Waarom snotneuzen niet moeten gamen 

Waarom snotneuzen niet moeten gamen 2012-09-17T13:13:57
Eigenlijk zou iedereen moeten gamen, dus ook kinderen. Helaas valt een grote groep van deze kinderen in te delen onder de categorie snotneus. Vervelende ettertjes die je in het liefst achter het behang zou plakken. Daar wil je niet mee gamen. Sterker nog, dergelijke rotknaapjes kunnen beter helemaal met hun tengels van de controller afblijven.

Kleine, bijdehante kutkoters die de hele dag lopen te schreeuwen, te klieren en te klooien. Rotventjes die veelal de baas zijn over hun ouders. Met andere woorden kinderen in de leeftijdscategorie 4-10, je kleine broertje, neefje, buurjongetje. Juist deze categorie zou er beter aan doen gewoon niet te gamen. Dat is natuurlijk eigenlijk niet goed voor de opvoeding maar wel beter voor ons. En wel om de volgende 5 redenen...

5. Smutsige handen op jouw games
Smutsig kindSnotneuzen willen wel gamen maar hebben geen respect voor games. Ze willen enkel met een rottige tengels de controller besmutsigen. De pracht die schuilgaat achter een (game)verzameling zal je een snotneus niet aan zijn verstand krijgen. Zo'n ventje wil je dan ook liever niet kennis laten maken met jouw gameverzameling.

Zo'n verzameling loopt namelijk ernstig gevaar als er één of meer snotneuzen in de buurt komen. Als je even niet oplet zitten ze met hun neuspeuterende vingers en chipsklauwen aan jouw spullen. Doosjes worden uit hun alfabetische opstelling gehaald, boekjes worden gekreukt en gevouwen en controllers worden besmeurd met vettigheid.

Zaak is dus om dergelijke knaapjes niet op jouw console te laten gamen of als het echt niet anders kan in ieder geval je pronkstukken (collectors editions) veilig op te bergen.

4. Vervuiling van het net
KidsSnotneuzen lopen gelukkig niet in het wild rond, ook het aantal inbraken gepleegd door 4 tot 10 jarigen met als doeleinde om achter jouw spelcomputer te gamen is vrij laag. Het snotneuzengehalte achter jouw console zal dus waarschijnlijk wel meevallen (kleine broertjes?). Behalve met die ene verjaardag van je oom waar je zit opgescheept met de neefjes of die ene keer dat de buurman en zijn zoontje langskomen is er geen reden tot paniek. Dat is in de fysieke wereld. Op het internet daarentegen....

Snotneuzen zijn een ware plaag op het net, het complete online gamen lijdt eronder. Bij elk potje online knallen loopt er wel zo'n 6-jarige peuter de boel bij elkaar te krijsen. Ladingen scheldwoorden, idiote liedjes, het welbekende 'niet tegen z’n verlies kunnen' en hem daarom compleet flippen. Het zal jullie welbekend zijn.

3. Te kinderachtig
KinderachtigKinderen gedragen zich nog wel eens kinderachtig, maar dat is logisch. Een snotneus lijkt er echter een sport van te maken. Een potje gamen met de snotneus (soms ontkom je er gewoon niet aan) is dan ook een ware hel. Of ie nu wint of verliest, irritant is het sowieso.

Mocht zo’n kreng onverhoeds winnen, dan zal hij jou met veel lawaai uitlachen. Daarnaast zal het knaapje jou de rest van de dag en waarschijnlijk ook de rest van de week hieraan blijven herinneren. Verliest het kreng dan heb je helemaal gezeik. Hij of zij zal jammeren en klagen, de woorden 'Niet eerlijk!' zullen door de kamer worden geschreeuwd totdat de snotneus zelf wint. En als je echt geluk hebt, meestal na meerdere keren winnen, gaat het kotertje zelfs janken. Wat dan misschien ook wel weer leuk is.

Natuurlijk komt de snotneuzen-kinderachtigheid nog op veel meer manieren terug: Niet willen kappen met gamen, valspelen waar mogelijk, de console uitzetten als jij net een level verder bent, enzovoorts.

2. Geen verantwoordelijkheid
Het vervelende van kinderen, van snotneuzen is dat je ze niets kan maken. Omdat ze nog zo vervelend jong zijn worden ze nergens verantwoordelijk voor gehouden en kun je ze lastig op hun flikker geven. Als de buren op visite zijn en jij bent door de situatie dermate in de hoek gedreven dat het buurjongetje met jou mag (moet) gamen dan ben je aardig de lul. En als vervolgens het ventje met zijn chipsvingers jouw controller bevuilt of als een idioot zit te spelen kun je moeilijk schreeuwen dat ie normaal moet doen, laat staan een tik voor z'n hoofd verkopen.

De verantwoordelijken in kwestie dat zijn de ouders. In dit geval jouw ouders en bovenal de buren. Het erge is dat je waarschijnlijk ook nog opmerkingen naar je hoofd krijgt geslingerd in de trant van: 'Ah kijk ze eens gezellig gamen', 'Zo, gaat goed he jongens' of helemaal erg 'Je mag best vaker langskomen om te gamen, vinden we helemaal niet erg'. WEL! Vinden we WEL erg, opbokken met die snotneus!

1. Koters kunnen het beter
KiddosMaar dan het allerergste van de snotneus: Vaak zijn ze nog beter ook! Die allerjongste knakkers zijn vaak verdomde handig. Het is tenslotte zo, hoe jonger je bent hoe sneller je leert en dingen oppikt. Hoe vaak ik wel niet voor m’n bakkes ben geschoten door ventjes die nog amper uit de luiers zijn. Veel te vaak!

Die kutknaapjes zitten nu eenmaal vol fantasie (wat op zich goed is) en hebben geen last van puber of grote mensen problemen. Ze verdwijnen hierdoor letterlijk in het beeldscherm om er zo hun levensdoel van te maken iedereen te verslaan. Goed voor de opvoeding maar waardeloos voor ons. Niks is erger dan in te worden gemaakt door zo'n verschrikkelijke irritante snotneus.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord