Bethesda heeft Fallout 76 spelers verkeerd ingeschat 

Bethesda heeft Fallout 76 spelers verkeerd ingeschat 2020-03-03T01:18:02
In deze Nachtwacht geeft Bethesda toe Fallout 76 spelers niet goed te hebben ingeschat als het gaat om PvP gameplay! Verder nieuws over Google Stadia, E3 2020, Death Stranding, Ghostrunner, Grounded, Raji: An Ancient Epic, Final Fantasy en speculatie over Xbox Series S.

De waarheid achter het falen van Google Stadia?

Moguh, en wat fijn dat je de nieuwe Nachtwacht weer voor je snufferd hebt! Vandaag geen tijd om lekker rustig wakker te worden, want de Wacht knalt de Nachtwacht in met een wat viezig gerucht over Google Stadia. We kunnen het er met z’n allen over eens zijn dat de gaming streaming service van Google niet bepaald een vliegende start heeft gemaakt sinds launch en dat heeft uiteraard te maken met technische problemen, maar ook aan het ontbreken van vette games.

Het is bijna bijzonder hoe weinig games er nog maar beschikbaar zijn via Google Stadia en Business Insider is eens op onderzoek uitgegaan en aan verschillende (anonieme) devs en uitgevers gevraagd wat de reden is voor het ontbreken van hun games op het Google Stadia platform. Daar blijken 2 belangrijke redenen voor te zijn.

Stadia

De eerste reden is geld. Het is vrij normaal dat bedrijven met online platforms, zoals Microsoft en Epic, geld bieden aan ontwikkelaars en uitgevers om games naar hun platform te brengen, maar Google wil daar niets van weten. Google wil namelijk helemaal niets, of heel weinig betalen voor nieuwe games.

De tweede reden is een logisch gevolg van de eerste reden. Aangezien Google geen moeite doet om games aan te trekken voor Stadia, hebben ontwikkelaars en uitgevers namelijk weinig vertrouwen in de visie van Google en twijfelen of Google wel van plan is om gaming op lange termijn te gaan pushen.

Lang verhaal kort, deze ontwikkelaars en uitgevers hebben geen vertrouwen in de service en Google probeert het niet eens te veranderen door flink met geld te smijten. Als dit allemaal waar is, lijkt Google Stadia gedoemd te mislukken. Voor zover het niet nu al kansloos is.


Corona virus (nog) geen gevaar voor de E3

Het Corona virus is zich als een malle aan het verspreiden over de hele wereld, waardoor er al aardig wat events zijn geschrapt, verschoven, of waarbij partijen zich hebben teruggetrokken. Alle ogen zijn wat dat betreft nu vooral gericht op de E3, die over 3 maanden moet gaan plaatsvinden. Dat duurt nog wel even en voorlopig zijn de voorbereidingen dan ook nog steeds in volle gang voor de show. Via Twitter liet de organisatie achter de E3 het volgende weten:

E3

"Everyone is watching the situation very closely. We will continue to be vigilant, as our first priority is the health, wellness, and safety of all of our exhibitors and attendees. Given what we know at this time, we are moving ahead full speed with E3 2020 planning. Exhibit and registration sales are on track for an exciting show in June.”

Voor nu is er dus nog niets aan de hand en gaat de E3 gewoon door. Laten we hopen dat het zo blijft en het Corona virus tegen die tijd volledig onder controle is!


Death Stranding PC trailer

Dat Death Stranding ook naar de PC zou komen was al even bekend, maar door een nieuwe korte trailer weten we nu ook dat de release op 2 juni staat! De PC versie krijgt ook wat extra features in de vorm van een Photo Mode, Widescreen support en eeuh… iets met Half-Life? Check het in het filmpje hieronder.


Ghostrunner, Grounded en Raji gameplay

Afgelopen weekend konden gamers aan de slag met flink wat nieuwe games tijdens PAX East in Boston. Dat heeft voor wat vermakelijke gameplay filmpjes gezorgd van 3 nieuwe games, die je hieronder in de filmpjes kunt checken. Om te beginnen de eerste gameplay beelden van Ghostrunner, de Mirror’s Edge-achtige game van One More Level en 3D Realms.

Dan gameplay footage van Grounded, de nieuwe game van Obsidian Entertainment, waarin je bent gekrompen tot het voormaat van een mier.

En tot slot gameplay beelden van Raji: An Ancient Epic, een wat onbekendere game die in India wordt gemaakt en dat zie je duidelijk terug in de setting en stijl.


Favoriete Final Fantasy games ooit in Japan

Het zal geen geheim zijn dat de Wacht FFVII de beste Final Fantasy game ooit vindt. Ook de aankomende Remake valt bijzonder goed in de smaak, zoals je in de Preview en het PU-TV item hebt kunnen zien. Maar hoe zit het met de Japanners? Wat vinden ze in Japan de allerbeste Final Fantasy game ooit gemaakt? Nippon Hōsō Kyōkai (NHK) is de publieke omroep organisatie van Japan. De omroep heeft maar liefst 500.000 gamers gevraagd wat de allerbeste Final Fantasy game ooit is, maar ook om de beste character, boss/summon en muziek.

FFX

De top 10 beste Final Fantasy game ooit gemaakt volgens Japanse gamers zijn:

 1. Final Fantasy X
 2. Final Fantasy VII
 3. Final Fantasy VI
 4. Final Fantasy IX
 5. Final Fantasy XIV
 6. Final Fantasy V
 7. Final Fantasy VIII
 8. Final Fantasy IV
 9. Final Fantasy XI
 10. Final Fantasy XV

Cloud

De top 10 beste Final Fantasy characters ooit:

 1. Cloud (FFVII)
 2. Yuna (FFX)
 3. Aerith (FFVII)
 4. Bibi (FFIX)
 5. Zidane (FFIX)
 6. Emmetserk (FFXIV)
 7. Tidus (FFX)
 8. Lightning (FFXIII)
 9. Tifa (FFVII)
 10. Zack (FFVII)

Wat opvalt aan deze lijstjes is natuurlijk dat FFVII op nummer 2 staat, maar misschien nog wel gekker dat Sephiroth niet eens in de top 10 beste Final Fantasy characters staat! Voor de volledige lijsten, ook van de beste boss/summon en muziek, kan je hier kijken.


Bethesda heeft Fallout 76 spelers verkeerd ingeschat

Fallout 76 is niet bepaald het succes geworden waar de fans en Bethesda zelf op hoopte. Er komt nog wel steeds regelmatig nieuwe content uit, waaronder de Wastelanders DLC, die op 7 april moet uitkomen. Pete Hines, de vice president van public relations en marketing bij Bethesda, laat nu dan ook weten dat Bethesda Fallout 76 als een soort experiment ziet.

Zo laat Pete weten dat ze bijvoorbeeld verbaasd waren over hoe weinig gamers geïnteresseerd zijn in PvP gameplay. Hij zei:

Fallout

"Well, I mean at the end of the day, our intention was always, we're going to put this out there, see what folks think, and then cater the stuff that we do later to their reaction. So, for example, I think we were a little surprised how few people wanted to take part in PvP and how many more they were interested in PvE together. As opposed to, 'I want to test my mettle against you and let's get into a duel.' There's some folks who do, don't get me wrong, but I think it's a smaller percentage of our player base than we thought.”

Het is eigenlijk voor het eerst dat Bethesda toegeeft z’n publiek een beetje verkeerd te hebben ingeschat met Fallout 76. Hopelijk kan Wastelanders er nog een mooie draai aan geven!


DF speculeert over Xbox Series S

Ja, natuurlijk zit er op de valreep nog wat next-gen nieuws in deze Nachtwacht, maar laten we het eens over die andere nieuwe Xbox hebben, die naast Xbox Series X gaat uitkomen! Er zijn nog steeds hardnekkige geruchten dat er ook een soort instapmodel next-gen Xbox gaat komen, die weleens Xbox Series S zou kunnen gaan heten.

XBSS

We weten inmiddels dat Xbox Series X een dikke 12 teraflop GPU gaat krijgen, maar volgens de geruchten moet Xbox Series S het met maar 4 teraflops doen. Is dat wel genoeg voor een next-gen ervaring? Dat is potverdorie een stuk minder dan de 6 teraflop GPU in Xbox One X! Geen paniek, de ene teraflop is de andere teraflop niet, en Digital Foundry legt het haarfijn uit.

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord