Assassin's Creed Valhalla laat Vikingen vechten middels rapbattles 

Assassin's Creed Valhalla laat Vikingen vechten middels rapbattles 2020-05-24T01:21:34
Ubisoft laat weten dat Assassin's Creed Valhalla rapbattles kent... De Wachtster legt uit hoe dat zit! Ander nieuws deze N8W8: Ghost of Tsushima wordt moeilijk én makkelijk, Pokémon Go 7 uur lang offline, 30 dagen gratis Final Fantasy XIV spelen, en PlatinumGames wil niet opgekocht worden, ook niet door Microsoft.

Cats <3
      

Assassin's Creed Valhalla laat Vikingen vechten middels rapbattles

Ubisoft heeft een aantal van de minigames in Assassin's Creed Valhalla uit de doeken gedaan. Denk aan jagen, vissen, zuipen… en flyting, een soort Noordse rapbattles!

Oké, dat vraagt om wat uitleg. Hierbij de officiële omschrijving van de minigames: "Zeil over de ijzige Noordzee, ontdek de versplinterde koninkrijken van Engeland en verover ze. Geniet van activiteiten zoals jagen en drinkspelletjes of doe mee aan traditionele Noorse competities zoals flyting, ook wel bekend als het verbaal afbranden van rivalen middels de kunst van de 'Viking rapbattle'."

Hoe flyting precies in zijn werk gaat, horen we van Ashraf Ismail, de creative director voor Assassin's Creed Valhalla. Hij laat op Twitter weten dat de protagonist van het spel, Eivor, uitgedaagd kan worden voor deze rapbattles. Vervolgens krijgt de speler de keuze uit meerdere reacties: "Je moet de juiste vinden die past bij de belediging, degene die het juiste ritme heeft", legt Ismael uit.

                  

Iedereen die ooit een Monkey Island-game gespeeld heeft, denkt nu ongetwijfeld aan het insult sword fighting. Maar – zo stelt Ismael – flyting is wel degelijk gebaseerd op de echte geschiedenis. Het schijnt namelijk dat Vikingen en Angelsaksen elkaar graag ritmisch beledigden, terwijl een menigte in de plaatselijke medezaal hen toejuichte. 

Assassin's Creed Valhalla is eind dit jaar te checken op PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X.
      

Ghost of Tsushima wordt een moeilijke én makkelijke game

Ghost of Tsushima daagt spelers uit die uitgedaagd willen worden, máár is ook geschikt voor mensen die gewoon chill de open wereld willen verkennen. Anders gezegd: de game krijgt verschillende moeilijkheidsgraden.

In een interview met IGN liet game director Nate Fox zich uit over de combat in Ghost of Tsushima. Hij gaat specifiek in op het moment dat je het op moet nemen tegen meerdere vijanden. Dat valt namelijk niet mee: "Je kunt niet zomaar een kamp inrennen en vijf vijanden bevechten. Dan zul je overweldigd worden en sterven.” Je bent namelijk best wel kwetsbaar: Fox vertelt dat een paar slagen van de vijand je zeker zullen doden.

In hetzelfde interview komt ook Jason Connell (creative en art director) aan het woord. Hij vertelt dat een-op-een-gevechten (of beter gezegd: duels) een grote rol spelen. Hij vindt het dan ook jammer dat dit element niet aan de orde is gekomen in de State of Play. Connell noemt de duels ongelooflijk moeilijk: “Je moet je tegenstander bestuderen en begrijpen hoe ze aanvallen om te winnen."

Ghost of Tsushima

Zoals gezegd, is Ghost of Tsushima echter ook geschikt voor mensen die geen zin hebben in al die moeilijke combat. Sucker Punch-medeoprichter Chris Zimmerman laat Gamespot weten dat de game verschillende moeilijkheidsgraden kent. Verschillende mensen kijken immers om verschillende redenen uit naar de game, aldus Zimmerman. Sommigen willen rondlopen in de wereld, sommigen willen uitgedaagd worden.

Ghost of Tsushima komt op 17 juli uit voor de PS4.
      

Trailerovervloed

Trailers, trailers, trailers, trailers! Kijk vandaag mee naar:

  • Autonauts: Age of Enlightenment – nu op PC
  • Megaquarium: Freshwater Frenzy – 4 juni op PC
  • Indivisible – nu op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • fault milestone one – nu op PC, PS4, PS Vita en Switch


       

Comic-momentje

Comic-momentje
      

Uniek: Pokémon Go begin juni 7 uur lang offline

Pokémon Go is maandag 1 juni zeven uur lang niet te spelen. Ontwikkelaar Niantic haalt dan de servers offline voor onderhoud.

Even een kleine heads-up voor die-hard Pokémon Go-spelers! Maandag 1 juni is Pokémon Go zeven uur lang niet speelbaar. De servers zijn tussen 20.00 uur (maandag) en 03.00 uur (dinsdag) offline. Niantic stelt dat het gaat om onderhoud van de servers.

Pokémon Go

Het is bijzonder lang geleden dat Pokémon Go op die manier offline ging. Volgens Eurogamer is dat niet meer gebeurd sinds de gyms een rework kregen in 2016.
      

Speel de Final Fantasy XIV Starter Edition 30 dagen lang gratis op PS4

Hoera! Je kunt Final Fantasy XIV nu 30 dagen lang gratis proberen op PS4!

Volgens velen is Final Fantasy XIV inmiddels uitgegroeid tot de beste MMO van de afgelopen jaren. Ben je nog onbekend met de game? Dan geeft Square Enix je nu de perfecte gelegenheid om FFXIV alsnog eens te checken.

Je kunt de Final Fantasy XIV Starter Edition namelijk tot 26 mei gratis downloaden in de PlayStation Store. Doe je dat voor die datum dan kun je de game vervolgens 30 dagen lang proberen. En dat is toch een vrij omvangrijke proefperiode voor een MMO!

Final Fantasy XIV

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, omvat de Final Fantasy XIV Starter Edition enkel de basisgame. Met andere woorden: je moet het wel zonder alle uitbreidingen stellen. Maar geloof de Wachtster: zelfs met die basisgame kun je je gemakkelijk een maandje vermaken!
      

PlatinumGames wil niet opgekocht worden, ook niet door Microsoft

Platinum Games-baas Atsushi Inaba stelt dat het bedrijf niet op zoek is om overgenomen te worden. In plaats daarvan is men gericht op het zelf publiceren van meer titels.

We weten allemaal dat Microsoft de afgelopen jaren al veel ontwikkelaars opgekocht heeft. Sinds het afblazen van Scalebound doen geruchten de ronde dat Microsoft daarbij ook zijn oog had laten vallen op Platinum Games…

In een interview met VGC geeft Platinum Games-studiohoofd Atsushi Inaba aan dat hij bekend is met de geruchten. Hij laat echter duidelijk weten dat er nooit over gesproken is. En zelfs als Microsoft wel interesse zou hebben, weet Inaba niet of zijn studio wel geïnteresseerd zou zijn. Hij geeft aan dat een overname het tegenovergestelde is van wat de studio probeert te doen, namelijk zelf games uitgeven!

The Wonderful 101

Een van de games die Platinum Games zelf uitgeeft, is The Wonderful 101 Remastered, die je sinds deze week kunt checken op PC, PS4 en Switch.
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: 7 ongemakkelijke ontmoetingen met je ex, een verzameling partyfeitjes over cartoons en anime, en de opwarming van de aarde maar dan in strategy games.


       

Lekker koesen!         

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord