Wat spelen de sterren? Vol. 5 - Paris Hilton, Frank de Boer en José Mourinho 

Wat spelen de sterren? Vol. 5 - Paris Hilton, Frank de Boer en José Mourinho 2018-03-12T13:02:14
Na het doorslaande succes van de eerste vier 'Wat spelen de Sterren?'-specials, is Graddus terug met een nieuw blik bekende mensen. Zouden ze ook gamen? En zo ja, wat spelen ze dan...? Lees en huiver!

Wat spelen de sterren? Na deel één, twee, drie en vier, alsook antwoord op de prangende vraag 'wat spelen de BN'ers', gaan we vandaag vrolijk verder met een vers blik Bobo's en B-acteurs. Volledig op waarheid berust, natuurlijk...
    

José Mourinho

Bekend van:
- The Special One
- Arrogantie
- Afbraakvoetbal

Wie is het?
José Mourinho is één van de succesvolste coaches uit het moderne voetbal. De man maakte naam bij Porto en Chelsea, won samen met Sneijder de Champions League bij Inter en is na een roerige periode bij Real Madrid inmiddels trainer van Manchester United. Niet tot ieders tevredenheid (Mourinho staat immers niet bekend om zijn swingende voetbal) maar zijn altijd vermakelijke persconferenties maken veel goed.

Speelt het ook games?
Tot ieders verbazing verscheen José op de E3 van 2016 tijdens de EA-presentatie op het podium. Over dat hij FIFA zo'n geweldige game vond, ofzo. Speelt hij die game dan ook? Nee, net zo min als Pro Evolution Soccer of Football Manager.
Mourinho gamed echter wel degelijk. Onder andere om een beetje bij te blijven bij de jongere generatie (de gemiddelde leeftijd in zijn team is 27) al ligt er ook een andere reden aan ten grondslag. Hij kan namelijk zijn geliefde taktiek van 'de bus parkeren' nergens zo fijn oefenen als in GTA!

  • Mourinho langs de gamermeetlat: 51%

José Mourinho
     

Bear Grylls

Bekend van:
- Survival instinct
- Doodbijten van dieren
- Gelijkenis met Francesco Totti

Wie is het?
Je hoort vaak dat Chuck Norris de stoerste gast ter wereld is, maar ik ben het daar niet mee eens. Die eer gaat wat mij betreft toch echt naar Bear Grylls. Deze Noord-Ierse survivalexpert is een one-man-army, een übermens die op z'n 23e de Mount Everest beklom, hyena's hun strot doorbijt en zich net zozeer op zijn gemak voelt bij 50 graden onder 0 als erboven. Wat een baas.

Speelt het ook games?
Ik hoor je denken: zo'n Bear Grylls, die heeft alles toch wel zo'n beetje meegemaakt? Die gaat toch niet achter zijn TV'tje zitten om games te spelen? Fout!!! JUIST omdat hij real-life al heeft uitgespeeld, zoekt Bear zijn kick in games. Daarin vindt hij uitdagingen waarbij een voettocht door de Amazone aanvoelt als kinderspel.
Favoriet zijn survival-horror games als Resident Evil en Outlast. Daarin kan Bear zijn overlevingsskills en resourcemanagement ten volste benutten. Maar het leukste? Da's The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Die Death Mountain, daarbij valt zelfs de Mount Everest in het niet!

  • Grylls langs de gamermeetlat: 60%

Bear Grylls
      

Frank de Boer

Bekend van:
- Pass op Bergkamp in '98
- Nasale prononciatie
- Geflopte trainerscarrière

Wie is het?
Nog maar kort geleden gold Frank de Boer als de kroonprins van het trainersgilde. Onze hoop in bange dagen, nu Nederland inmiddels is afgegleden naar de krochten van het internationale voetbal. Helaas liep het allemaal nét even anders. De voormalig topverdediger werd na precies 84 dagen ontslagen bij Internazionale, en scherpte dat record later zelfs aan door het slechts 77 dagen uit te houden bij Crystal Palace. Auw.

Speelt het ook games?
Frank is altijd een simpele jongen gebleven. Een jongen uit de Noord-Hollandse klei, die zijn vakanties het liefst doorbrengt op de camping in Bakkum en in zijn vrije tijd stamgast is bij café 't Kroegje in Hoorn.
Ook op gamegebied is Frank de Boer dicht bij zichzelf gebleven. Geen ingewikkelde open-world spellen, geen fancy VR. Nee, eigenlijk is er maar één titel die deze Hollandse kaaskop echt kan bekoren. Een game die hem bewust maakt van hoe zijn loopbaan eruit had kunnen zien als hij niet toevallig goed tegen een bal kon trappen. Jep, je raadt het al: Farming Simulator...

  • De Boer langs de gamermeetlat: 15%

Frank de Boer
     

Paris Hilton

Bekend van:
- Achternaam
- Sullige oogopslag
- Sextape

Wie is het?
Als telg uit een puissant rijke vastgoedfamilie, is Paris Hilton's (hotel)bedje al sinds haar geboorte gespreid. Het zal dan ook niemand verbazen dat het enige dat ze doet feestjes afstruinen en de jetset afzuigen is. Door haar holle oogopslag denken sommigen zelfs dat Paris een gerobotiseerde opblaaspop is, maar die geruchten zijn nooit bevestigd...

Speelt het ook games?
Op het eerste gezicht lijkt Paris zich prima gelukkig te voelen met haar imago als bimbo. Maar diep van binnen gaat ze kapot. Schaamt ze zich voor haar leeghoofdigheid, en het feit dat ze nooit in de voetsporen van haar slimme pappie zal treden.
Gelukkig zijn er hulpmiddelen. En nee, dan hebben we het niet over de speeltjes die Paris in haar slaapkamer gebruikt. We hebben het over educational games zoals Brain Training, Sesamstraat en RedCat Basisschooltrainer! Paris heeft al heel veel geleerd, maar haar specialiteit blijft aftrekken.

  • Hilton langs de gamermeetlat: 69%

Paris Hitlon
    

De Wat Spelen de Sterren Serial:

Woensdag 16 mei 2012:

Wat spelen de sterren vol 1

Maandag 27 januari 2014: 

Wat spelen de sterren vol 2

Woensdag 25 maart 2015: 

Wat spelen de sterren vol 3

Maandag 12 februari: 

Wat spelen de sterren vol 4

Maandag 12 april: 

Wat spelen de sterren vol 6

REACTIES (57) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord