'Watchmen is meer dan een serie over gekostumeerde wel- en boosdoeners' - Super Power Unlimited 

Watchmen-pilot getoond op New York Comic Con 2019 2019-10-07T15:51:28
Terwijl Joker hartstikke lekker gaat op de box office, heeft Wimpie weer het superheldennieuws doorgespit voor een gloednieuwe Super Power Unlimited. Vandaag lees je onder meer over de eerste episode van Watchmen, die dit weekend geshowd werd tijdens een panel op New York Comic Con 2019.

Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek met al het superheldennieuws van de afgelopen dagen. Afgelopen weekend was het tijd voor New York Comic Con 2019, dus vandaag lees je alles over de eerste episode van Watchmen die daar geshowd werd. Verder heeft Matthew Vaughan een suggestie voor de acteur die Wolverine moet spelen in het MCU en reageren James Gunn en Karen Gillan op Martin Scorsese’s uitspraken over de Marvel-films.
     

'HBO’s Watchmen is meer dan een serie over gekostumeerde wel- en boosdoeners'

Dan Lindelof heeft afgelopen weekend de eerste aflevering van Watchmen getoond op New York Comic Con 2019 en de eerste reacties druppelen binnen. Verschillende media, waaronder IGN en CNET, hebben een eerste uitgebreide beschrijving van de pilot-aflevering gegeven die ik snel met je doorneem.

Let op! Hieronder wordt de basis van het verhaal in Watchmen uitgelegd dus als je totaal zonder SPOILERS de serie wil gaan bekijken, of als de graphic novel en de film niet gezien hebt, scroll dan even verder naar het volgende nieuwtje!

Allereerst wordt hoofdpersoon Angela Abar (Regina King) geprezen. Ze is technisch gezien een voormalig politieagent in Tulsa, Oklahoma maar draagt haar penning als Sister Night, een gemaskerde crime fighter met een geheime schuilplaats, een coole auto en een awesome outfit. Ze wordt door IGN omschreven als een ‘Force’. Iemand om zeker rekening mee te houden.

Een tweede punt dat vooral CNET behandelt is de muziek, die erg belangrijk lijkt te worden volgens de mediawebsite. Er wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende genres, verschillend van R&B en vintage barbershop tot elektronische dancemuziek in de actiescenes. Dat laatste genre zorgt er volgens CNET voor dat intense actiescenes je een soort Matrix-achtig gevoel geven, door geschutvuur gepaard te laten gaan met dreunende beats.

Men gaat ook nog even in op het gebrek aan veel personages uit de graphic novel van Alan Moore en Dave Gibbons. Behalve de aanwezigheid van Jeremy Irons, waarvan men denkt dat hij een oudere Ozymandias speelt, worden helden als Night Owl, Silk Spectre en The Comedian niet genoemd in de eerste aflevering. Doctor Manhattan wordt wel genoemd en heeft de allure van een historisch figuur, maar behalve dat lijkt Lindelofs Watchmen zich te focussen op compleet nieuwe personages.

Naast Sister Night worden andere gemaskerde politieagenten Looking Glass (Tim Blake Nelson) en Red Scare (Andrew Howard) genoemd. Alle politieagenten in Tusla dragen maskers terwijl gemaskerde individuen die voor eigen rechter spelen klaarblijkelijk verboden zijn. Men zegt dat de serie interessante verhaallijnen uitzet, maar benadrukt wel dat het veel te vroeg is om te zien waar die verhaallijnen precies naartoe gaan. 

Tenslotte hebben beide media het over de Rorschach-copycats. Zoals we weten stuurde Rorschach zijn dagboek naar de media voordat hij stierf in de grapic novel. Hoe de ‘waarheid’ in zijn dagboek is aangekomen bij wereld is niet duidelijk in de eerste aflevering, maar een van de gevolgen is in ieder geval het ontstaan van de Seventh Calvary, een gezellig clubje dat in het teken staat van blanke overheersing. De Seventh Calvary heeft een soort iconische status verworven, mede door het gebruik van Rorschach-maskers en het toepassen van bruut geweld.

Volgens IGN staan rassenkwesties op allerlei manieren centraal in de serie, met als achtergrond de waargebeurde rassenrellen in Tulsa in 1921. Na die rellen is de Afro-Amerikaanse gemeenschap van Tulsa gecompenseerd door de overheid, wat nogal een struikelpunt is voor anderen. Lindelof laat, net als Moore en Gibbons in het origineel lieten zien, af en toe een tikkende Doomsday-klok horen in de eerste aflevering. Dit wordt als een referentie gezien aan de Koude Oorlog-setting van de graphic novel, maar Lindelof duikt met zijn Watchmen in een ander onderwerp dat eeuwenoud, maar vandaag de dag nog steeds relevant is. Hij laat de rassenkwestie dan ook zien als een tikkende tijdbom.

Het is dus duidelijk dat ook HBO’s Watchmen veel meer gaat zijn dan een verhaal over gekostumeerde wel- en boosdoeners en met het origineel in het achterhoofd valt dat alleen maar te bejubelen. Watchmen verschijnt op 20 oktober op HBO.
     

James Gunn en Karen Gillan reageren op Scorsese’s mening over MCU

Afgelopen vrijdag verscheen een nieuwtje waarin filmmaker Martin Scorsese zei dat hij de films van Marvel Studios eerder zou vergelijken met pretparkervaringen dan filmervaringen. Scorsese zei de films een kans te hebben gegeven, maar ze over het algemeen niet meer te bekijken. James Gunn en Karen Gillan, respectievelijk regisseur van en actrice in de Guardians-films, reageerden de afgelopen dagen op de uitspraken. Gunn deed dat middels onderstaande tweet, waarin hij de vergelijking maakt met Scorsese’s The Last Temptation of Christ:

Gillan reageerde afgelopen zaterdag tegenover The Hollywood Reporter op de uitspraak en gaf Gunn enige bijval:

I would absolutely say that Marvel movies are cinema. Cinema is story-telling with visuals. There's so much heart and soul, and it's James' soul in there. He injects so much of his own personality, his sense of humor ... that's a very big representation of who he is as a person and therefore it's very cinematic. He's an artist.

Gelukkig is Gunn nog steeds fan van Scorsese’s werk en kijkt hij reikhalzend uit naar The Irishman, de nieuwe film van Scorsese die eind november in première gaat in een klein aantal bioscopen en op Netflix.
    

Matthew Vaughn ziet in Taron Egerton de nieuwe Wolverine

De Kingsman-serie krijgt volgend jaar een prequel met The King’s Man en uiteraard gaf regisseur Matthew Vaughn wat interviews op New York Comic Con 2019 afgelopen weekend. In gesprek met Comic Book gaat het op een gegeven moment over de X-Men in het MCU en de interviewer noemt de naam van Taron Egerton als mogelijke acteur voor de rol van Wolverine. Vaughn ziet als regisseur van X-Men: First Class een prima Logan in Egerton, maar zegt wel eerst de zegen van Hugh Jackman te willen hebben voordat hij ook maar iemand definitief zou casten voor de rol, mocht hij regisseur worden van een X-Men-film in het MCU:

God yeah. I mean, yeah why not? Listen, I would ask for Mr. Jackman's blessing and permission because Hugh is the man, and if I ended up doing another 'X-Men' and get Wolverine, actually whomever I cast I'd only do it with Hugh's blessing.

Hugh Jackman is tot nu toe de enige acteur die Wolverine neerzette in Hollywood-films die gebaseerd zijn op comics van het mutantenteam en de meeste van zijn vertolkingen, met uitzondering van films als X-Men Origins: Wolverine, worden geprezen door critici en fans. Hoe de X-Men het MCU zullen betreden is nog niet bekend en logischerwijs is er ook nog geen regisseur bekend voor een mogelijke film of serie. Het gesprek met Vaughn kun je terugkijken op Comic Book.
     

Sideshow toont sexy Star Wars-statues op NYCC 2019

Sideshow Collectables staat bekend om zijn statues van hoge kwaliteit en zoals altijd showt de fabrikant zijn nieuwe merchandise op conventies als New York Comic Con 2019. In onderstaande video zie je wat Sideshow de komende periode aan Star Wars-statues gaat produceren en man, wat zitten er weer mooie pareltjes tussen. Het is dat mijn budget voorlopig nog niet toereikend is voor al het moois dat je voorbij ziet komen, anders had ik sowieso gelijk een Mandalorian-statue ge-pre ordered.


      

Amy Pascal: 'Misschien gaan we iets mer de Sinister Six doen in het MCU'

Spidey blijft voorlopig in het MCU, dus is de vraag of regisseur Jon Watts terugkeert in de regiestoel en welke schurk(en) hij zou laten zien in de volgende Spider-Man-film. Comic Book blikte afgelopen weekend vooruit op de blu-ray van Spider-Man: Far From Home en stipte een featurette aan op de blu-ray waarin producer Amy Pascal hint naar een mogelijke opwachting van het Schurkenteam The Sinister Six:

These villains we now have in our universe happen to be characters that are in the Sinister Six. There may be something that happens with that." At one point, Sony had commissioned a Sinister Six script from former Daredevil bossman Drew Goddard, one in which the studio was reportedly very impressed with.

Pascal heeft het hierboven niet alleen over Vulture, Scorpion en Shocker, die allemaal werden geïntroduceerd in Spider-Man: Homecoming, maar ook over DmitriChameleon’Smerdyakov en Mysterio, die werden geshowd in Spider-Man: Far From Home. Alle bovenstaande schurken zijn op enig moment in de comic lid geweest van de Sinister Six, dus Marvel heeft wat mogelijkheden voor het team in het MCU.

Het schurkenteam is overigens al eens geteased in The Amazing Spider-Man 2, maar na de reboot in het MCU is daar niets meer mee gebeurd. Pascal onderschrijft wel dat Sony op enig moment interesse had in een Sinister Six-script van Daredevil-chief Drew Goddard, maar of dat script of delen ervan gebruikt zullen worden is niet bekend. Wat denk jij? Zou de Sinister Six in het MCU kunnen werken?

Dit was hem alweer, de Super Power Unlimited van deze week. Mocht je hem nog niet gezien of geluisterd hebben, check dan zeker even de Super Powerpraat met onder andere de Joker-review van afgelopen donderdag.

Super Power Unlimited 40

Super Power Unlimited 41

Super Power Unlimited 42

Super Power Unlimited 43

Super Power Unlimited 44

Super Power Unlimited 45

Super Power Unlimited 46

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord