Wij Willen: Modern Warfare 3 

Wij Willen: Modern Warfare 3 2012-09-17T13:13:06
Iedereen zit momenteel de MW2 multi-player uit te wonen, maar Call of Duty 4 & 6 hebben tussen de explosies door ook een ontzettend vet verhaal. Hoewel de game pas net uit is, kunnen we het niet laten om alvast over de opvolger te speculeren. Want als je eenmaal door dat avontuur bent heen geramd, zit je te stuiteren om meer. Spoiler alert: skip dit artikel als je nog niet de single-player hebt uitgespeeld! (*kuch* Maarten *kuch*)
Iedereen zit momenteel de MW2 multi-player uit te wonen, maar Call of Duty 4 & 6 hebben tussen de explosies door ook een ontzettend vet verhaal. Hoewel de game pas net uit is, kunnen we het niet laten om alvast over de opvolger te speculeren. Want als je eenmaal door dat avontuur bent heen geramd, zit je te stuiteren om meer. Spoiler alert: skip dit artikel als je nog niet de single-player hebt uitgespeeld! (*kuch* Maarten *kuch*)

Het enige dat we officieel weten over Modern Warfare 3, is dat het geen W.O. II shooter wordt. Maar iedereen die het verhaal heeft uitgespeeld, weet dat Infinity Ward een gigantisch gat heeft open gelaten dat wel gevuld MOET worden. Call of Duty 8 (deel 7 is uiteraard van Treyarch) zal zich waarschijnlijk concentreren op de jacht van Captain Price, 'Soap' MacTavish en informant Nikolai op Vladimir Makarov. Zijn Ultranationalistische partij greep in MW2 de macht in Rusland en viel de Amerikaanse oostkust binnen. Daarnaast denken de Amerikanen nog steeds dat General Shepherd een oorlogsheld was en Price & Soap de verraders.

Nu hebben we een aantal dingen om mee te werken. Price & Soap gaan de halve game undercover met Nikolai (stealth missies). De Amerikaanse soldaten in het half opgeblazen Washington keken er naar uit om Moskou aan te vallen (grote assaults). Wapenhandelaar Rojas van de Favela's missies is gemarteld, maar leeft nog (opsporings missies). En General Shepherds Shadow Company bestaat ook nog, alleen zal waarschijnlijk de oude rechterhand van Shepherd de leiding overnemen (nieuwe vijand). Als we dit gaan mixen met Infinity Wards bekende formules en zucht naar vernieuwende oorlogsvoering, dan krijgen we dit mogelijke scenario:

Het is 2017. De Amerikanen hebben eindelijk de Russen uit het land geschopt. De speler neemt de rol aan van Private 'Boner' Ryan op de USS Enterprise. Nadat je hebt leren schieten van Corporal James Ramirez, de gozer die je speelde in het vorige deel, ga je met de rest van het vloot richting Sint Petersburg! (een marine assault hebben ze al een tijd niet gedaan...). De Amerikanen starten hun revanche op Rusland met een aanval op deze belangrijke haven. Tussen de artillerieshoten van de schepen en bombardementen van de vliegtuigen door, wordt je aan land gezet om met je teammaten na veel raggen uiteindelijk het Hermitage museum in te nemen. Ramirez maakt een of andere domme opmerking over het beroemde museum en het level is voorbij.

Via de beelden van een satelliet verhuizen we naar een Lockheed MX-130 die 's nachts stilletjes boven de Atlantische oceaan vliegt. Je neemt de rol over van Sgt. Archer, een van de weinige teammaten die het verraad van General Shepherd op 'Ghost' en 'Roach' in MW2 overleefde. In de rest van het ruim zitten je maat Sgt.'Toad', Capt. Price en Capt. 'Soap' MacTavish. Nicolai bestuurt het vliegtuig en ruziet wat met Price over hoe moeilijk het wel niet is om 'hier' in het donker te vliegen. Voor je het weet gaat het achterluik open en wordt je gedropt boven fucking New York! Je skydived naar beneden in de stealty HALO techniek om uiteindelijk te landen op een wolkenkrabber. Vervolgens abseil je langs de glazen ramen een pokke end naar beneden, tot je op de juiste verdieping uit komt. Je snijdt een raam open, waarna iedereen naar binnen zwaait. Met night-vision goggles op sluip je door het kantoor om een paar guards te knifen. Uiteindelijk vindt Price een laptop in een kantoor. Hier op vindt hij gegevens over wapenhandelaar Rojas en Shepherds opvolger: General Adam Smith. Blijkbaar was dit het hoofdkantoor van Shadow Company! Een alarmsysteem gaat echter af, waardoor een aantal zwaar bepantserde soldaten het kantoor binnen komen vallen. Je rent en schiet door jezelf door de drukte heen naar het dak, waar jullie op het laatste moment worden opgepikt door een Skyhook (Infinity Ward heeft vast Batman's The Dark Knight gezien).

Nu komt Infinity Ward waarschijnlijk met een twist. Je speelt weer eens een Russische soldaat. Jij bent Lt. Dmitri Shimanov en vecht op verschillende fronten tegen de Amerikanen. Je bent fanatiek aanhanger van de Ultranationalisten, omdat jouw familie jaren geleden omkwam bij de aanslag op Zahkaev International Airport (No Russian level in MW2). Omdat Makarov de Amerikanen hier de schuld van gaf, heb je een grove hekel aan ze. Hierbij wisselt het perspectief iedere keer tussen Pvt. Ryan en Lt. Shimanov in de typische grote gevechten in de bossen van Rusland, de berggebieden en het platteland. Shimanov wordt uiteindelijk gepromoveert tot lijfwacht van president Makarov vanwege zijn verdiensten op het veld.

In de missies tussendoor ben je met het voormalige Taskforce 141 (MacTavish/Price) op zoek naar Rojas, omdat die weet waar General Adam Smith uithangt. Rojas heeft zich echter van de Braziliaanse favela's teruggetrokken naar de jungle. Archer en MacTavish gaan daarom op jacht in het Amazone gebied, waar Infinity Ward de nieuwe CoD-engine los kan laten op een realistisch moeras gebied. Je draagt nu een jungle-versie van het Ghillie suit en een deel van de missies zwem je stealthy door het water. Waar vroeger honden je enige probleem waren, mag je nu met perfecte timing krokodillen mollen! Uiteindelijk vindt je Rojas, die er uiteraard vandoor rent. Na een wilde achtervolging over de Amazone rivier met motorboten, weet je Rojas te pakken en hij vertelt waar General Smith uithangt.

Het Amerikaanse leger komt intussen uit in Moskou, wat half naar de kloten is gebombardeerd. Het doel van Pvt. Ryan is om met zijn team uiteindelijk het Kremlin binnen te vallen om daar leider Makarov te mollen. De strijd wordt echter kei hard uitgevochten, want dit is het hart van Rusland. Tussendoor schakelt de sateliet heen en weer naar Taskforce 141. Wat we voor race kunnen verwachten van Captain Price en 'Soap' MacTavish om Smith te pakken te krijgen, is moeilijk om voor te stellen. Infinity Ward zal hiervoor dik uitpakken om de hectiek van het laatste level van Modern Warfare 2 te verslaan. Waarschijnlijk zitten Smith en Shadow Company op een legerbasis in Irak, aangezien we nog een woestijn level missen.

We stellen ons voor dat Price, MacTavish en Archer zichzelf gevangen laten nemen om zo in de buurt van Smith te komen. Dan bevrijden ze zichzelf, Price vangt een kogel voor je op en uiteindelijk neemt Archer Smith onder schot. MacTavish vindt de informatie die General Shepard van ‘Ghost’ en ‘Roach’ afpakte in MW2. Hierop is duidelijk te zien dat Makarov de aanslag op het vliegveld pleegde en niet de Amerikanen. Ze seinen dit door naar de Amerikaanse legers in Moskou. Vervolgens switched het beeld weer naar Pvt. Ryan die met zijn team na een suicide missie eindelijk in het Kremlin is aangekomen bij Makarov. Hij en zijn lijfwachten schieten echter Col. Ramirez en Ryan af, maar Ryan krijgt het voor elkaar om het bewijs voor Makarovs verraad aan Lt. Dmitri Shimanov te geven. De speler krijgt weer de controle over Shimanov en schiet point-blank een kogel door Makarov's kop. De Modern Warfare triology is voorbij.

En wat denken jullie. Zitten we in de buurt? Of denk je dat Infinity Ward een hele andere kant zal uitgaan? Wat wil jij graag zien in de Modern Warfare 3?!
 

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord