Wat speelde de PU-redactie in januari

Wat speelde de PU-redactie in januari? 2019-01-25T09:33:30
In deze rubriek laten we elke maand de PU-redactie aan het woord over wat men de afgelopen maand zoal heeft gespeeld. Het zijn net gamers, die PU-redacteuren!

AlieAlie
Ik had deze maand last van nostalgische gevoelens. Die hield ik over aan mijn 1-Up over Monkey Island en mijn afscheid van Telltale. Zodoende ben ik Tales of Monkey Island opnieuw aan het spelen. Deze meest recente game in de Monkey Island-serie had ik tot mijn grote schaamte namelijk nog maar één keertje gespeeld. Gelukkig is de game daarom nu wel extra leuk: ik kan me de meeste puzzels namelijk helemaal niet eens meer herinneren! Inmiddels zit ik middenin de derde episode. Dat betekent dat anti-held Guybrush Threepwood nog naarstig op zoek is naar het geneesmiddel tegen het zombievirus dat alle piraten in de Caraïben getroffen heeft. Dit weekend heb ik al wat tijd ingeruimd om episode 4 en 5 te spelen!

Deze maand dook ik ook in de wereld van collectible card games. Hearthstone kende ik al lang en breed op mijn duimpje. Maar voor mijn grote versus feature moest ik me toch echt nog wel een beetje extra verdiepen in Gwent: The Witcher Card Game en The Elder Scrolls: Legends. Vooral die laatste heeft mij heel positief verrast. Tot dusver lijkt TES: Legends minder pay-to-win dan Hearthstone en zelfs een tikkelje spannender. Dat komt doordat je kaarten kunt plaatsen in twee verschillende Lanes. Kaarten in de ene Lane kunnen ook alleen vijanden in die Lane aanvallen. Het is dus zaak je kaarten tactisch te plaatsen. Zeker aangezien Lanes ook nog verschillende eigenschappen kunnen hebben, zoals de Shadow Lane waarbinnen gespeelde kaarten één beurt niet aangevallen kunnen worden. Anyway, een paar dagen geleden is de nieuwste expansie voor Legends uitgekomen en die moet uiteraard ook nog uitgebreid gecheckt worden... Waarom heeft zo'n weekend maar twee dagen?

Tales of Monkey Island


GraddusGraddus
PUBG baby!!! Ik zag het spel voor 4,97 euro liggen en dacht, 'da's een mooie kans voor mijn Battle Royale-ontmaagding'. In mijn eerste potje werd ik meteen twaalfde met drie kills, dus die Chicken Dinner was slechts een kwestie van tijd... NOT! Inmiddels ben ik veertien potjes verder en ben ik veranderd in een bang, afwachtend spelertje die ergens onder een trap ligt te wachten tot iemand hem door z'n kop knalt. Oh well.

Verder speelde ik deze maand de originele Dead Space nog een keer door, zette ik Far Cry Classic op Platinum en ben ik hetzelfde van plan met Bravo Team voor de PSVR. Hitman 2 ligt ook nog op de backlog, dus hopelijk kan ik daar in februari een beginnetje mee maken.
Nu ga ik snel een broodje kipkebab bestellen want als ik er in PUBG op moet wachten, kan ik net zo goed meedoen met de Ramadan. Joe!

PUBG


MarvinMarvin
Nog dagelijks vraag ik mij af waarom ik toch elke keer weer World of Warcraft opstart. Met mijn objectieve bril op kan ik alleen maar constateren dat Battle for Azeroth, de meest recente uitbreiding, aardig kut is. En ook wat betreft bedrijfsvoering ben ik het zwaar oneens met sommige streken die Blizzard uithaalt (zoals het feit dat het overgrote deel van de unieke mounts alleen te koop is met euro’s en dat je met elke patch meer en meer moet grinden), maar ik blijf spelen. Oude content, personages levelen, rondkutten in dungeons en raids met mijn vriendin, het is nog allemaal erg vermakelijk. Zodra Classic WoW uitkomt is mijn leven waarschijnlijk voorbij, maar voor die tijd zal ik wekelijks nog vaak inloggen op de normale servers.

Verder speelde ik Pokémon Let’s Go (1500+ resets voor Shiny Mewtwo zonder resultaat, feest), hobbel ik nog door de wereld van Red Dead Redemption en speel ik in aanloop naar Metro Exodus de eerste twee games (de Redux-versies) nog even uit, op mijn PS4 ditmaal. Geen verveling voor mij!

World of Warcraft


KarimKarim
In de eerste maand van dit jaar ben ik eigenlijk keihard verdergegaan met waar ik in 2018 mee begonnen was. Dat betekent dat ik dus een heleboel uren heb gestoken in Super Smash Bros. Ultimate, terwijl ik durf toe te geven dat het aantal uren Sea of Thieves dat ik speel problematisch begint te worden. De game houdt me al in z'n greep sinds de release en ik blijf maar terugkomen, heerlijk!

Ook keek ik best wel uit naar de Switch-release van New Super Mario Bros. U, alleen al vanwege het feit dat één van mijn meest legendarische streammomenten ooit uit die game komt. Opnieuw heb ik de game veel gespeeld met m'n vriendin Suzanne in onze livestream én ik heb New Super Luigi U eindelijk gespeeld en zelfs uitgespeeld!

New Super Mario Bros. U Deluxe


MichelMichel
Net als Karim heb ik heel wat uurtjes in New Super Mario Bros. Deluxe gestopt, ook al had ik de game, inclusief Luigi-uitbreiding, al lang en breed uitgespeeld op de Wii U. Wat is dat toch met de Switch dat het eigenlijk leuk maakt om zo'n beetje alle games te spelen? De draagbaarheidsfactor geldt voor mij niet: het idee dat het kán spreekt mij erg aan, maar hij staat eigenlijk altijd in de dock te pruttelen. Ik denk dat het vooral komt door het feit dat de Switch zo ongelooflijk snel is opgestart, en games ook als je ze ervoor al hebt gespeeld. In een paar seconden zit ik in een game, dat is gewoon enorm fijn.

Verder ben ik langsgeweest op het kantoor van Ubisoft om voor zustersites van PU de games Far Cry New Dawn en Trials Rising te spelen. Far Cry 5 vond ik een van de beste titels uit de serie en New Dawn borduurt daar op voort, dus ik ben tevreden, al geef ik tegelijk toe dat het ergens een beetje makkelijk is om hetzelfde gebied te gebruiken, ook al is de wereld aanzienlijk veranderd. Een Trials-game had ik nog niet eerder gespeeld maar daar heb ik in de paar uur die ik er voor had enorm veel plezier mee beleefd. Oh, en ik heb voor een andere site de vr-game A Fisherman's Tale gerecenseerd op de PlayStation 4. Een erg leuke, doch ietwat korte, adventure die ik iedereen met zo'n helm van harte aan kan raden.

Far Cry New Dawn


JohanJohan
De afgelopen maand heb ik - net als vorige maand - voornamelijk Super Smash Bros. Ultimate gespeeld. Gewoon thuis op m'n televisie, in de trein heen en weer naar werk, in de pauze met wat collega's, in het weekend bij een vriend op de bank - ik heb elke dag op z'n minst wel een uurtje of twee gebeukt. Inmiddels heb ik alle personages vrijgespeeld en World of Light ook 100% gecleared, maar de game blijft leuk.

Naast Smash heb ik deze maand ook weer een poging gedaan om Half-Life te spelen. Ik ben nooit heel ver in die game gekomen, aangezien ik om een of andere reden binnen een half uurtje altijd kotsmisselijk werd. Dat is nog steeds zo, maar ik moet deze klassieker gewoon gespeeld hebben, dus doe ik het voor nu maar in etappes van een halfuur per stuk.

Daarnaast heb ik mijn PSVR aangeslingerd om wat potjes Firewall: Zero Hour te spelen en heb ik mijn avonduurtjes voor de verandering weer eens gevuld met wat next-level Overwatch gameplay.

Super Smash Bros. Ultimate


We horen zoals gebruikelijk ook weer graag welke games jullie allemaal spelen terwijl het buiten verschrikkelijk koud is. Laat het weten in de reacties!

 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord