Altijd online is de toekomst 

Altijd online is de toekomst 2013-04-14T14:06:58
De 360 moet altijd online zijn. En zo niet, wen er toch maar aan want altijd online zijn is de toekomst, of je nu wil of niet. Ook leuk: Halo de film, Dark Souls II en liefde, echte liefde.

District 9 regisseur houdt van Halo

Neill Blomkamp was ooit begonnen met het opzetten van een Halo film. Problemen met de studio en budget gooiden roet in het eten. Toen ging Blomkamp maar District 9 maken, een hele dikke sci-fi film met een origineel hoofdpersonage, een lekker tempo en indrukwekkende effecten. Indrukwekkender is dat District 9 ook nog eens met een relatief klein budget gemaakt is. 

District 9

Als Discrict 9 een indicatie mag zijn, is Blomkamp de aangewezen persoon eens een film van Halo te maken. Hoor maar:

"I still really love the world and the universe and the mythology of Halo. If I was given control, I would really like to do that film."

Jammer maar helaas heeft Blomkamp dan weer minder zin in het gezeik wat je er gratis bijkrijgt. Namelijk dat er altijd mensen om hem heen zullen zijn die de Halo wereld anders interpreteren. En dan zijn de 'Halo fans' nog buiten beschouwing gelaten. Desalniettemin blijft Blomkamp geschikt. De trailer van zijn laatste film, Elysium, deed meer dan eenmaal denken aan een handjevol sci-fi games.

 

Altijd online komt er toch wel doorheen

Discussiepunt nummer één is nu toch wel zo'n beetje Microsoft en haar toekomstige Xbox die altijd online dient te zijn. Niemand weet of dit echt zo zal zijn, maar we vinden het alvast kut. En terecht ook wel, nooit fijn als iets wordt opgedrongen. Meneer Cliffy B heeft daarentegen ook wel een 2 cents klaarliggen. In een blog weet hij ons te melden dat altijd online eraan komt en we er eigenlijk weinig tegen kunnen doen.

Cliff

Een altijd online verbinding is wel waar de toekomst op gericht is, daar kan enig gesputter van tegenstanders verder niks aan veranderen. Om even een mooie vergelijkende quote van Cliff er tegenaan te gooien:

"If the ecosystem of an always-connected device is fantastic then suddenly people don't really seem to notice any more. When electricity came along and people had to have meters attached to their house they didn't mind because they loved the idea of light bulbs, electric ranges, and refrigeration."

Vergis je niet, ik ben een gast die graag computerspelletjes speelt met drie andere dudes, splitscreen. Altijd online moeten zijn om überhaupt te kunnen gamen, dat staat me niet perse aan. Uiteindelijk zal dit wel de realiteit zijn en weten we niet beter. Of MS op het juiste moment inspringt (stel dat dit het geval is bij de Xbox 720) is de vraag. Als zij een supersoepele online service bieden, dat loopt als een trein waarbij je kan gamen als een malle en alles wat je maar wil aan multiplayerij, films, DLC, stats en veel meer dat aan je voeten ligt, dan heeft Cliff wel een punt denk ik. Al dat geleuter en alle heisa zou dan zomaar eens heel snel vergeten kunnen geraken. Dus doe your best MS! En anders is er dus altijd nog zoiets als PS4, en raken we gewoon net iets later gewend aan eeuwig online.

  

Echte liefde

Wil je weten wat echte liefde is? Nee, interesseert je geen drol? De Wacht gaat het je toch laten zien, dit is namelijk ECHTE LIEFDE:

Bord

Mennekes

Jawel, je ziet het goed. Het is een Fallout Monopoly spel. Maar dan eenn die je niet in de winkel kan kopen. Nope, dit heeft een dude speciaal voor zijn chick in elkaar geknutseld. Omdat ze jarig was en Fallout fan is. Een met de hand gemaakte Fallout Monopoly set. Dat hij daar 8 maanden noeste arbeid voor heeft verricht, neemt hij graag voor lief. Echt liefde. Serieus, coole actie! Beter dat de gast op z'n minst een PS4 krijgt voor zijn verjaardag.

 

Project X Zone bestellen

Als verschillende werelden elkaar kruizen is dat bijna altijd cool. Ik bedoel Marvel helden en Capcom helden, Street Fighter X Tekken of RE en Left4Dead. Coolio alom. Project X Zone is in dit opzicht helemaal cool. Vette dudes en dudedetes uit het Namco, Capcom en Sega kamp, allemaal in één 3DS spel. Supervet, maar vooralsnog besteed aan onze oosterburen. Tekken, RE, Megaman en meer, veel meer, allemaal in één spel, hoe cool is dat!

Plezant is dat deze feestelijke RPG vol bekende koppen toch ook echt onze kant opkomt. Driewerf hoera, pre-orderen is zelfs al mogelijk.


PC krijgt ook Dark Souls 2

En dan een fatsoenlijke versie. Dark Souls op de PC is niet helemaal je van het, zo schijnt. Dat zal met Dark Souls 2 wel anders zijn. Waar deel een er een beetje achteraan kwam kakken, zal deel twee na een hoop gesmeek van fans vanaf het begin meer aandacht krijgen. Simpel gezegd, er wordt nu meer aandacht besteed aan de PC versie en Dark Souls 2 zal dan nu simultaan verschijnen op zowel consoles als PC. 

DS2

Wat vinden jullie eigenlijk van de beelden tot nu toe? Ik ben niet echt overdonderd. De beelden van Dark Souls 2 zijn cool omdat ik groot fan ben van de serie, maar om nu te zeggen dat het er nieuw of beter uitziet..?

 

Achterlijke quote van de week

Ik zeg; senator, Amerika, Dianne Feinstein, je moet er maar opkomen, broodje poep: gecombineerd levert dat de volgende quote op: 

 

“I think the really violent video game becomes a kind of simulator to practice on.”

 

 

De balpen

De balpen. Vader van ontelbaar geklieder en fantasiemenekkes, allemaal om de lessen op de middelbare school net dat beetje dragelijker te maken. Indrukwekkend genoeg voor zo'n balpen. De coolness van de balpen wordt hieronder toch nog effe net een paar tandjes doorgevoerd. Ja, onderstaande game is compleet met zo'n balpen getekend. Respect daarvoor. Vandoor ook waarschijnlijk de naam Ballpoint Universe

 


Bosman is de baas

Alweer twee dagen geleden online verschenen. De Wacht maakt er geen punt van want 'The Final Bosman' is gewoon de coolste show van dit moment. Bosman heeft humor en weet precies wat gamen zo cool maakt. Bijvoorbeeld die kleine dingetjes uit je jeugd, zoals loze cheats, die een willekeurige game ineens transformeerde in pure awesomeness. Aanbid de Bosman, kijk en leer.

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord