Assassin’s Creed IV en de next-gen Xbox 

Assassin’s Creed IV en de next-gen Xbox 2013-02-08T09:29:45
Zet je hipsterbril maar op want de Wacht bestaat bijna volledig uit wazige toekomstmuziek! Met de next-gen Xbox, nieuwe Assassin’s Creed en Far Cry, Mass Effect 4 en de Ninja Turtles!

Xbox 720 ook aan de touchscreen?

Voormalig hoge pief van Microsoft, Joachim Kempin, loopt aardig met interne info rond te strooien de laatste dagen. Daar hoort ook de next-gen Xbox tussen!

In een interview met IGN, vertelt Kempin dat de nieuwe Xbox user interface weleens zeer zwaar op Windows 8 kan gaan leunen. Op zich niets verrassends daar, de 360 metro interface is ook al in dezelfde stijl als Microsofts nieuwe besturingssysteem.

Kempin zegt echter ook dat de kans bestaat dat de next-gen console een touchscreen krijgt!

“there’s no doubt about it, is it’s going to be more Windows 8-like; maybe it even gets a touchscreen, who knows? Most of what’s in there today really is Windows, right?”

Microsoft

Kempin is verder niet heel erg te spreken over Microsofts strategie. Er wordt amper geld verdiend met de consoletak en hem lijkt het de beste oplossing als het hele zooitje aan de hoogste bieder verkocht wordt. De ex-medewerker zei ook in een ander IGN interview dat Microsoft alleen de Xbox bedacht heeft om Sony een hak te zetten. De concurrenten kunnen gewoon niet door één deur, dus toen de PlayStation succesvol werd… tja, jaloezie is zooooo’n lelijke emotie!

Wat denken jullie? Eersteklas bullshit of de waarheid?

 

Nieuwe Assassin’s Creed en tijdsperiode bevestigd!

En dan nu naar wat vrolijker nieuws: de nieuwe Assassin’s Creed! Ubisoft heeft hem doodleuk nu al aangekondigd!

De game moet volgens Kotaku dit fiscale jaar uitkomen (start in april, eindigt maart 2014). Meest in het oog springende detail is echter dat de game een nieuwe hoofdrolspeler en historische setting krijgt! Kan Ubisoft dus binnenkort Assassin’s Creed IV aankondigen? En wordt hij *slik* next-gen!?

lol

CEO Yves Guillemot bevestigde ook dat er een nieuw team aan de game sleutelt en dat er daarom met een frisse blik naar de gameplay wordt gekeken. Over de nieuwe Far Cry was hij korter van stof, we hoeven niet opnieuw vier jaar te wachten op het volgende deel!

 

Assassin’s Creed III 12 miljoen keer over de toonbank

Verrassend genoeg bracht Ubisoft ook cijfers naar de financiële meeting over het afgelopen kwartaal. Het is alleen maar regenbogen en fucking zonneschijn voor de Franse uitgever, vooral te danken aan Far Cry 3 en Assassin’s Creed III… en oké, Just Dance 4.

Far Cry 3 heeft 4,5 miljoen exemplaren verkocht; uitstekend werk, al verbleekt het tegenover de 12 miljoen stuks van Assassin’s Creed III. Dat zijn er vier miljoen meer dan Just Dance 4… en iedereen heeft dat spel! Zelfs de GTA V-mensen van Rockstar zouden van zo’n hoeveelheid opkijken!

money

Dus ja, gaat lekker met de Ubisofties. En wie gunt het ze niet? Nou ja, misschien de Wii U-gamers. ;-)

 

Ondertussen op NeoGaf...

Wordt er uitgekeken naar de PlayStation 4 reveal en de hypetrein die ongetwijfeld gaat ontsporen op 20 februari. Een selectie van de nieuwe Kaz Hirai gifjes!

The PS4 Hype Train Destroys the Internet With Animated GIFs


‘Noem Mass Effect 4 geen Mass Effect 4’

Assassin’s Creed IV, nieuwe Far Cry, next-gen consoles, heeft Jan z’n glazen bol verkocht of zo? Oh wacht, BioWare wil ook nog wat over Mass Effect 4 kwijt:

To call the next game Mass Effect 4 or ME4 is doing it a disservice and seems to cause a lot of confusion here.”

Het is dus beter als we Mass Effect 4 niet meer Mass Effect 4 noemen… behalve dat het logisch klinkt. Het vierde deel in de Mass Effect-serie (mag dat dan wel?) vervolgt absoluut niet het verhaal van Shepard. Het is niet alsof hij terugkomt zoals Sherlock Holmes, of als Shepard the White. Het wordt gewoon een gloednieuw avontuur in hetzelfde universum.

BioWare

Community manager Chris Priestly, schrijft dat BioWare misschien data van de vorige games overhevelt naar de nieuwe game. Wat ze echter niet gaan doen, is specifiek kiezen voor een van de ME3 eindes. Het wordt dus echt een frisse start waarbij nieuwkomers zo min mogelijk (emotionele) bagage hoeven mee te nemen uit vorige deeltjes.

Wat we zeker weten over de nieuwe game, is dat hij loopt op de Frostbite 2-engine en de graphics dus aanzienlijk beter zullen zijn.

 

Nieuwe Ninja Turtles games

Dat klinkt als muziek in de oren! Vanilla Ice muziek, that is. Oh nineties

games

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn terug van weggeweest met de nieuwe 3D animatieserie op Nickelodeon. Reden voor de tekenfilmzender om games uit te gaan kakken met Activision. Via een statement op VG247, zijn er al drie games bevestigd, waarvan de eerste deze zomer komt!

Voor welke systemen de titels uitkomen is nog niet bekend, maar de Wacht hoopt op zo’n ouderwetse beat’em-up, als uit de jaren ’90. Oh nineties

 

Beyond: Two Souls releasedate komt binnenkort

Leuk die PlayStation 4, maar met games zoals Beyond: Two Souls heeft de Wacht nog even geen next-gen consoles nodig. Quantic Dream dromer David Cage, bevestigt in een IGN-interview dat de releasedate binnenkort onthuld wordt:

“Beyond is almost in beta. It will come out this year and the release date will be announced soon.”

Quantic Dream

De game wordt een spirituele opvolger van Heavy Rain, waarin je om de beurt een jonge vrouw, gespeeld door Ellen Page, bestuurt en haar ‘onzichtbare vriend’. De geest kan bovennatuurlijk shit uithalen. Het is net als de film Ghost, maar dan met minder Patrick Swayze, Whoopi Goldberg en geklei. Oh nineties

 

The Walking Dead: Survival Instinct

De eerste officiële trailer van The Walking Dead: Survival Instinct! Ziet het er beter uit dan de gelekte footage van eerder? Uh…nou… goh, tjonge, uh, oh kijk DLC! Survival Instinct krijgt preorder DLC in de vorm van de ‘Herd Mode’. Volgens de beschrijving op VG247 wordt het een horde mode, maar wellicht gooit de game een paar verrassingen in de mix. 

De Wacht betwijfelt dat de game beter wordt dan TellTale’s adventureserie, maar die baseerde zich op de comic. Survival Instinct richt zich op de populaire tv-serie, dus het heeft zeker bestaansrecht. In maart lees je de review!

 

Chocolate Skyrim

Kennen jullie nog de Chocolate Rain gast? Hij werd in South Park vermoord door de dramatic chipmunk maar gelukkig is ie nu beter. Met zijn bronzen stem zingt hij de themesong van Skyrim. Voor de liefhebbers (?) 

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord