Wat weten we over de nieuwe Legend of Zelda

Wat weten we over de nieuwe Legend of Zelda? 2019-06-10T12:00:36
Nee, officieel is de nieuwe Legend of Zelda nog niet aangekondigd. Toch wéét je gewoon dat die shit gaat komen, en wéét je gewoon dat die shit vet wordt! Graddus blikt alvast vooruit op wat we kunnen verwachten.

Oké, oké: dat de nieuwe Legend of Zelda nog niet is aangekondigd, is niet helemaal waar. Eind 2017, een halfjaar na de release van Breath of the Wild, zei Nintendo-producent Eiji Aonuma immers al dat er aan een 'nieuw hoofdstuk' gewerkt wordt. En dan niet de remake van Link's Awakening die later dit jaar verschijnt, maar een échte opvolger van Breath of the Wild. Een game waarvan je - net als voorgaande Zelda's - nu al kunt zeggen dat-ie de grenzen van wat 'normaal' is weer een stukje oprekt, en die bij release de gedoodverfde GotY-kandidaat is.

Legend of Zelda

 

Beter dan 95%

Want dat is wat Zelda is: kwaliteit. Zelfs het minste deel uit de serie, wat mij betreft A Link Between Worlds, is nog altijd beter dan 95% van alle zooi die op de markt gedumpt wordt. Ik weet nog dat ik Ocarina of Time voor het eerst speelde en weggeblazen werd door de immense open wereld. Dat dat mogelijk was op de Nintendo 64! Of The Wind Waker, met z'n schitterende cel-shaded stijltje en heerlijke piratenmuziek. Jep, Zelda staat al bijna 35 jaar op eenzame hoogte. Eigenlijk komen alleen GTA, Metal Gear en Mario er een beetje bij in de buurt.

Dus, wat weten we over het nieuwe deel? Eén ding lijkt zeker: die shit speelt zich af in Hyrule. De enige Zelda-titels met een andere setting zijn Majora's Mask (Termina) en A Link Between Worlds (Lorule). Een terugkeer naar de weelderige wildernis van Hyrule Field zou ook absoluut geen straf zijn, zeker niet als het zo goed in elkaar steekt als in Breath of the Wild. Lees anders nog maar even waarom het voor Michel één van zijn favoriete virtuele werelden ooit is. Daarbij werden Breath of the Wild en z'n map dermate goed ontvangen, dat Nintendo eigenlijk dom zou zijn om een totaal andere omgeving te kiezen. Al weet je het met die eigenwijze Japanners natuurlijk nooit...

Legend of Zelda

 

Back-to-back

Ook op andere vlakken is de verwachting dat Nintendo niet teveel van Breath of the Wild's succesformule afwijkt. Neem de cartoony, maar toch behoorlijk realistische graphics: die zijn geweldig, zodat hergebruik van dezelfde engine de meest logische stap is. Aan de andere kant zijn er weinig back-to-back Zelda's die hetzelfde grafische stijltje hebben. Uit mijn hoofd zeg ik Ocarina of Time en Majora's Mask, maar daarvoor (de 2D-sprites van A Link to the Past) en erna (Wind Waker's cel-shading en Twilight Princess met z'n semi-realistische beelden) zagen de games er behoorlijk anders uit.

Toch is er een belangrijk verschil: Breath of the Wild werd simultaan voor de Switch én Wii U ontwikkeld. De nieuwe Zelda daarentegen heeft vrij spel op de Switch. Nintendo hoeft dus geen rekening te houden met een minder krachtig platform en kan wat productiewaarden betreft all-out gaan. In dat kader ben ik benieuwd wat het bedrijf uit hun handheldconsole kan persen.

Legend of Zelda

 

Schier onbeperkte vrijheid

Kijken we naar de gameplay, dan is wederom een uitspraak van Eiji Aonuma interessant. Hij heeft het over de schier onbeperkte vrijheid van Breath of the Wild en hoe Nintendo daar met het oog op de toekomst tegenaan kijkt:

“You know, I can’t speak to what other people, other companies will do in their own games, but I think for me, especially just in terms of the Zelda series, the incredible freedom that this game offers you and how well that’s been received… to me, it means that freedom, that level of freedom is something that needs to be maintained in Zelda games going forward.”

Amen! Ik zou eigenlijk niet weten hoe de (her)speelbaarheid van Breath of the Wild zou moeten worden overtroffen, maar de Expansion Pass met z'n drievoudige content drop bewees dat het kan. Met name de Master Mode voegde echt wat toe.

Legend of Zelda

 

Eerlijk is eerlijk

Eerlijk is eerlijk: hard nieuws over de nieuwe Legend of Zelda is er (nog) niet. Neemt niet weg dat het interessant is om te kijken naar eventuele wensen/verbeterpunten ten opzichte van Breath of the Wild. Willen jullie bijvoorbeeld weer echte Dungeons? Een uitgebreider verhaal? Meer verschillende vijanden en bazen? Betere RPG-elementen? Een speelbare prinses Zelda? Laat het weten in de comments!

En hé: wie weet wat Nintendo zometeen rond een uurtje of 18:00 in hun E3-presentatie laat zien...

 

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord