Verborgen en opvallende details uit de Destiny 2 gameplay reveal 

Verborgen en opvallende details uit de Destiny 2 gameplay reveal 2017-05-19T15:46:57
Nu de wereld weet hoe Destiny 2 eruit ziet en het duidelijk is welke richting het spel op gaat, is het afwachten tot Bungie meer details over de game bekendmaakt. Of zat er stiekem al best veel informatie in de gameplay reveal?

Bungie zou Bungie niet zijn als er geen verborgen details in de Destiny 2 gameplay reveal zouden zitten. Dit soort sneaky onthullingen zitten al sinds Halo in de videos van de studio en vooral de trailers van Destiny 1 zaten vol met sneak peeks van wapens en armor die pas later in het spel verschenen. Hoog tijd om de livestream door te spitten en te kijken wat voor verborgen en opvallende details er te vinden zijn!
   

Verborgen en opvallende details in de 'Homecoming' missie

Een nieuwe foundry

Vanaf het moment dat we de eerste gameplaybeelden zien, is er al een verborgen detail te spotten. De Warlock die bestuurd wordt gebruikt een SMG, maar er is iets bijzonders aan dit wapen. De SMG is namelijk van de foundry 'Veist', een wapenfabrikant die voorheen niet in het spel zat en dus voor nieuwe, unieke wapens en meer variatie moet zorgen.

SMG

Achter de deur

Iedereen die bekend is met de eerste merkt ook direct op dat de eerste missie zich afspeelt in de Tower. Alle trappen kloppen, het gebouwtje van de Post Office staat er, de Sweeperbot staat gezellig te vegen en het kantoor van de Speaker is volledig weggevaagd. Uiteindelijk betreedt de speler een nieuwe omgeving via een grote deur die in Destiny 1 altijd gesloten was. Spelers hebben zich sinds release al afgevraagd wat er zich achter deze deur bevindt en nu weten we het eindelijk.

boem

Een dubieus wapen

Om snel de vijanden in deze nieuwe omgeving uit te schakelen, switcht de speler naar zijn 'power weapon'. Het is een nieuw soort rocket launcher die meerdere hitte zoekende energiekogels afvuurt. Dit exotische wapen heet 'Dubious Volley' en zou oorspronkelijk in Destiny 1 zitten, maar werd om onbekende redenen geschrapt. 

Dubious Volley

Nieuwe vaardigheden

Kort na het gebruik van deze rocket launcher spawnen er meer vijanden en gebruikt de speler een nieuwe vaardigheid die niet in het eerste spel beschikbaar was. Links op het scherm verschijnt 'healing rift' en de Warlock plaatst een lichtgevende plek op de grond. Het is inmiddels bevestigd dat dit een nieuwe vaardigheid is van de Warlock die de speler heelt zolang hij in het licht staat.

Rift

Minigun!

Wanneer de cutscene voorbij is en de speler op het schip landt, haalt de Guardian plotseling een soort minigun tevoorschijn. Dit is een exotische Autorifle genaamd 'Sweet Business' die steeds sneller schiet hoe langer je de trekker ingedrukt houdt. Het lijkt erop dat de zeldzaamste wapens in het spel ook echt een uniek uiterlijk krijgen in Destiny 2.

MINIGUUUUUN

Badass power wapens

Het wapensysteem is in Destiny 2 anders dan in zijn voorganger. In plaats van primary, secondary en heavy weapons hebben we nu kinetic, energy en power weapons. Om binnen no time af te rekenen met een grotere vijand gebruikt de speler een grenade launcher! Dit is een nieuwe wapensoort die niet in het eerste spel zat. De grenade launcher is trouwens gemaakt door de wapenfabrikant Omolon, die al wel in Destiny 1 zat.

GRENADA

Extra damage

Eerder in de trailer zagen we dat de Warlock gebruik maakte van een healing rift. Hier is blijkbaar een andere variant van want de speler gebruikt deze vaardigheid opnieuw, maar dit keer verschijnt er 'Empowering Rift' links in beeld. Deze speciale ability werkt in principe hetzelfde als de healing rift, maar geeft de Guardian nu extra damage in plaats van snellere een genezingsfactor.

MOAR DAMAGE

Recht naar beneden

Na er opnieuw een sterkere vijand vernietigd wordt met de nieuwe Warlock super ability, springt de speler een open gat in. In plaats van langzaam naar beneden te zweven, schiet de Guardian direct naar de grond zonder schade op te lopen. Dit is een nieuwe vaardigheid van de Warlocks die voorheen erg langzaam en beschietbaar in de lucht waren. Er zit ook geen cooldown op deze ability.

SWOOOP
  

Verborgen en opvallende details in de gameplay reveal trailer

Vanguard wapens zijn terug

In de eerste Destiny waren er niet alleen wapens die specifiek bij een wapenfabrikant hoorden, er waren ook wapens die bij een bepaalde sekte hoorden. Zo zien we in de gameplay reveal trailer een wapen op de rug van een Guardian met duidelijk het logo van de Vanguard, de PvE-sekte in Destiny, op de gun. Dit betekent dat we hoogstwaarschijnlijk ook wapens gaan zien die specifiek bij andere sektes horen.

Vanguard

Nog een exotisch wapen

Hij is maar een paar seconden in beeld, maar in de trailer is ook een nieuwe exotic hand cannon te zien. Het wapen heet Sunshot en behoort tot de energy klasse. Het wapen vuurt solar kogels af en creëert een brandende plek op de plaats waar je een tegenstander hebt doodgeschoten.

Sunshot

De Sparrow is terug

Om in de Destiny 1 snel over grote open gebieden te reizen kon je een voertuig oproepen. Deze voertuigen, genaamd Sparrows, komen terug in Destiny 2. In een kort shot zie je een speler zijn Sparrow oproepen en er op wegsjeezen. 

Sparrow

The return of de Shadestep

Hunters met de Shadowshot subclass konden in het eerste spel aanvallen ontwijken en hun tegenstanders verwarren door een snelle rol te maken. Uit de trailer lijkt het erop dat deze vaardigheid terugkeert, wat kan betekenen dat deze subclass ook terug is. Er is hier verder niets over bekend. 

Shadestep

Knallen met een badass shotgun

Er is nog een wapen dat maar voor een enkele seconde in de trailer verschijnt. Het is een shotgun die enorme knallen aan arc-energie uit de loop schiet. Het is nog onbekend hoe dit wapen heet en wat de perks precies zijn.

Shotgun

Grote voertuigen

Er zitten tanks in Destiny 2! In de trailer is duidelijk te zien hoe een speler naast een groot voertuig rent en vervolgens zien we zelfs een kort shot van iemand die een tank bestuurt. Er zaten voertuigen in Destiny 1, maar deze werden bijna nooit ingezet.

Tanks

Een nieuwe sniper in één seconde

Knipper met je ogen en je hebt deze exotische sniper gemist. Je ziet kort een vreemde scope en vervolgens een herladingsanimatie, maar het is duidelijk dat deze sniper niet als de meeste andere snipers is. Het is nog onbekend hoe dit wapen heet en wat de perks zijn.

Niet knipperen

Een stationair Titan schild

Kort hierna zien we een Titan een stationair schild op de grond zetten. Dit is een nieuwe vaardigheid met een cooldown en houdt alle schoten van de vijand tegen. Houd er wel rekening mee dat je er zelf ook niet doorheen kunt schieten.

Shield

Is dat een katana?

Het was al bekend dat zwaarden in Destiny 2 terugkeren, maar nog niet in welke vorm. Een Hunter in de trailer gebruikt echter een zwaard en het lijkt verdacht veel op een soort katana. Het is nog niet bekend of dit een exotisch zwaard is of niet.

Katana?!

De Gunslinger subclass bestaat ook nog

De Gunslinger was een van de eerste Hunter subclass die in de originele game gebruikt kon worden en deze keert terug in Destiny 2. Een speler gebruikt in de trailer een throwing knife, wat de unieke vaardigheid van de gunslinger subclass is.

Throwing Knife
   

Verborgen en opvallende details in de Destiny 2 ViDocs

Nog een nieuwe sniper rifle

Destiny 2 bevat meer personages dan het eerste spel en in een van de shots zie je een nieuwe leermeester in actie. Het is nog onbekend wie deze persoon is, maar hij heeft duidelijk een exotische sniper rifle vast. Destiny kennende is de kans vrij groot dat we dit geweer later in het spel zelf in bezit hebben.

Sniped

Exotische armor!

Iedere class heeft zijn eigen armor en net als bij wapens zijn hier ook exotische varianten van. In een van de ViDocs zijn kort wat pantserstukken van de drie classes te zien. Een helm voor de Hunter, een chestpiece voor de Warlock en gauntlets voor de Titan.

armorrr

Geen idee wat dit is, eerlijk gezegd

Op een bepaald moment zie je een Titan een compleet onbekend wapen gebruiken. Het is niet eens duidelijk wat voor soort wapen het is, dus misschien is het wel een nieuw wapentype. De gun lijkt in ieder geval te behoren tot de power-klasse.

Wat

Classic grenade launcher

Er is zelfs nog een nieuwe exotisch wapen onthuld in de ViDoc. Er is namelijk kort een vreemde grenade launcher te zien die totaal anders is vergeleken met andere grenade launchers die we in de gameplay reveal zagen. Het is onbekend hoe het wapen heet en wat voor perks de gun heeft.

Grenade launcher

De Fallen zitten ook in Destiny 2

De Fallen waren de meestvoorkomende vijanden in het eerste spel en ze keren terug in Destiny 2. In de ViDoc over de werelden is kort een Fallen Vandal te zien. Dit betekent dat alle oude vijanden terugkomen in Destiny 2.

Dancing Vandal

Een nieuwe social space in de European Dead Zone

Destiny is een sociale game en hier hoort een ruimte bij waar spelers kunnen afspreken met andere gamers. In Destiny 2 lijkt dit een vluchtelingenkamp in de European Dead Zone te worden. Het is nog onbekend of dit de enige social space wordt.

EDZ

De Striker subclass is terug en werkt net iets anders

De Titan Striker subclass werkt anders in Destiny 2. In de trailer zien we een Titan meerdere 'smashes' uitvoeren en een schouderbeuk, terwijl het in de eerste game alleen mogelijk was om één keer te smashen. Andere aanpassingen zijn nog niet bekend.

TITAN SMASH!

Ook de Voidwalker Warlock sublass blijft bestaan

Net als de Striker en de Gunslinger blijft de Voidwalker in Destiny 2 bestaan. De subclass uit de eerste game lijkt niet veel veranderd en de super ability is nog steeds de 'Nova Bomb'. Welke andere subclasses ook nog terugkomen is onbekend.

NOVA BOMB

We kunnen weer dansen!

Last but not least, Destiny 2 heeft ook emotes en dansjes! Deze emotionele uitingen waren een essentieel onderdeel van de eerste game en zo lang ze niet achter een enorm hoge paywall verscholen zitten, blijft dit misschien wel de beste feature in het spel. 

breakdance

Zoals je ziet zitten er een hoop verborgen details in de gameplay-beelden van Destiny 2. Oude subclasses en vijanden keren terug, er zijn weer genoeg zeldzame wapens om te vinden en we kunnen heerlijk blijven dansen. Destiny 2 verschijnt op 8 september op Xbox One en PlayStation 4. Het spel is pas later beschikbaar op PC via Battlenet. Als je precies wil weten wat de gameplay reveal officieel onthuld heeft, check dan dit artikel

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord