Wat zegt jouw favoriete game over jou?  

Wat zegt jouw favoriete game over jou? 2015-06-06T01:51:46
Na het uitgeven van zijn laatste boek 'Hoe verdien ik het meeste geld met een skippybal?' is Stevens reputatie als zelfhulpgoeroe door het plafond gegaan. Gelukkig is hij ook een trouwe PU.nl redacteur, dus hebben we hem gevraagd wat van zijn inzichten met ons te delen. Wat zeggen onze favoriete games over ons?

GTA

Als je van je dagelijkse activiteiten komt stap je in je auto of op je fiets en begin je in totale willekeur rondjes door je stad/dorp/gehucht te rijden. Af en toe zwaai je met een waterpistool uit het raam en schreeuw je wat obsceniteiten naar voorbijgangers. Je hebt een twijfelachtige reputatie bij de lokale politie omdat je recentelijk een poging tot carjacken hebt gedaan. Nadat de buurman met verbazing zag hoe je met twee mislukte vuistslagen op de ruit drie vingers kneusde belde hij uit medelijden de politie en kreeg je een proces verbaal en een verbandje. Je heb de magische vaardigheid om naar inzicht langer haar te krijgen als je een kapperszaak instapt, iets wat bij je horde aan stonede buddies immer de verbazing blijft schetsen.

 

Call of Duty

Je hebt een reputatie opgebouwd niet het beste gezelschap te zijn tijdens familiediners en andere sociale aangelegenheden. Naast het feit dat iedereens moeder het in je buurt moet ontgelden, houd je er een paar vervelende gewoontes op na. Toen je voor het vorige kerstdiner de gang op liep, stond je neef toevallig om de hoek te bellen. Nadat je hem eerst uit reflex een elleboogstoot op zijn neus verkocht, schreeuwde je het hele huis bij elkaar. Hoewel niemand wist wat een “F*CKING CAMPER” nu eigenlijk was, deed je familie haar best om je te kalmeren. Dit voorkwam helaas niet dat dat je tijdens het diner je lepel als een aardappelpureegeweer gebruikte om de desbetreffende neef klodders boterige drab in zijn gezicht te schieten. Drie om nul. Vier om nul. Vijf om nul.  

   

De Sims

Je heb een ongezonde obsessie met het inrichten van je huis. Elke cent die je binnen krijgt gaat direct naar een nieuwe bank, een nieuwe set gordijnen of een enorm ronddraaiend bed met met trilfunctie. Gelukkig is dit niet zo’n probleem, want je hebt op de een of andere manier de vaardigheid om in elk vakgebied belachelijk goed te worden en bergen geld te verdienen. Je levert op sociaal vlak helaas wel wat in. Ondanks het feit dat je vrienden je meerdere malen hebben proberen duidelijk te maken dat drie complimenten en een goed geplaatste mop niet genoeg sociaal contact zijn om iemand ten huwelijk te vragen, blijf je maar op je bek gaan. Je hebt nachtmerries over verdwenen zwembadtrappetjes, slaat met vlagen totale wartaal uit en vindt het helemaal geen probleem om je vieze vaat op de woonkamervloer neer te kwakken als je moet pissen.

  

Metal Gear Solid

Mensen haten je als je helpt verhuizen.

   

Assassin’s Creed

Je hebt een groot deel van je jeugd doorgebracht in sporthallen, om daar te oefenen op je parkour skills. Na jaren van trainen maak je nu onnodige koprollen van stoeprandjes, spring je met “swhoesh” geluidjes op tafels en klim je tot wel anderhalve meter elke boom in. Je hebt  meerdere malen een knokpartij aan moeten gaan omdat je gesprekken aan het afluisteren was waar je niks mee te maken had. Je verdedigende verhaal over een geheim broederschap dat je de opdracht geeft dit te doen lijkt nooit in goede aarde te vallen. Hoewel je vijanden meestal in grote groepen zijn, wachten ze altijd respectvol op elkaar met aanvallen zodat jij ze één voor één uit kan schakelen met de spatel die je in de binnenkant van je jas hebt bevestigd. De laatste jaren lijk je de magische vaardigheid te krijgen hele kleine stukjes door muren heen te teleporteren, op willekeurige momenten te zweven en je torso afzonderlijk van je benen rond te kunnen draaien. Nadeel is wel dat je er soms in een gesprek uitziet als het mismaakte kind van Satan. 

  

Super Mario

Je zit helaas al jaren in een psychose. Hoewel je wereld er in jouw hoofd kleurrijk, vrolijk en onschuldig uitziet, is deze eigenlijk verknipt en verward. Je hebt een vriendin die al jaren tegen heug en meug bij je blijft, iets wat je haar niet makkelijk maakt door haar altijd te willen redden, uit elke situatie. Toen ze vorige week naar de bioscoop was met een vriendin, stormde je in een rode overal de bioscoop binnen om in elke zaal waar ze niet zat te brullen dat ze “In een ander kasteel!” was. Toen je haar eindelijk naar huis had gesleept probeerde je een dramatische exit te maken door jezelf door het doucheputje weg te transporteren, in de stellige overtuiging dat de rioleringsbuis je naar een tweedimensionale kamer vol gouden munten zou brengen. Het lijkt erop dat je broertje langzaam ook aangetast wordt door je gedrag, hij heeft inmiddels een groene overall aangeschaft.

   

Final Fantasy

Je bent de mascotte van de haarverzorgingswereld omdat je in je eentje L’Oréal, Schwarzkopf, Garnier Fructis en Junior in leven houdt.

   

Halo

Alles in je leven moet worden vastgelegd. Of je nu naar de supermarkt, de bibliotheek of je oma gaat, overal wordt een filmpje van gemaakt dat op YouTube gezet wordt, uiteraard begeleid door gierende metal. Je mag niet meer met je vrienden mee op road trips omdat je altijd per se uit het dakraam van de auto moet klimmen en dan RATATATATA schreeuwt. Je hebt een fobie ontwikkeld voor alles dat ook maar enigszins kleeft, met een milde vorm van arachibutyrofobie als gevolg. Je ideale partner is een naakt hologram, maar vooralsnog heb je gewoon een innige liefdesrelatie met je Windows Phone.

omg halo

  

Elder Scrolls

De laatste keer dat je moest studeren heb je opdracht 1 uit je studieboek drie dagen lang herhaald omdat je van je favoriete game geleerd hebt dat je overal goed in kan worden als je hetzelfde trucje maar vaak genoeg uitvoert. Mensen vinden het moeilijk om met je om te gaan omdat je ze meestal midden in een zin afkapt en wegloopt. Je bent een behulpzaam persoon, maar wel in je eigen tijd. Nadat je beste vriend je een tijdje geleden vroeg om een colaatje voor hem te halen zei jij dat je dat best wilde doen, maar dat je eerst wat tijd nodig had om een maandenlang durende gladiatorenopleiding in een buurland naar keuze af te ronden. Qua hobbies heb je een hoop dingen geprobeerd, maar uiteindelijk kom je toch altijd weer uit bij dat verdomde boogschieten.

  

Legend of Zelda

Je mag nergens meer langskomen, ooit. Laat die vazen met rust, baklap.

Staat jouw favoriete game er niet bij? Gooi hem in de comments! 


Check ook 'Wat zegt jouw favoriete serie over jou?'

REACTIES (100) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord