Vijf oude science-fiction-films die nieuw leven ingeblazen moet worden 

Vijf oude science-fiction-films die een remake verdienen 2017-10-10T16:17:19
Nu de nieuwe Blade Runner Laura compleet heeft weggeblazen, kan ze niet anders dan fantaseren over al die geweldige oude science-fictionfilms die weer terug moeten komen. Er zijn genoeg geweldige sci-fi flicks die best eens een nieuw jasje kunnen worden aangetrokken, waaronder deze 5.

Silent Running

In dit lijstje mag Silent Running sowieso niet ontbreken. Douglas Trumbull, een van de visuele meesters achter de originele Blade Runner, heeft deze klassieker uit 1972 namelijk zowel geproduceerd als geregisseerd. Het gaat over astronauten die in het ruimteschip SS Valley Forge enorme bossen aan het kweken zijn, omdat er op de aarde geen vegetatie meer kan groeien. De botanische wetenschapper Freeman Lowell (gespeeld door Bruce ‘Nebraska’ Dern) is lekker bezig met zijn bos vol planten en konijnen wanneer er iemand van aarde zich ermee komt bemoeien en zegt dat het project gestopt moet worden. Dat valt niet goed, Lowell wordt helemaal gek en wat er vervolgens gebeurt moet je zelf maar zien. Het is een geweldige film waarin iemand steeds dieper in madness wegzakt, met een soort hippie-achtig thema ter ondersteuning. Beetje als Avatar wat dat betreft, maar hoe dan ook relevant genoeg om een remake te kunnen krijgen.


  

Back to the Future

De regisseur van Back to the Future (1985), Robert Zemeckis, mag dan wel gezegd hebben dat hij echt geen remake zou willen zien van deze geweldige film, maar daar trekken we ons even niets van aan. Een nieuwe versie van deze tijdreis-comedy, waarin eventueel de gebeurtenissen uit deel 1 en 2 gecombineerd worden, of zelfs een vervolg op deel 3, kan in de juiste handen fantastisch zijn. Back to the Future 2019 zou een film kunnen zijn over hoe het leven in 2030 is, met zelfvliegende vliegtuigen, de mogelijkheid jezelf op te beamen en nog wat realistischere toekomstbeelden. Tom Holland is ideaal voor de rol van de nieuwe Marty en misschien kun je Michael J. Fox zo ver krijgen om nu de rol van de Doc op zich te nemen. 


  

Cocoon

In 1985 verscheen niet alleen Back to the Future, ook Cocoon kwam uit in dit prima filmjaar. Een groep oudere vrienden duikt in een zwembad dat alien-coconnen bevat, waarna ze zich ineens heel jeugdig voelen. Daar zit natuurlijk een staartje aan! Deze science-fiction fantasy comedy-dramafilm (het bestaat!) zou eigenlijk worden geregisseerd door Zemeckis, maar dat werd door Back to the Future iemand anders: Ron Howard. Howard wist een enorme sterrencast om zich heen te verzamelen met ondere andere Wilford Brimley, Hume Cronyn, Don Amech, Brian Dennehy en Maureen Stampleton. Waarschijnlijk zou Howard nu nog steeds in staat zijn deze film te maken, dus wat ons betreft verzamelt hij een gekke groep wat oudere acteurs om zich heen en begint hij te filmen. Ouderen doen het de laatste tijd zeer prima op de Oscars en we weten dat Howard er wel iets bijzonders van kan maken zodra hij klaar is met Han Solo. 


  

Videodrome

We blijven bij de 80’s, want in 1983 verscheen het geweldige Videodrome. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit een over-de-top film met vreemde gebeurtenissen die ook in je dromen hadden kunnen gebeuren. Het plot draait om de directeur van een televisiezender die op een signaal stuit dat heel gewelddadige beelden laat zien. Hij gaat op zoek naar waar die gestoorde beelden vandaan komen en krijgt daardoor steeds vagere hallucinaties, waarvan je als kijker compleet kunt meegenieten. Dit is een tech-nachtmerrie die je met de huidige technologische ontwikkelingen prachtig nieuw leven kunt inblazen. David ‘The Fly’ Cronenberg is de regisseur van de originele flick, maar ik zou graag een wat jongere regisseur op dit project zetten die wel raad weet met geweld en sfeer: Nicolas Winding Refn van Drive.
Universal Studios schijnt overigens al sinds 2009 de rechten te hebben van Videodrome en van plan te zijn een remake te maken, maar we hebben er nog maar weinig van gezien.


  

The Man from Planet X

Genoeg van de 80’s nu, we gaan nog iets verder terug in de tijd: naar 1951 om precies te zijn. Regisseur Edgar G. Ulmer werkte destijds vele jaren na The Black Cat nog steeds samen met acteur Robert Clarke en ging ditmaal voor een sci-fi-inslag met The Man from Planet X. Hierin komt een buitenaards wezen op een Schots eiland terecht, waar hij te maken krijgt met een groep wetenschappers. Het communiceren gaat niet zo lekker en een van de wetenschappers vermoordt de alien. Denkt hij…
In een remake zou het mooi zijn als de boel een beetje campy kan worden gehouden, met een gekke plottwist die zelfs de fans van het origineel niet zouden verwachten. 

  

Vind je dat het een schande zou zijn om (een van) deze films opnieuw te maken? Of zijn er andere sci-fi-films die jij graag als remake zou zien? 

et

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord