Hines, maar kunnen het er eigenlijk niet mee oneens zijn. De uitspraak lijkt betrekking te hebben op Activision, EA en Ubisoft. Vooral Ubisoft wist zich met de jaarlijkse release van Assassin’s Creed in de nesten te werken, want zo gaven ze vorig jaar nog aan dat Assassin’s Creed geen jaarlijkse release hoeft te krijgen. De uitspraak stond nog amper op het internet te lezen en toe lekte het nieuwste deel in de serie al uit en snapte we meteen waarom Assassin’s Creed: Unity niet verder uitgesteld kon worden.

“Another publisher will be spitting out a Skyrim 2 the year after or two years later. That’s just not how we view it. We’re not the sort of publisher that focusses on 'what’s our 25 titles for 2015'. We do smaller stuff, we don’t publish to scale, we try to publish to quality.”

Hines geeft ook aan dat Bethesda niet de capaciteiten heeft om 25 games per jaar uit te geven, en dat het bedrijf dat ook niet wil. De vraag of Bethesda volgend jaar weer een persconferentie geeft op de E3, hangt dan ook in de lucht. De uitgever geeft aan dat ze het zelf nog niet weten en dat het zomaar mogelijk is dat ze volgend jaar geen eigen show hebben. Dit jaar hebben we bij Bethesda ook maar drie echt grote games gezien. De helft van de show ging zelfs maar over één game, namelijk Fallout 4. De Wacht denkt dat Bethesda pas weer een presentatie geeft bij de aankondiging van een nieuwe singleplayer Elder Scrolls. Denken jullie dat Bethesda volgende E3 weer kan knallen met een eigen persconferentie?

Doom 4

     

De Wacht kan toch niet de enige zijn die dit dacht?

Project Gotham Racing

  

5,5 inch smartphones te groot voor de special edition Pip-Boy

Tijdens de E3 werd de special edition van Fallout 4 aangekondigd. Deze bevat een echte Pip-Boy, althans het uiterlijk want het beeldscherm wordt gevormd door het scherm van je smartphone. Met een speciale app die bij de lancering van de game beschikbaar is, kun je dan je eigen Pip-Boy gebruiken om de stats van je personage te bekijken. Voor gamers met een grote smartphone is er echter een probleem, want 5,5 inch toestellen zoals de iPhone 6 Plus gaan namelijk niet in dit essentiële item passen.

Pip-Boy

De binnenkant van de Pip-Boy heeft een uitsnede waar smartphones in passen en nog een rubber laagje omheen zit zodat meerdere formaten goed blijven zitten. De 5,5 inch toestellen zijn echter te groot om in dit collector’s item te passen. Bethesda heeft al een aantal toestellen opgenoemd die zeker moeten werken. Zo hoeven mensen met een iPhone 4, 4s, 5, 5s en 6 en de Samsung Galaxy 4 en 5 zich geen zorgen te maken. Telefoons die even groot zijn zouden ook gewoon moeten passen. Voor de Wacht komt het nieuws bijzonder hard aan. Hij heeft namelijk deze maand zowel de Pip-Boy edition besteld als zijn oude smartphone ingeruild voor een 5,5 inch toestel. Op dit moment zijn trouwens de laatste voorraden van de Fallout 4 Pip-Boy Edition te pre-orderen. Als deze voorraad op is worden er geen meer geleverd. Dus verzamelaars en handelaren, dit is je laatste kans.

    

Nog meer Bethesda?!

Ja, want deze is grappig!

Fallout 3

     

DICE legt uit waarom de AT-AT on rails zijn

Iedere Star Wars Battlefront veteraan die zijn aankoopbesluit neemt op het feit of de AT-AT wel of niet vrij kunnen bewegen, moet nu even goed opletten. In de nieuwe Star Wars Battlefront die door DICE wordt ontwikkeld, is het voertuig niet door de speler te besturen. Gelukkig is er een reden voor. Tegenover Eurogamer laat Sigurlina Ingvarsdottir senior producer aan Battlefront weten dat ‘de vierpotige tank een objective is die naar de basis van de rebellen moet om de game te winnen. Als deze bestuurd wordt door een teamgenoot dan kan deze van de basis weglopen en het hele team benadelen, dat is game-breaking.’

Star Wars Battlefront

Gelukkig is er nog wel ander speelgoed om je mee te vermaken tijdens de gevechten op Hoth, zo zijn de Snowspeeders en AT-STs wel te besturen. Spelers kunnen wel in de AT-AT plaatsnemen en de kanon richten en afvuren, ook is het mogelijk om een airstrike vanuit de tank op te roepen. Star Wars Battlefront komt op 17 november uit op de PS4, Xbox One en PC. Voor de personen die zich in hebben geschreven voor de closed-alpha op de PC: EA heeft de mails met toegangscodes vandaag de deur uitgedaan. Kijk dus snel even of je het spel al mag testen.

  

De Sims vieren ook de volgende stap richting gelijkheid

Veel belangrijke partijen in de gamesindustrie zoals Bethesda, Sony en Markus Persson doen mee.

LoveWins

   

Platformen voor gevorderden

Dog

Nu lekker tukken!

REACTIES (63) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord