VR View: Vive Pro Starter Pack nu te koop 

VR View: Vive Pro Starter Pack nu te koop 2018-04-11T17:54:20
Florian zet weer even zijn virtual reality bril af voor een VR View vol met nieuws over het HTC Vive Pro Starter Pack, Leap Motion VR headset, Hololens prototypes en Etihad Airways die VR gaat aanbieden aan zijn reizigers.

Vive Pro Starter Pack nu te koop

Yes, HTC is inmiddels zo ver dat we de gloednieuwe Vive Pro kunnen bestellen! De next-gen VR headset is technisch gezien weer een stuk geavanceerder dan de normale HTC Vive, maar het fijne is dat alle accessoires zoals de Lighthouses en controllers van de normale Vive, ook werken met de Vive Pro. Mocht je die al in huis hebben, kan je de HTC Vive Pro vanaf nu bestellen voor 799 dollar.

Vive

Mocht je echter nog niets in huis hebben, dan heeft HTC de oplossing voor je in de vorm van het Starter Pack. Daar zit uiteraard de HTC Vive Pro in, maar ook 2 motion controllers en 2 Lighthouses voor de tracking. Het gaat hier dan om de ‘oude’ controllers en Lighthouses, de 2.0 versies komen pas later dit jaar uit.

Het HTC Vive Pro Starter Pack is met 1099 dollar niet bepaald goedkoop, maar dan heb je wel de vetste VR techniek van het moment in huis. Mocht je wel geïnteresseerd zijn in VR, maar niet per se het aller vetste hoeft te hebben, is de normale HTC Vive een stuk zachter geprijsd met 499 dollar.


Leap Motion AR headset

Leap Motion is bezig met zijn eigen AR headset! We kennen Leap Motion vooral van zijn software, waarmee je vingers kunt tracken, zonder dat je daar controllers of handschoenen voor nodig hebt. Leap Motion zou weleens een bijzonder nuttige add-on kunnen worden voor VR en AR headsets, maar het bedrijf laat nu weten ook zelf te werken aan een eigen headset.

De headset wordt Project North Star genoemd en het eerste prototype is een feit. Het is nogal een bakbeest, maar de techniek die er in zit is alvast heel vet. Door de ingebouwde Motion Leap software kan je gewoon je eigen handen gebruiken, maar er komen in de toekomst nog vettere features bij.

North

Denk dan aan eye-tracking, head-mounted light sensors, directional speakers, controllable screen transparency en actuators to dynamically move the displays. Volgens Leap Motion moet dit een echte next-gen AR headset worden, die de Hololens van de troon moet stoten. Mijn verwachting is dat ze het nog gaan flikken ook. Wel moet er nog flink gesleuteld worden aan het design, lijkt me duidelijk.


Hololens prototypes

Over Hololens gesproken! De AR headset van Microsoft is al vanaf 2016 beschikbaar voor developers en moet nog steeds een officiële consumer release krijgen. De headset is zo goed als af voor release en vooral het design is geschikt geworden voor het grote publiek. Microsoft heeft namelijk wat plaatjes van het laatste echte prototype laten zien en godzijdank komt de Hololens niet in deze vorm in de winkels te liggen!

Hololens


Etihad Airways goes VR

Zolang we nog steeds niet kunnen teleporteren en ook nog niet in de raket van Elon Musk kunnen stappen, is vliegen helaas nog steeds de enige manier van transport als je aan de andere kant van de wereld moet zijn. Vooral het wachten op het vliegveld is irritant, maar daar gaat Etihad Airways wat op verzinnen.

Binnenkort worden er namelijk over de hele wereld VR headsets geplaatst in lounges, te beginnen op het vliegveld van Abu Dahbi. Hier kunnen reizigers genieten van verschillende VR ervaringen, die het wachten een stuk aangenamer moet maken. Er worden games speelbaar, maar ook films zijn in VR te bekijken op de headsets.

Skylights

Volgens Etihad zijn er zelfs plannen om de VR headsets in vliegtuigen te plaatsen, mocht het idee een succes worden in de lounges. Dit zou helemaal fantastisch zijn, want er is niet vervelender dan je 10 uur te moeten vervelen tijdens een vlucht. Wat mij betreft kunnen ze hier niet snel genoeg mee beginnen.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord