Waarom Kratos wel een vakantie naar Noorwegen heeft verdiend 

Waarom Kratos wel een vakantie naar Noorwegen heeft verdiend 2018-04-20T16:30:49
Kratos is vanaf vandaag terug om konten te trappen in Noorwegen. We hebben een paar jaar niks van de God of War vernomen en nu is hij opeens naar een heel ander land verhuisd. Tingle kan wel heel goed begrijpen dat Kratos eventjes weg moet van Griekenland en noemt hiervoor tien redenen.

Kratos is opgegeten door een Titaan

In de eerste game beklimt Kratos de titaan Cronos om, in de tempel die het enorme wezen met zich meedraagt, Pandora’s Box te bemachtigen. De kracht van deze doos is namelijk nodig om Ares te verslaan. Cronos werd gestraft omdat hij Pandora’s Box niet goed genoeg bewaakt had en werd naar de Pits of Tartarus verbannen. Hier wilde Cronos uiteraard wraak voor en in God of War 3 krijgt hij hier de kans voor. Tijdens dit gevecht eet de titaan Kratos op, maar het lukt de Ghost of Sparta om zich een weg naar buiten te snijden via de buik, om vervolgens de titaan af te maken. Toch kan Kratos na zo’n gebeurtenis vast wel een vakantie (en een douche) gebruiken.


Kratos is tien jaar een slaaf voor de goden geweest

Toen Kratos op het punt stond vermoord te worden na een verloren veldslag tegen de barbaren, zwoor hij in wanhoop dat hij Zeus zal dienen als deze god hem de overwinning schenkt. Dit is hoe Kratos zijn Blades of Chaos heeft bemachtigd en met deze machtige wapens heeft hij vervolgens het hele leger van de barbaren met gemak kapotgemaakt. Super tof, maar toen was het uit met de pret. Vanaf dat punt mocht Kratos alleen nog maar de bloederige kutklusjes voor Zeus oplossen. Kratos heeft dit lang volgehouden zonder al te veel gezeur, totdat Zeus een stapje te ver ging.


Kratos heeft zijn eigen gezin vermoord

Zeus stuurde Kratos weer eens op een moordtocht. Deze keer moest hij een dorpje vol met onschuldige mensen afslachten omdat ze de godin Athena aanbaden. Dit was niet de eerste keer dat Kratos een dorp moest uitmoorden, dus voor hem was dit gewoon 'another day at the job'. Wat hij echter niet wist, is dat Zeus de vrouw en kind van Kratos naar dat dorp had verhuisd. Kratos kwam hier echter pas achter toen hij het lijk van zijn vrouw in zijn armen hield. Alsof dit nog niet vervelend genoeg was, heeft de Village Oracle Kratos ook nog eens vervloekt en het as van zijn gezin permanent op z'n huid geplaatst. Hierdoor heeft hij de titel 'Ghost of Sparta' ontvangen. Ik zie hier genoeg reden voor een welverdiende vakantie naar een lekker koud land met prachtige landschappen.  

Kratos heeft ook nog eens zijn eigen moeder vermoord

Alsof het nog niet tragisch genoeg is om je eigen gezin te vermoorden, moest Kratos hetzelfde doen met zijn bloedeigen moeder. De Ghost of Sparta kwam haar tegen in de tempel van Poseidon. Hij dacht altijd dat zijn moeder allang was overleden, dus toen bleek dat ze het echt was, kwam dit als een grote shock. Deze reünie was echter van korte duur, want Kratos’ moeder transformeerde ineens in een monster, waardoor een gevecht tussen de twee losbarstte. Kratos komt als winnaar uit de strijd, maar dit betekende wel dat hij nu zijn stervende moeder in zijn handen houdt. Ze bedankt hem voor het vrijlaten van haar ziel en verdwijnt hierna langzaam in de oneindigheid. Dit heeft de woede in Kratos alleen maar versterkt, wat hem in theorie wel heeft geholpen met zijn missie. Maar ik gok zo dat hij het fijn vindt om nu eindelijk te kunnen ontspannen in Noorwegen, want er gaat vast en zeker niks mis in de nieuwe God of War!


Kratos is al twee keer doodgegaan

Je zou het niet zeggen, maar onze levendige Kratos is al twee keer gestorven in zijn carrière als godendoder. De eerste keer wordt hij door Zeus vermoord, maar wanneer hij naar het hiernamaals wordt getrokken door Hades, besluit de titaan Gaia hem te redden. Nadat Kratos het eindelijk voor elkaar krijgt om Zeus af te maken, pleegt Kratos zelfmoord omdat hij zich schuldig voelde voor alle chaos die hij had veroorzaakt tijdens zijn wraaktocht. Toch heeft hij de steekwond die hij zichzelf heeft aangedaan overleefd, waarna hij vermoedelijk naar Noorwegen is gegaan om zijn nieuwe leven op te starten. Ja, dat Kratos nu naar een veiligere plek is verhuisd is logisch. Als hij nog een keer doodgaat is het met hem gedaan, want drie maal is scheepsrecht.  


Kratos heeft tegen een vaag haaimonster met tentakeltepels gevochten

Tja, aan die titel heb ik niets om toe te voegen. Iedereen is toe aan vakantie na een gevecht met zo’n wezen.


Kratos moest zijn dode kind afstoten

Je eigen kind vermoorden is nog niet vervelend genoeg. In God of War: Chains of Olympis belooft de godin Persephone hem te herenigen met zijn dochter als hij z'n krachten opgeeft aan de Forsaken Tree. Dit doet Kratos zonder twijfel en hij wordt vervolgens gelijk  naar een wereld genaamd Elysium Fields geteleporteerd. Hier ziet hij eindelijk zijn dochter weer, wat ervoor zorgt dat Kratos voor de eerste (en tot nu toe laatste keer) in de gehele franchise gelukkig lijkt. Maar dan verschijnt Persephone voor Kratos en vertelt ze hem dat ze de gehele wereld gaat vernietigen. Kratos heeft nu de kans om tijd met zijn dochter te besteden, maar binnenkort zal hij haar weer zien sterven. Dit kan Kratos niet laten gebeuren. Om zijn krachten terug te krijgen en Persephone tegen te houden vermoord hij bijna iedereen in de Elysium Fields. Hij moet ook zijn kind van hem wegduwen en nogmaals verlaten, terwijl hij haar hoort huilen.


De goden hebben tegen Kratos gelogen

In de eerste God of War belooft de godin Athena om de nachtmerries van Kratos waarin hij zijn familie afslacht stop te zetten. Het enige wat hij hiervoor hoeft te doen is de huidige God of War, Zeus, te verslaan. Dit doet Kratos, maar Athena houdt zich niet aan d’r belofte. Kratos wil vervolgens zo graag dat de nachtmerries stoppen, dat hij nog maar één uitweg weet. Maar wanneer hij zich van een enorme klif stort, wordt hij net voordat hij de zee raakt door de goden tegengehouden en naar de tempel van Athena geteleporteerd. Hij heeft natuurlijk de God of War vermoord en de wereld heeft een plaatsvervanger nodig. Kratos is daarvoor de beste kandidaat en neemt dus zijn plek in als nieuwe God of War. Maar de nachtmerries blijven hem nog steeds elke nacht achtervolgen. Misschien dat een ander klimaat z’n hoofd makkelijker aan andere dingen laten denken.


Heel, heel veel geweld

De god van de oorlog heeft in zijn games zo veel verschrikkelijke, gewelddadige daden gepleegd. Hij heeft hoofden afgerukt, vijanden tot pulp geslagen, monsters laten ontploffen en nog veel meer van dat soort streken. Dit past heel goed bij zijn karakter, maar na een tijdje moet dit toch een tol leggen op je mentale gezondheid. Daarom hoopt Kratos waarschijnlijk eindelijk wat rust te vinden in Noorwegen. Dat, of hij heeft gewoon niks meer om af te maken in Griekenland en moet op zoek naar andere slachtoffers.


Het mag duidelijk zijn: er zijn genoeg redenen voor Kratos om eventjes een nieuw land te verkennen. Nu heeft hij een nieuw zoontje en zelfs een vrouw, dus hopelijk kan hij zijn verleden achter zich laten. Dit ontdekken we in God of War, die vanaf vandaag in de winkels ligt. Ga ‘m halen, want het is een knettergoede PS4-exclusive. Je leest er alles over in onze review, geschreven door Tjeerd.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord