Vijf videogame-genres waar Game of Thrones prima in past 

Vijf videogame-genres waar Game of Thrones prima in past 2017-07-17T16:53:06
Game of Thrones, bekend van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks en HBO-televisieserie, bevindt zich in een enorm universum waar nog niet genoeg games van gemaakt zijn. Tijd om de franchise nog meer uit te melken en te kijken naar vijf gamegenres waar Game of Thrones prima in past.

Het zevende seizoen van Game of Thrones is begonnen en samen met de boeken is de televisieserie natuurlijk de beste adaptatie van het verhaal. Op het gebied van videogames hebben we nog niet heel veel om uit te kiezen, hoewel Telltale een goede poging gedaan heeft. Er zit veel meer in en daarom bekijken we vandaag vijf gamegenres waar Game of Thrones prima in zou passen.

RTS (Real-Time Strategy) als Age of Empires en Halo Wars

Een groot deel van de charme in Game of Thrones komt van de enorme gevechten tussen twee vijandige legers. Het spel der tronen is hard en wie verliest die sterft. Het is dus belangrijk je legers goed te managen, want anders ben je de sjaak. Dit vertaalt zich natuurlijk perfect naar het Real-Time Strategy-genre (RTS), waar het opbouwen van jouw samenleving het allerbelangrijkste is. Kies één van de belangrijke families binnen Westeros en verdedig jouw thuis van de andere grootmachten die op de troon willen eindigen. Neem de Night King en zijn White Walkers als gezamenlijke objective om te verslaan en voeg hiermee een extra laag strategie toe doordat je nu ook af en toe met je tegenstanders moet samenwerken. Wie blijft er over wanneer de winter verstreken is en wie eindigt er aan het einde van het potje op de Iron Throne?

Game of Thrones
       

Third-Person Action Adventure als The Witcher en For Honor

Een universum zo gedetailleerd als in A Song of Ice and Fire zie je zelden. Op het gebied van games zijn er maar weinig titels die zich op hetzelfde niveau bevinden, maar The Witcher is hier een van. Wat voor The Witcher werkt, kan dus zeker ook voor Game of Thrones werken. Met heel Westeros om af te reizen en tonnen aan side-quests klinkt het alsof je hier wel een paar honderd uur in verdwaald kunt raken. Omdat de combat in The Witcher voor veel mensen te simpel was, kan er misschien gekeken worden naar het systeem in For Honor. Dit systeem maakt van elk gevecht een kort schaakspel en biedt ruimte voor de bruutste finishing moves. Of je nu samen met The Night's Watch The Wall verdedigt tegen White Walkers of vecht tegen gladiatoren in de Fighting Pits in Mereen, met deze formule moet het werken.

Game of Thrones
         

First-Person Action Adventure als The Elder Scrolls

Beleef de pracht van Westeros in het First-Person-perspectief en trek van stad naar stad om nieuwe dingen te ontdekken. Start als naamloze nobody en kies zelf welke richting je opgaat. Iedere locatie zit vol personages die quests bieden, verborgen ruimtes en natuurlijk tonnen aan loot. Ieder gebied heeft zijn eigen bevolking en dus ook unieke manier van vechten. In het noorden moet je rekening houden met de strenge kou en op The Iron Islands moet je op z'n minst een roeibootje kunnen besturen. Leer nieuwe vaardigheden en kies zelf de wapens waar jij mee wil vechten. Absolute vrijheid is wat je krijgt en er is zelfs een side-quest waarbij je als White Walker juist probeert alles achter de muur om zeep te helpen.

Game of Thrones
        

Turn-based Strategic RPG als Fire Emblem en XCOM

Start het spel als generaal van een leger en strijd om de Iron Throne. In kleine, gecontroleerde omgevingen moet jij de juiste beslissingen maken of de gevolgen aanzien. Kies zorgvuldig wie je naar welk gevecht stuurt en onderhoud de relaties tussen je troepen goed voor extra aanvalskracht en andere boosts. Het verhaal verloopt van gevecht naar gevecht en na iedere strijd leer je iets meer over je tegenstanders, de wereld en het plot. Soms moet je zelfs keuzes maken tussen twee gevechten en heeft de uitslag daarvan effect op het verhaal. Misschien eindig jij de game de ene keer wel in een enorm gevecht met meerdere draken en de andere keer in de sneeuw, vechtend tegen de Wildlings.

Game of Thrones
        

MMORPG als World of Warcraft en Guild Wars

Ben jij fan van de Starks of zie je jezelf eerder als onderdeel van de Lannisters? Verzamel al je vrienden en ga samen op pad in een game waarbij je letterlijk één klein onderdeel van een enorme horde spelers bent. Start als lage soldaat en werk jezelf omhoog tot je de titel 'King's Hand' mag dragen. Ieder geloof geeft je verschillende bonussen en met de juiste training kun je misschien zelfs bepaalde soorten magie gebruiken. Je kunt klassen als soldier, assassin of warg kiezen en hier met nieuwe skills verder op uitbreiden. Jouw startlocatie geeft je ook al een specifieke boost op een bepaald gebied en het duurt dan ook eventjes voor je met vrienden uit een ander gebied samen kunt spelen. Neem in groepen op tegen de Wildlings en hun Giants en beleef samen verschillende avonturen in de wereld van Game of Thrones.

Game of Thrones

Zouden jullie meer Game of Thrones-videogames willen zien of zijn de boeken en televisieserie genoeg? Als je graag aan het zevende seizoen wil beginnen, maar nog even een recap nodig hebt van alle beste momenten die in de vorige afleveringen zijn gebeurd, check dan deze feature van PeterKoelewijn.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord