Wat wordt de Nintendo NX

Wat wordt de Nintendo NX? 2015-09-09T13:34:17
De Wii U is dood, lang leve de Nintendo NX! Velen kijken reikhalzend uit naar Nintendo’s next-gen console, ook al weten we nauwelijks genoeg om één enkele Feature door een halfgare te laten schrijven. PeterKoelewijn verzamelde alle geruchten en harde feiten over de Nintendo NX!

Het mooie van Nintendo is dat het bedrijf heel voorspelbaar is in zijn eigenzinnigheid. Daardoor kunnen al verrassend veel dingen van de next-gen console lijst worden afgestreept. De Big N heeft bovendien het een en ander aan feiten laten droppen over de Nintendo NX. Laten we daar eens mee beginnen.

    

Wat wel al weten:

De Nintendo NX zal niet op Android draaien

Een van de eerste geruchten rondom de nieuwe console was dat hij op een OS zou draaien gebaseerd op Google’s Android. De recent overleden Nintendo CEO, Satoru Iwata, toonde eerder interesse in het ontwikkelen van een meer open OS omdat het meer third-party ontwikkelaars zou aantrekken. Inmiddels heeft Nintendo dit gerucht ontkracht tegenover de Wall Street Journal.

Nintendo NX Android 

Hij zal naast de Nintendo 3DS en Wii U kunnen bestaan

De next-gen console werd voor het eerst genoemd toen Nintendo de DeNA-deal onthulde. Nintendo is een samenwerkingsverband aangegaan met deze ontwikkelaar van smartphone diensten en online winkelkanalen, omdat ze smartphone games willen ontwikkelen.

Nintendo NX reveal

In dezelfde presentatie met DeNA is ook duidelijk te zien dat de Nintendo NX niet als een officiële opvolger van de Wii U of 3DS wordt gezien. In plaats daarvan moet het een ‘dedicated gaming platform’ worden dat naast beide systemen kan bestaan. Korreltje zout: dit doet denken aan de ‘third pillar’-strategie die Nintendo hanteerde met de introductie van de Nintendo DS. Deze handheld werd ook op de markt gebracht als een systeem dat naast de Game Boy kon blijven bestaan. Maar hoeveel nieuwe Game Boys hebben we sindsdien gezien?

 

Dragon Quest XI wordt overwogen

Bizarre marketingpraktijken tijdens de onthulling van Dragon Quest XI in Japan. Square Enix kondigde doodleuk aan dat de game - naast 3DS en PS4 - ook naar de next-gen Nintendo console zou komen. Vermoedelijk volgde daarop een telefoontje van Nintendo waarin heel erg veel werd gevloekt. Squenix corrigeerde zichzelf en meldt nu dat Dragon Quest XI “wordt overwogen” voor de Nintendo NX. Uh-huh… tuurlijk Square.

Deze overweging kan 2 dingen betekenen: of de Nintendo NX kan graphics produceren die kunnen wedijveren met de PS4… of graphics produceren van 3DS-niveau. Ik hoop op het eerste.

 

Geen virtual reality

Geen VR? Geen VR. Nintendo gaf op de E3 aan geen interesse te hebben in een VR-console omdat ze het “niet leuk” vinden. En als Nintendo iets niet leuk vindt kunnen we héél lang wachten voor ze van mening veranderen.

Nintendo virtual reality   

Het zal een nieuw accountsysteem toepassen

Club Nintendo en de Sterrencatalogus houden 30 september op te bestaan. In plaats daarvan komt een nieuw accountsysteem dat alle Nintendo-accounts en diensten eindelijk aan elkaar moet koppelen. Het systeem zal volledig geïntegreerd zijn in de Nintendo NX al komt het wellicht al eerder naar de 3DS en Wii U.

Tot dusver alle NX-feiten die al bevestigd zijn door Nintendo. Er circuleren ook nog een heleboel geruchten en die heb ik samengevat in een aantal scenario’s.

 

Scenario 1

de Nintendo NX wordt een homeconsole met graphics van het niveau PS4 / Xbox One

Volgens de laatste geruchten heeft Nintendo een deal gesloten met AMD om chips te produceren voor de Nintendo NX. Productie van de console moet al in oktober beginnen. Kijkend naar leeftijd zou de 3DS toe zijn aan een opvolger, maar dat is niet wat we in de releaselijsten terugzien. De komende 12 maanden kunnen we nog uitkijken naar een nieuwe Mario, Zelda, Metroid, Fire Emblem en meer. Kijken we naar de Wii U, dan zijn de grote namen bijna niet te bekennen. En met JRPG’s zoals Xenoblade Chronicles X win je de oorlog niet.

The Legend of Zelda Wii U of NX?

The Legend of Zelda blijft over maar het baart mij zorgen waarom Nintendo deze titel maar liefst een heel jaar heeft uitgesteld. De grote Zelda-titels worden vrijwel altijd uitgesteld maar met de aankondiging van de Nintendo NX zou het bedrijf zomaar hetzelfde trucje als bij Twilight Princess kunnen uithalen. Deze GameCube-game werd ook ruim een jaar uitgesteld zodat het team een port naar de Wii kon brengen. De console had een killer launchtitel en is nog steeds de bestverkochte Zelda-titel dankzij de dubbele launch.

Kortom, best aannemelijk dat de Nintendo NX een nieuwe homeconsole wordt die beter kan concurreren met de Xbox One en PS4. Voeg daar uiteraard het Dragon Quest XI-nieuws aan toe als smoking gun.

Kans dat het gebeurt: 70%

 

Scenario 2

De Nintendo NX wordt een handheld / console hybride

Satoru Iwata heeft de afgelopen jaren vaak het idee geopperd om een console / handheld hybride spelcomputer te maken. Sterker nog, in 2013 zijn de interne ontwikkelafdelingen voor de Wii U en 3DS gereorganiseerd in één grote afdeling. Dit om het produceren van content voor beide systemen efficiënter te maken. De harde waarheid is dat Nintendo al jaren niet meer een homeconsole en een handheld tegelijk kan ondersteunen; de releaselijsten blijven onevenwichtig verdeeld. Het gebeurt zelden dat een kwartaal rijkelijk belegd is met releases voor de Wii U en de 3DS tegelijk.

Nintendo Gamecube en Gameboy Advance

En waarom zou Nintendo geen console / handheld hybride willen maken? Met een elegantere Wii U-achtige controller die ook zelfstandig dezelfde games kan spelen. Het streamen van games is iets dat Nintendo al deels in de Wii U GamePad heeft proberen te stoppen. Geen enkele studio heeft het nog succesvol weten te maken op een handheld maar als iemand het kan is het Nintendo.

Check ook de laatste geruchten van dit weekend, die dit scenario lijken te bevestigen.

Kans dat het gebeurt: 80%

 

Scenario 3

De Nintendo NX wordt een digital only console

In augustus verscheen er een patent van Nintendo voor een nieuw soort consolearchitectuur. Meest opvallende aan het idee is dat de console geen disc drive heeft! Kan het zijn dat Nintendo vaarwel zegt tegen fysieke games en puur op online content gaat richten? Het zou zeker current-gen zijn…

Xbox One reveal

Heel, HEEEEEEL ERG CURRENT-GEN!!!!

Ahum, anyway, het is waar dat Nintendo-content steeds meer digitaal wordt verkocht. Nintendo speelt hier ook goed op in met aantrekkelijke deals en, in veel gevallen, fantastische DLC. En laten we de DeNA-deal niet vergeten, die niet alleen gemaakt is om smartphone games te maken. Nintendo krijgt toegang tot een schat aan kennis en informatie over het opzetten van een succesvol online platform.

Nintendo NX

Dit gerucht kan ook werken met het gerucht van de console / handheld hybrid. Wellicht slikt de Nintendo NX zijn fysieke games op een andere manier. Nintendo is nooit helemaal van de cartridges afgestapt, om maar een voorbeeld te noemen.

Er is alleen één probleem: er staat nergens dat dit patent voor de NX is! Een groot bedrijf als Nintendo dient patenten in bij de vleet en of er werkelijk een product uitkomt is een tweede.

Kans dat het gebeurt: 50%

 

Scenario 4

De Nintendo NX is een killer robot

De Nintendo NX wordt de laatste console die het bedrijf ooit uitbrengt… en het is een enorme killer robot! Shigeru Miyamoto blijkt al die jaren een alien te zijn geweest. Zijn missie was om de gamesindustrie op zijn waarde te beoordelen. Maar na het zien van de zoveelste buggy Triple A game, schaamteloze HD-remaster, te dure DLC én de grappen die Wouter over hem maakt in de PU WhatsApp Groep, is de maat vol! Miyamoto besluit dat de mensheid keihard dood moet.

Nintendo NX

De killer robot activeert de Amiibo in alle huishoudens en ze beginnen meteen hun eigenaren te vermoorden. Slechts met de gecombineerde krachten van Jennifer Connelly, Jaden Smith en John Cleese, kan Miyamoto overtuigd worden om de gamesindustrie nog één laatste kanste geven. Uiteindelijk vernietigen de Amiibo alleen Hollywood omdat de mensen daar niet kunnen kappen met het zielloos remaken van klassieke films zoals The Day the Earth Stood Still.

Kans dat het gebeurt: 1%

 

En dat zijn de feiten en geruchten over de mysterieuze Nintendo NX op een rij. Zet gerust in de comments wat je zelf van de console / handheld / killer robot verwacht en of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn die ik vergeten ben te noemen. De Nintendo NX wordt in 2016 onthuld. Hou PU.nl in de gaten voor al het Nintendo NX nieuws!

REACTIES (69) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord