Zaken om hoognodig te verbieden 

Zaken om hoognodig te verbieden 2012-09-17T13:13:53
Tegenwoordig worden er maar te pas en te onpas dingen verboden. Niks is meer toegestaan. Niet roken, geen paddo’s meer en ook verschillende games komen regelmatig in het gedrang. Wat een gelul, als we dan toch gaan verbieden, doe dan iets zinnigs. Jokko geeft het goede voorbeeld.

Het is tegenwoordig behoorlijk hip om alles af te schaffen wat eventueel schade kan toebrengen. Redelijk sneu is het hoe verschillende politici hierbij weigeren zich nog te verdiepen in wat nu de echte problemen zijn. Enfin, dat is een verhaal apart, wellicht dat ik me daarover nog eens druk ga maken in een blog. Voor nu zou ik het graag zelf even willen proberen, dat verbieden. Want als er toch bepaalde zaken niet meer zouden mogen, dan heb ik ook nog wel een lijstje. Een lijstje vol schadelijke zaken, zo is iedereen beter af met een verbod op...

Zeikerds
Een hoop moeilijkheden zouden voorkomen worden als het de wereld ontbrak aan zeikerds. Deze groep mensen lijkt altijd een probleem te hebben en vervolgens er hun beroep van te maken de rest van de wereld daarmee lastig te vallen. Dit oeverloze gezeik maakt het leven op deze planeet aanzienlijk zwaarder en zit op vele manieren onze favoriete hobby in de weg. Lees de documentatie er anders nog maar eens op na. Een zeikverbod graag!

Vuurwapens
Games krijgen niet zelden de schuld van de meest afschuwelijke zaken. Diefstal, Grand Theft Auto en zelfs moord. Als een willekeurige flapdrol zijn AK-47 leegt in de schoolkantine is het al gauw de schuld van de computerspelletjes. Vooral in Amerika hebben ze er talent voor, in zowel AK-47's legen als met de vinger naar games wijzen. Nu weet ik wel dat de aanstichter hiervan schuil gaat onder namen als Nico Bellic en Marcus Fenix. Maar toch, zou het niet iets logischer zijn om euh, spreek me maar tegen als ik iets raars zeg, vuurwapens te verbieden? Het feit dat je op elke straathoek een pipa inclusief kogels kan kopen en dat elke snotneus een dodelijke proppenschieter uit pappa's nachtkastje kan halen heeft misschien, heel misschien, enige invloed op de vele vuurwapenslachtoffers.

Het bewust afpissen van games

“KINDERMOORDENAAR SPEELDE GTA!! (Daarnaast is hij misbruikt in z’n jeugd, verslaaft aan drugs, heeft hij gigantische gokschulden en last van chronische agressie-aanvallen, maar dit terzijde).” Dergelijk geleuter komen we regelmatig tegen in de media, simpelweg omdat het verkoopt. ‘Gamen maakt kind blij’ is nu eenmaal geen spectaculair nieuws waar veel mensen op zitten te wachten. Daarom hebben de bladen bewust meer plek over voor negatief gamenieuws, en laten zelfs veel onderzoekers zich ook makkelijker deze richting opduwen.

De media wil gewoon verkopen, zij wil scoren. Logisch, alleen is al dat negatieve gamegelul natuurlijk niet eerlijk tegenover onze favoriete hobby. Ok, verbieden maar.

Meuk (vermomd als game)
Pimp my Pets, Little Pony Superstar, Baby Diaper Changer Deluxe en meer van zulks, veelal te vinden op de Wii en DS. We weten allemaal welke games hier bedoelt worden en een verbod zou de winkelrekken op de gamesafdeling flink opschonen.

Gamefilms

Dit werkt gewoon niet. De Silent Hill film was nog best aardig en daarmee ook meteen zo'n beetje het hoogtepunt van een jarenlange tergende stroom aan armzalig belabberde pauperfilms. Street Fighter (o.a. verantwoordelijk voor de indrukwekkende Blanka hiernaast), Max Payne, Hitman, Mario Bros, House of the Dead, Far Cry, Dead or Alive, enzovoorts, enzovoorts. Stuk voor stuk prenten om een dikke drol overheen te draaien. Misschien maar beter kappen met die zooi, kappen met op schandalige wijze centjes verdienen aan bekende gamenamen, kappen met het besmeuren van onze geliefde gametitels.

Regio’s
Regio’s zouden samen met het ontbreken van de Engelse taal verboden moeten worden. Met andere woorden, elke game zou regiovrij moeten zijn en Engelse ondersteuning moeten hebben (het goede voorbeeld). Zo kunnen we tenminste elke titel waar ook ter wereld bestellen en spelen. Hoeven we titels als Mother 3, Sin and Punishment, Jump Ultimate Stars (soort Super Smash, maar dan met al je favo anime helden!), Metal Wolf Chaos (over de top Mech actie op de originele Xbox) en nog tig andere topgames (help me anders maar ff in de reacties hieronder...) niet meer te missen.

RROD
Red Ring of Death. Tja, das gewoon kut. Console naar de klote, niet meer kunnen gamen. Zou verboden moeten worden.

Losse pookjes
Nu heb ik eigenlijk niet zoveel te zeiken over onze controllers. Zowel de Wiimote, PS3 en 360 controller hebben allemaal zo hun voor en nadelen, maar over het algemeen heb ik er weinig problemen mee. Controllers uit het verleden daarentegen, en dan vooral de N64 controller,.... Godsk*#$ wat heb ik een hekel aan die pookjes! Na zo'n 4563 keer draaien doen ze het gewoon niet meer en daar zit je dan met een onbruikbaar ding in het midden van je gamepad. Zoiets mag nooit meer gebeuren! Ik denk overigens ook niet dat we ze ooit nog terugzien. Zie het als een verbod voor de zekerheid.

Steve Martin
Verantwoordelijk voor ontelbare baggerfilms, tergende personages en een hoofd om te schieten. Alleen wanneer dit hoofd daadwerkelijk van de romp wordt geschoten, dan is de dode ster ineens legendarisch (een ongeschreven regel). Verbieden is hier de beste uitkomst. Een algemeen verbod op Steve Martin a.u.b.

Te strenge rating organisaties
Rating organisaties (zoals het gevreesde ESRB), je weet wel, lui die kijken voor welke leeftijdscategorie een game geschikt is. Prima, zo kunnen ouders beter beoordelen of een game wel verantwoord is voor hun koter. Ware het niet dat deze figuren in een lastige bui de game gewoon verbieden. Zij bepalen zo maar mooi eventjes voor een heel land of zelfs meerdere landen dat een spel schadelijk is, om vervolgens een verbod uit te delen. Wat nou schadelijk?! Dat bepaal ik graag zelf wel. Gelukkig hebben we er hier in Nederland niet echt last van. Om problemen te voorkomen en andere landen een gunst te doen, is een verbod op te strenge rating organisaties de beste oplossing.

Het uitbrengen van Sonic titels
Een verbod om de komende twee jaar een Sonic game uit te brengen, lijkt me zeer verstandig. Het Sonic team moet namelijk eerst maar eens op vakantie. FF helemaal eruit; achter de wijven aan in Lloret de Mar, een jointje roken, yoga beoefenen, zoiets. Als ze er maar even flink uit zijn, relaxen en hun mind resetten. Pas als deze gasten weer helder kunnen nadenken en niet meer van plan zijn de blauwe egel op te zadelen met geweren, zwaarden, idiote transformaties, duikbrillen, clownsneuzen en afro kapsels dan mogen ze voorzichtig, heel voorzichtig, beginnen aan een nieuwe game.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord