Waarom Wii U de beste console van 2014 is 

Waarom Wii U de beste console van 2014 is 2014-11-12T13:55:49
Na een trage, ruwe, piepende, zelfs kermende start lijkt de Wii U eindelijk uit de startblokken te zijn geschoten. Maar of het de beste console van de Grote Drie is? PeterKoelewijn is er heilig van overtuigd en geeft 5 redenen waarom de Wii U gehaktballetjes maakt van de PS4 en Xbox One dit jaar. Bereid je voor om boos te worden!

PlayStation 4? Hah! Meer de PlayStation Scheelt-Me-Geen-Zier! Xbox One? Pfoeh! Meer de Xbox… Xbox… oké, ik kan geen dommere naam dan Xbox One verzinnen. Wii U! Dat is de console waarmee ik het afgelopen jaar de meeste fun heb beleefd. Hij verkoopt misschien met afstand het minst van de drie current-gen consoles, als ik één golden ticket had om één spelcomputer gratis te halen, zou die zeker naar Nintendo gaan! Raap je onderkaak van de vloer, ik zal het uitleggen.

 

5. Wii U heeft de beste exclusives

Laten we maar meteen de obvious reden uit de weg helpen. Nintendo heeft gewoon de beste exclusives. Met een paar kilometer afstand zelfs. Fans geven het toe, vijanden geven het toe, zelfs dorpsgek Michael Pachter geeft het schoorvoetend toe. Nintendo heeft zoveel geliefde exclusives, dat ze de helft van hun franchises verwaarlozen, tot oneindige frustratie van hun fanbase.

Maar kijkend naar de Wii U, heeft Nintendo misschien wel de beste trackrecord in jaren. Super Mario 3D World behoort tot de beste Mario 3D Platformers, Mario Kart 8 is (op de Battle Mode na) perfect, ZombiU is een hardcore scarefest, Bayonetta 2 een krankzinnig meesterwerk en The Wonderful 101 een fantastische Super Sentai-parodie. En dan sla ik nog een handvol exclusives over die je absoluut niet moet missen. Oh ja, en er komt deze maand een spelletje uit genaamd SUPER SMASH BROS.!!!!!

Super Smash Bros. Wii U

FOR WII U!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

4. Wii U heeft meer games met 1080p en 60 fps

1080p met 60fps, hoe moeilijk kan het zijn om dat in een game te stoppen op een superieure console? Erg moeilijk, zo laten Sony, Microsoft en vooral Ubisoft weten. Oh sorry, 60 fps is opeens niet cool meer? 30 fps is filmischer en de gemiddelde gamer ziet het verschil toch niet? Moet we een graphics wapenwedloop die al zo’n 30 jaar voortwoedt vergeten omdat het te veel geld en tijd kost om een engine te optimaliseren voor de Pwaystation Fiew en de Xbwone? Het antwoord is nee…

Super Smash Bros. Wii U 

Ironisch genoeg heeft de Wii U de meeste games met 60 fps lopen omdat Nintendo z’n shit eerder voor elkaar had. En niet zeiken over dat de hardware ouder en bekender is want anders zaten we tot onze anussen in de 60 fps games op de Xbox 360 en PS3. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze verhouding de komende maanden waarschijnlijk in het voordeel van de PS4 komt te liggen, maar dan nog… Wii U was eerst! Bovendien heeft Nintendo beloofd dat ze 60 fps gaan nastreven met al hun toekomstige exclusives. En ja dat geldt zeker voor (*hijg*) SUPER!!!!!!! SMASH!!!!!! BROS!!!!!!!! PUNT!!!!!!

 

3. Wii U heeft gratis online multiplayer

Het nadeel van online gaming op de Wii U is dat er niet veel games zijn die het ondersteunen. Het voordeel is dat Nintendo om die reden ook nog geen geld vraagt voor hun online service. Je kunt Mario Kart 8 online volledig gratis spelen. En de verbinding is lang niet slecht! De sporadische third-party game wordt ook nog ondersteund maar iedereen gaat straks natuurlijk helemaal los online wanneer een zeker game uitkomt die begint met een S en eindigt op UPER SMASH BROS!!!!!!!!!!!

Mario Kart 8

 

2. Wii U heeft de beste deals

Een populaire Nintendo-game wordt meestal pas officieel in prijs verlaagd wanneer de hel dichtvriest. Maar sinds de 3DS en Wii U niet de monstersuccessen van de Wii en DS konden evenaren, is Nintendo wat… creatiever geworden. Je ziet tegenwoordig regelmatig tijdelijke prijsverlagingen voor games in de eShop, vaak zelfs voor exclusives. Sony en Microsoft doen dat natuurlijk ook, maar er is één vlak waarop de Wii U momenteel rouleert: de prijs van de console!

Wii U

Doordat veel winkeliers kampen met Wii U voorraden kan een koopjesjager gemakkelijk 50 euro besparen op zijn Wii U aankoop. Meer zelfs als je niet een harde deadline voor een Feature hebt. Meestal heb je dan ook een dikke pack met Mario Kart 8, wat een game is die je absoluut in je collectie wilt hebben. Net als SUPER SM… ach, je snapt het nu wel. Profiteer van de enorme Wii U voorraden en sla je slag voor Sinterklaas!

 

1. Het is een prima console voor bij je game-PC

Alles kan kapot. Ook Nintendo en zeker als ze zoveel geld blijven verliezen als de afgelopen jaren. Aan de andere kant, Nintendo is HUGE! Ze zitten slechts een paar miljard onder Sony en niet zo lang geleden zaten ze er zelfs iets boven. Als je hoopt dat Sony, Microsoft of Disney de komende jaren Ninty koopt en Mario third-party maakt, dan kun je lang wachten. Mario blijft exclusief voor Nintendo hardware, die Japanners zijn koppig en de gedrochten van de Philips CD-i zijn nog niet vergeten of vergeven.

Veel PC-gamers hebben zich er daarom bij neergelegd en gewoon de Wii U gekocht. Het is een soort schattige mascotte waarop je vrolijke Nintendo-games speelt, terwijl je voor de rest 90% van de Xbox One en PS4 bibliotheek op je high end PC draait. Ik zeg niet dat de PC Master Race gelijk heeft (ten eerste probeer ik termen te vermijden die nazi’s graag gebruiken), maar zó duur is een degelijke game-PC nou ook weer niet. En als je geduldig bent en je Triple A games via Steam Sales binnenhaalt, heb je dat verschil zo terugverdient.

Wii U

Ja, je kunt Uncharted 4 of Halo 5 dan niet spelen bij launch… maar zeker in het geval van de Xbox One zou het me niet verbazen als we voor eind 2015 (verwachte releasedate van beide games) nog een prijsverlaging zien. Als je even wacht bespaar je zo nóg meer geld.

En dat zijn de redenen waarom de Wii U de beste console van 2014 is. Nu mogen jullie in de comments zeggen dat dit de slechtste Feature ooit is, dat ik mijn gamejournalist badge moet inleveren, dat Nintendo doomed is, dat Xbox gehaktballetjes maakt van Sony, dat de PS4 filet mignon maakt van Microsoft, dat PC-gaming de wereld zal overnemen en het bloed van de peasants zal laten vloeien, dat Mario Kart 8 720p is en niet meetelt, dat PS4 en Xbox One veel meer exclusives hebben in 2016, dat de Ouya de beste next-gen console is, dat je de eerste commenter bent of dat Sega moet terugkeren met de Dreamcast net als dat Telekids weer moet terugkeren op tv. Oh ja, en Aight Papi. Waar is die comment gebleven? Is mis hem… net als SUPER SMASH BROS. FOR WII U!!!!!!!

REACTIES (108) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord