Wat zijn de beste World of Warcraft-uitbreidingen

Wat zijn de beste World of Warcraft-uitbreidingen? 2018-07-19T13:19:07
Vanaf 14 augustus kunnen we aan de slag met de zevende uitbreiding voor World of Warcraft, Battle for Azeroth. WoW is inmiddels al 14 jaar verkrijgbaar en niet meer weg te denken uit het gamelandschap. In dit artikel kijken we naar de zes verschenen uitbreidingen en zetten we ze op volgorde, van de minst goede naar allerbeste add-on.

6. Warlords of Draenor

Geen van de WoW-uitbreidingen zijn echt slecht, maar Draenor was wel de minst sterke uitbreiding en een fikse daling in abonnees na de release geeft wel aan dat fans het daar mee eens waren. Een van de grootste boosdoeners was een gebrek aan veel nieuwe content om spelers voor een lange tijd mee te vermaken, maar ook de garrisons, een mogelijkheid voor spelers om hun eigen fort te bouwen, vielen niet bij iedereen in de smaak, niet in de laatste plaats omdat iedereen zich in deze forten ging schuilhouden.

Warlords of Draenor

Daar staat echter wel een intrigerend verhaal over tijdreizen tegenover, waardoor nieuwere spelers klassieke locaties konden verkennen. Ook de raids in Warlords of Daenor worden geprezen, met als hoogtepunt een spectaculaire eindbaas. Blizzard heeft met nog geen een WoW-uitbreiding een echte misser geslagen, maar Warlords of Draenor deed zelfs de meest fanatieke spelers even twijfelen of de mmo wel echt het oneindige leven had.

5. Cataclysm

Cataclysm kwam in 2010 in de hoogtijdagen van de mmorpg uit, maar dat stond niet in alle facetten garant voor kwaliteit. De Goblin en Worgen waren als nieuwe rassen twee prima toevoegingen, maar hun startersgebieden waren niet de meest geïnspireerde locaties, en in het geval van de Worgen zelfs nagenoeg onspeelbaar.

Cataclysm

Aan de andere kant wist de uitbreiding alles van de ‘oude wereld’ van WoW van een nieuw laagje verf te voorzien. Deze update was natuurlijk voor alle WoW-spelers beschikbaar, maar dat Blizzard zoveel moeite deed om bestaande content van nieuw elan te voorzien, was prijzenswaardig. De spelwereld werd geschikt gemaakt om vliegend te verkennen en het was een stuk gemakkelijker om quests te doen. En laten we vooral de draak Deathwing niet vergeten, die op random plekken een vurig bezoekje kwam brengen. WoW voelde dankzij Cataclysm weer een stuk dynamischer.

4. Mists of Pandaria

De Pandaren, een ras bestaande uit, nou ja, panda’s, werden oorspronkelijk als 1 april-grap door Blizzard verzonnen. Maar de aankondiging van uitbreiding Mists of Pandaria, waar deze wezens als nieuw, speelbaar ras werden onthuld, was absoluut geen grap. Spelers waren alles behalve blij met de aankondiging, tot ze zelf aan de slag konden met de dlc en merkten dat het eigenlijk best goed in elkaar stak.

Mists of Pandaria

Het startersgebied voor de Pandaren, The Wandering Isle, droeg daar voor een groot gedeelte aan bij: het gebied is niets minder dan een plaatje en een oase van rust, al is het jammer dat je na het begin van de uitbreiding eigenlijk geen goede reden meer hebt er vaker terug te keren. Ook het feit dat je kon kiezen of je je met je Pandaar aansloot aan de Alliance of Horde was voor die tijd een unieke eigenschap.

3. The Burning Crusade

De allereerste uitbreiding van World of Warcraft maakte meteen duidelijk dat Blizzard van plan was de mmorpg voor een lange tijd te ondersteunen. Het bedrijf bleek niet bang om flink wat aanpassingen te maken om het spel niet alleen fris te houden maar ook nog leuker te maken. Dat begint al met de introductie van de Draenei voor de Alliance en de Blood Elves voor de Horde, die het speelveld een stuk gelijker maken en beide facties in een even valide keuze veranderen.

Burning Crusade

Het bleek ook het definitieve einde voor de vanille WoW-ervaring (al kwamen er natuurlijk nog manieren om die klassieke spelwereld te verkennen). Daarbij waren de Outlands een prima locatie voor nieuwe avonturen en natuurlijk was er Karazhan, een van de meest geprezen raids van alle WoW-uitbreidingen.

2. Legion

Het wat tegenvallende Warlords of Draenor werd met Legion, de meest recente uitbreiding voor World of Warcraft ,meer dan goedgemaakt. De uitbreiding zit vol met content, waaronder de Broken Isles als nieuw gebied en de demon hunter-klasse die flink wat schade aan kan richten.

WoW Legion

De grootschalige gevechten zijn de moeite meer dan waard en misschien nog wel het belangrijkste is hoe gestreamlined Legion de complete game heeft gemaakt. Van PvP-gevechten tot crafting en de manier waarop quests worden aangenomen: het heeft er allemaal voor gezorgd dat WoW tegenwoordig nog altijd de moeite waard is om op te starten.

1. Wrath of the Lich King

Wanneer het over WoW-uitbreidingen gaat, wordt Wrath of the Lich King vaak als eerste genoemd, en dat is geen toeval. De tweede uitbreiding voor de mmorpg kwam precies op het juiste moment; toen de mmorpg qua populariteit uit zijn voegen barste. De uitbreiding bevatte misschien wel het meest spectaculaire narratief van de gehele game, met een bezoek aan het ijzige Northend dat je voorbereidde op het ultieme gevecht met de gevreesde Lich King.

Wrath of the Lich King

De raids waren geweldig, het nieuwe gebied was sfeervol, maar bovenal voelde je je als speler te allen tijde betrokken bij het spannende verhaal dat Wrath of the Lich King vertelde. De game had ook de eerste hero klasse – een klasse die pas beschikbaar kwam als je met een andere klasse al een bepaald level had behaald – van de game in de vorm van de death knights. Wrath of the Lich King is nog altijd ongeëvenaard wat betreft WoW-uitbreidingen en wat ons betreft het schoolvoorbeeld van hoe Blizzard het moet aanpakken. Hopelijk weet Battle for Azeroth dezelfde eenzame hoogte bereiken!

Ook (weer) zin om in World of Warcraft te duiken, of iemand anders zover krijgen met je op raid te gaan? Bezoek Startselect om een Blizzard Gift Card of kaart om WoW online te spelen aan te schaffen!

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord