Alle Street Fighter V DLC wordt gratis 

Alle Street Fighter V DLC wordt gratis 2015-07-19T13:29:17
De nachtwacht heeft een slapeloze nacht vannacht, want waar blijft die dikke patch voor The Witcher 3 nou toch? Gelukkig is er meer nieuws, zoals plannen voor die hopeloze PC-versie van Batman: Arkham Knight en... ho eens even! Gratis DLC voor Street Fighter V?! Lees snel verder!

Hé psst, wakker worden!
 

   

The Witcher 3 Patch 1.07 PS4 laat op zich wachten in Europa

Nou ja, als je hoopte dat de grote patch voor The Witcher 3 nu voor je klaar stond op je PlayStation, ga dan maar weer lekker slapen. Om onduidelijke redenen is de PlayStation 4-versie van patch 1.07 namelijk nog niet beschikbaar in een aantal Europese landen, waaronder dus ook Nederland. Bas kwam gisteren met het nieuws dat de grootste patch voor de game tot nu toe is uitgegeven, maar dit blijkt dus helaas nog niet voor iedereen het geval. De Wacht is niet heel de nacht opgebleven om te checken of het downloadlijstje van zijn PlayStation 4 al enig teken van leven vertoont, maar hopelijk is de patch inmiddels wel gearriveerd wanneer jij dit bericht leest. CD Projekt RED is het in ieder geval voor ons aan het uitzoeken:

De langverwachte patch 1.07 brengt enkele welkome veranderingen met zich mee, zoals een verbeterde inventory, stashes om je spulletjes in op te bergen en een optionele, snellere besturingsmodus voor Geralt.

De 7,3 GB grote update is echter niet alleen maar goed nieuws: als we onze immer scherpe vrienden van de Digital Foundry mogen geloven, gaat de performance van de consoleversies er niet bepaald op vooruit. De framerate van de Xbox One-versie valt op sommige punten zelfs veel lager uit en draait nu op veeleisende momenten op een schamele 20 fps. Op de PlayStation 4 was dit al het geval, maar ook die versie levert hier en daar nog wat extra frames in. Toch is dit voor de Wacht zelf zeker geen reden om patch 1.07 over te slaan, want hij moet hoognodig al zijn boeken opnieuw rangschikken en al die mooie armor op een veilige plek opslaan...

  

Nieuwe patch Batman: Arkham Knight PC gepland voor augustus

Het is me toch wat he, jongens en meisjes, met die PC-versie van Batman: Arkham Knight. Ronduit bizar eigenlijk. Nooit eerder is een AAA-game gewoon helemaal uit de verkoop gehaald, omdat hij niet naar behoren funcioneerde. Warner Bros. en Rocksteady beloven echter snel beterschap voor de mensen die de game al wel hadden aangeschaft en komen binnenkort eindelijk met een patch die de grootste problemen moeten verhelpen. In een aankondiging op de Steam-pagina van Arkham Knight staat vermeld dat ze hopen een ‘interim patch’ uit te kunnen brengen in augustus. Deze patch moet vooral de issues met de performance van de game aanpakken.

Het woord ‘interim’ geeft echter aan dat dit helaas nog geen definitieve fix is, het is onduidelijk wanneer de game goed genoeg is om weer verkocht te worden. Er gaan geruchten dat de PC-versie van Batman: Arkham Knight pas in de herfst helemaal op orde is en terug de fysieke en digitale winkels in kan. Maar hé, bekijk het van de zonnige kant, die game past toch ook gewoon veel beter bij het druilerige najaar?

 

Deze gasten zijn best wel goed in Rocket League
 

   

Elite: Dangerous gaat Pluto nog niet updaten

De Wacht vindt het maar wat mooi als wetenschap en games elkaar tegen het lijf lopen. Zo was er deze week de NASA, die er met een weerbarstig stukje PlayStation-hardware in is geslaagd mooie plaatjes te schieten van Pluto en haar maan Charon. Hierdoor weten we nu een stuk beter hoe die verrekte dwergplaneet er eigenlijk uitziet en hoeven we hem nooit meer af te beelden als een geel-grijze blob. De makers van de hyper-realistische space-sim Elite: Dangerous zijn echter nog niet van plan om hun versie van Pluto aan te passen, zo heeft ontwikkelaar Frontier Developments bekendgemaakt in een nieuwsbrief.

Waarom? Omdat de planeten in Elite: Dangerous niet simpelweg uit textures bestaan. Het zijn gedetailleerde simulaties, op basis van bestaande kennis en uitgebreide berekeningen, om planeten zo realistisch mogelijk vorm te geven. Dit is vooral op lange termijn belangrijk, omdat het in de toekomst mogelijk zal zijn om in de game op planeten te landen. Frontier heeft besloten dat hun huidige simulatie van Pluto daar op dit moment beter voor geschikt is en dat ze het pas zullen aanpassen wanneer NASA gedetailleerde hoogtekaarten van het landschap vrijgeeft. Zie hier hoe Pluto er uitziet in Elite: Dangerous, vergeleken met een nieuwe foto gemaakt door de New Horizons ruimtesonde:

    

Alle Street Fighter V DLC wordt gratis

Capcom heeft tijdens een panel op het esports-evenement EVO 2015 bekendgemaakt wat hun plannen zijn voor de post-launch content van Street Fighter V. Waar je in voorgaande delen gewoon moest betalen voor uitbreidingspakketten, is nu alles te verdienen in de game zelf. Hiermee is alle extra gameplay-gerelateerde content die Capcom na de lancering van de game gaat uitbrengen, helemaal gratis. Wie deze content sneller wil unlocken, heeft alsnog de mogelijkheid om ervoor te betalen.

Uitbreidingen in Street Fighter V, zoals nieuwe personages, kunnen per stuk worden gekocht met in-game geld, genaamd ‘Fight Money’, dat je verdient door de game te spelen. Als je hier met je irritante hoofd geen geduld voor hebt, is er ook nog een premium geldeenheid, genaamd ‘Zenny’, dat alleen te koop is met echt geld. Op deze manier kun je helemaal zelf kiezen hoe je de game wil uitbreiden en ben je bijvoorbeeld niet verplicht om pakketten aan te schaffen waarvan je de helft toch niet gebruikt.

Klinkt als een interessante manier van DLC uitbrengen, niet? Of ben je er op voorhand al klaar mee, want microtransacties? Hoe dan ook, Street Fighter V moet in maart 2016 verschijnen voor PlayStation 4 en PC, met om te beginnen 16 speelbare vechters, waarvan er 4 compleet nieuw zijn in het Street Fighter-universum.

  

Nieuwe PC op de redactie? Effe testen hoor...
  

 

Lekker bruggen bouwen in Poly Bridge
 

We sluiten af met deze verdomd geinige game voor de technisch en minder technisch aangelegde gamerts onder ons. Nu op Steam!  

Nou dag hoor, daaaaag!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord