Waarom gaat Mafia 3 zich afspelen in New Orleans? 

Waarom gaat Mafia 3 zich afspelen in New Orleans? 2014-04-02T11:16:43
Mafia 3 speelt zich af in een stad die gebaseerd is op New Orleans, zal gaan over een gewelddadig illegaal gokimperium en we zien in dit deel geen sneeuw. Althans, dat vermoeden we. Kobus zet zijn speurneus op en graaft hele vette details op over de maffia in New Orleans.

Onlangs dook er een gerucht op dat Mafia 3 zich af zou gaan spelen in Louisiana. Als we kijken naar de buurstaat van Texas, dan valt er één plaats al snel op: New Orleans. Het is de grootste stad in de staat en heeft een rijke maffia-geschiedenis.  Zo is het de thuisbasis van een van de oudste maffiafamilies in Amerika; de eerste godfather in de stad dateert al uit 1865. De criminele organisaties lijken sinds 1993 te zijn verdwenen uit de stad, maar andere bronnen zeggen dat er vandaag de dag nog steeds een peetvader is.

New Orleans


Silver Dollar Sam, maffiabaas van 1922-1930

De eerste maffiabaas die echt zorgde voor een geoliede georganiseerde misdaadmachine was “Silver Dollar Sam” Carolla. De in Italië geboren gangster nam in 1922 de leiding over de maffiafamilie en boekte zijn grootste succes tijdens de drooglegging. Door het verbod op het maken en verhandelen van alcoholische dranken, waren mensen opeens meer dan ooit bereid te betalen voor hun schnaps.

Sylvestro Carolla creëerde het grootste alcohol import imperium van de stad. Dit deed hij door de concurrentie klein te houden met intimidatie en moord. Zelfs de illustere Al Capone kreeg de godfather van New Orleans niet klein; toen die Carolla voor zijn karretje wilde spannen, verloor Capone tijdens een ontmoeting tussen de twee maffiabazen, een aantal handlangers en belandde door toedoen van Silver Dollar Sam bijna in de cel.

Silver Dollar Sam zorgde na het beëindigen van de drooglegging voor een nieuwe markt. Zo importeerde hij gokmachines uit New York, afkomstig van Frank Costello en Philip Kastel. Aan het einde van zijn periode als godfather was de familie niet meer zo groot en machtig als tijdens haar hoogtijdagen, maar er werd wel een nieuwe markt gecreëerd voor zijn opvolger.


Carlos Marcello, maffiabaas van 1947 tot 1983

De grootste peetvader die New Orleans ooit heeft gehad is Carlos ‘The Little Man’ Marcello. De man werd geboren op Sicilië in 1911, maar voordat hij 1 werd, was hij al met zijn ouders verhuisd naar de Verenigde Staten.
Marcello groeide op in de French Quarter van New Orleans, dat vroeger bekend stond als Little Italy. Als tiener belandde deze latere eindbaas al in de bak, omdat hij een tienerbende op had gericht en diefstallen pleegde in kleine dorpen rondom de stad. Vanaf zijn twintigste werden de misdaden steeds serieuzer. Zo voegde Marcello drugshandel, geweldpleging en diefstal toe aan zijn gangster-CV.

Carlos Marcello
Al op 36-jarige leeftijd omvatte het hele gokimperium van Marcello alle gelegenheden in de stad en werd hij de baas van de New Orleans maffiafamilie. Hoewel Carlos Marcello vooral in New Orleans actief was, had hij ook invloed in Las Vegas en Florida.

The Little Man is meerdere keren in verband gebracht met de moord op John F. Kennedy. Zo zou hij de moord op Kennedy gepland hebben, samen met Jimmy Hoffa en Santo Trafficante. Daarna zouden ze Jack Ruby ingehuurd hebben om de moordenaar van Kennedy (Lee Harvey Oswald) om te brengen, zodat die zeker niet kon getuigen. Marcello had naar verluid een hekel aan president Kennedy vanwege het feit dat Robert F. Kennedy een voorzitter was van het comité dat de georganiseerde misdaad rondom The Little Man onderzocht. Het verzoek om de president op te ruimen zou echter van Jimmy Hoffa afkomstig zijn geweest.

Een gokje wagen

Mafia 3 zal, als we kijken naar de vorige delen, waarschijnlijk een op zichzelf staand verhaal hebben. Maar de stad en de gebeurtenissen in het verleden bieden een goede basis om een realistisch verhaal rond de maffia te vertellen. Onze sterke vermoedens gaan daarom uit naar een gokimperium.


Mafia 2
Onlangs zochten de makers van Mafia drie acteurs voor vermoedelijke personages in Mafia 3. In de beschrijving van Tony is te lezen dat hij een genie is met cijfers en statistieken en hij zich bezighoudt met het gokken op sportwedstrijden. Weer een aanwijzing die de vermoedens versterken dat het verhaal zich zal afspelen rondom een groot goksyndicaat.


Geen sneeuw?

De vorige twee delen van Mafia kenden sneeuw, maar hoe zit het met het weer in Mafia 3? De eerste Mafia speelt zich af in Lost Heaven, een stad gebaseerd op de steden New York, Philidelphia, maar vooral Chicago. Mafia II heeft Empire Bay als decor, beïnvloed door de steden New York, Los Angeles, Chicago, Boston en Detroit. Bij het derde deel zijn er dus veel aanwijzingen dat de stad gebaseerd is op New Orleans. Maar in The Crescent City, zoals New Orleans ook wel wordt genoemd, sneeuwt het maar zelden. Dit jaar is er wel sneeuw gevallen in de metropool, maar dat gebeurt slechts één keer in de tien jaar. De kans is dus groot dat Mafia 3 geen sneeuw krijgt.

Mafia 2
Daarnaast is het goed mogelijk dat er een tweede stad in de game komt. Het is niet alleen technisch makkelijker geworden om een tweede stad in een game te stoppen. De maffia-verhalen in New Orleans hebben directe verbanden met de onderwereld in zowel New York, als Los Angeles. Het zou dus zomaar kunnen dat we weer terugkeren naar Empire Bay, als tweede stad.

Mafia 3 in New Orleans (of een fictieve stad gebaseerd op de plaats); wij zien het wel gebeuren. Voeg daar een gaaf verhaal rondom een gewelddadig goksyndicaat aan toe, laat 2K Czech haar ding doen en 2K kon wel weer eens goud in handen hebben.

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord