Wat kunnen we verwachten van DLC in Star Wars Battlefront 2

Wat kunnen we verwachten van DLC in Star Wars Battlefront 2? 2017-11-28T15:58:36
Ondanks alle heisa omtrent Star Wars Battlefront 2 en diens microtransactions, gaan de DLC-plannen natuurlijk wel mooi door. En deze uitbreidingen blijven nog steeds gratis, want moet je nagaan wat er een outrage zou zijn als EA besloot er geld voor te vragen! Onze video boy Matthijs ging op onderzoek uit...

One Pass To Rule Them All

De eerste Star Wars Battlefront uit 2015 had een season pass. Voor 50 euro kreeg je daarmee de vier betaalde uitbreidingspakketten voor de game. Maps op Scarif en Bespin werden toegevoegd en bekende Star Wars figuren als Lando Calrissian en Greedo kwamen beschikbaar.

Naast betaalde DLC kreeg Battlefront ook een aantal gratis maps, waaronder een virtual reality-missie exclusief op de PlayStation VR. Spelers mochten een week voordat The Force Awakens uitkwam ook gaan knokken op Jakku, de planeet waar Rey verblijft aan het begin van Episode VII.

Alhoewel er een paar contentuitbreidingen weliswaar gratis waren, liep EA tegen een probleem aan. De groep spelers werd enorm verdeeld, omdat maar een klein deel van de terugkerende Battlefront spelers de season pass had aangeschaft. Hierdoor werd er alleen de ‘standaard’ maps waar op gespeeld werd en bleven de DLC-servers grotendeels leeg.

Cloud City   

Met z’n allen

Om dit te voorkomen belooft EA Games alle extra content voor iedereen gratis beschikbaar te stellen, zodat de playerbase niet van elkaar wordt gescheiden en iedereen gezellig samen kan spelen. De enige in-game aankopen die je dan nog kunt maken zijn microtransacties, maar dat is een heel ander verhaal.

DLC in Star Wars Battlefront 2 werkt met seizoenen, waarin ieder seizoen een apart thema krijgt waarop de inhoud is gebaseerd. Het eerste seizoen, met als thema The Last Jedi, gaat 5 december van start, dus mocht je Star Wars Battlefront 2 in je schoen hebben gekregen van de goede Sint kun je meteen aan de slag met de extra inhoud.

Op die 5 december krijgen spelers een keuze: zweer je trouw aan het verzet of sluit je je aan bij de First Order. Op basis van deze keuze krijg je specifieke uitdagingen waar je beloningen krijgt die horen bij de factie die je hebt gekozen.

Op 13 december komen er twee nieuwe heroes, een nieuwe locatie en een nieuw hero-schip naar Star Wars Battlefront 2. Finn en Captain Phasma maken hun entree in de wereld van de game samen met een map op Crait, een onbewoonde planeet met uitgestrekte zoutvlaktes uit The Last Jedi. Daarnaast kun je ook rondvliegen in de A-wing van Resistance-pilote Tallie Lintra.

Crait   

Wordt vervolgd...

Wellicht het meest geanticipeerde onderdeel van de The Last Jedi DLC voor Star Wars Battlefront 2 is dat de singleplayer campaign van de game ook wordt vervolgd. Het verhaal pakt op waar het ophield en laat je nogmaals in de schoenen van Empire-commandant Iden Versio stappen, wiens avonturen je volgt tijdens het prille begin van de First Order.

Een seizoen duurt vier weken, waarbij je constant variaties op bestaande modi, challenges en andere nieuwe ervaringen voor je kiezen krijgt. Je gekozen factie maakt daarbij voortgang en uiteindelijk komt één van deze twee facties (Resistance of First Order) als winnaar uit de bus.

Een kijkje in de toekomst

Wat EA/DICE na seizoen één voor ons in petto heeft is vooralsnog giswerk. Wat we wel kunnen verwachten is dat de ontwikkelaars hoogstwaarschijnlijk gaan inspelen op de release van de volgende Star Wars Anthology film, zoals ook is gedaan met de Rogue One: Scarif uitbreiding van het vorige deel.

Solo: A Star Wars Story staat namelijk gepland voor eind mei volgend jaar, en als de film niet -zoals bij The Last Jedi gebeurde- wordt uitgesteld is het zeker aannemelijk dat er tegen die tijd een uitbreiding gebaseerd op de film zal verschijnen. Aangezien de film ook meerdere nieuwe personages bevat (onder andere ‘Kira’ gespeeld door Emilia Clarke en ‘Garris Shrike’ gespeeld door Woody Harrelson) is er qua nieuwe heroes in ieder geval genoeg keuze.

Han Solo Cast   

Aan inspiratie geen gebrek

Ook qua fan-favorites hebben de ontwikkelaars nog genoeg keuze voor locaties en heroes. De met lava gevulde planeet Mustafar, die je misschien wel kent als de locatie van het gevecht tussen Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker in Revenge of the Sith, wordt door fans als gemis in Star Wars Battlefront 2 bestempeld.

Nu we het toch over Obi-Wan hebben; hij schittert natuurlijk door afwezigheid in de game. Ook characters zoals Mace Windu, General Grievous en Count Dooku zijn tot dusver niet terug te vinden in Star Wars Battlefront 2. Ook uit de Star Wars Rebels animatieserie zouden de developers nog inspiratie kunnen halen met personages als Grand Admiral Thrawn en Ahsoka Tano.

Ondanks alle drama omtrent Star Wars Battlefront 2 heeft de game nog zat potentie en komt er dus ook nog een heleboel extra content onze kant op, waarvan het meest nog in nevelen is gehuld. Zodra we meer weten, lees je het hier als eerst!

Mustafar

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord