Velvet Buzzsaw en Umbrella Academy - Netflix kijktips van februari 2019 

velvet buzzVelvet Buzzsaw en Umbrella Academy - Netflix kijktips van februari 2019 2019-01-19T14:15:15
Er verschijnt niet bijzonder veel op Netflix in februari, maar we hebben toch een paar mogelijke pareltjes voor je weten te vinden. Van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martins nieuwe serie tot een erg interessante Netflix Original-film met Jake Gyllenhaal, en als afsluiter een stalkerige kijktip van Alie.

Velvet Buzzsaw - 1 februari

Wie heeft Nightcrawler wel eens gekeken? Mocht je je hand niet in de lucht steken, ga dat dan maar eens even heel gauw doen. Die film is namelijk érg goed, en nu wil ik hier wel gaan bespreken waarom dat zo is, maar een recensie is ook zo gelimiteerd en emotioneel uitputtend. Dat brengt ons bij de film waar dit stukje tekst over gaat: Velvet Buzzsaw. Net als Nightcrawler geschreven en geregisseerd door Dan Gilroy en met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol – en dat moet reden genoeg zijn om deze film direct een kans te geven. Maar het wordt beter, want in Velvet Buzzsaw is geen enkele vorm van kunst veilig. De film gaat helemaal los op moorden met kunst, en met de creativiteit van Gilroy en Gyllenhaal in de mix kan dit wel eens een fantastische Netflix Original-film worden:


                        

The Umbrella Academy - 15 februari

Ellen Page in een superheldenserie. Mooi, klaar met deze beschrijving. O, je bent nog niet overtuigd? The Umbrella Academy is de Netflix-adaptatie van een stel comics dat in 2007 en 2008 uitkwam, en gaat over de broers en zussen Hargreeves. Hun adoptievader Reginald haalde ze in hun jeugd bij elkaar, omdat ze allemaal één ding gemeen hebben. Ze zijn op dezelfde dag geboren bij moeders die vóór die dag nog niet zwanger waren – oja, en ze hebben superkrachten. Na hun jeugd gaan ze weer uit elkaar, maar de begrafenis van hun adoptievader brengt de helden bij elkaar. En dan raakt de poep waarschijnlijk de ventilator. Tevens met Oscarwinnares Mary J. Blige, Robert Sheehan (van o.a. Misfits) en showrunner Steve Blackman (Fargo seizoen 2).


                         

Nightflyers - 1 februari

Verrek, nog een verhaal van George R.R. Martin! We kennen hem allemaal natuurlijk van Game of Thrones, maar nadat hij de eerste boeken in deze Song of Ice and Fire-reeks had geschreven, kwam hij op de proppen met een sci-fi-horror-verhaal genaamd Nightflyers. De zender Syfy heeft er een serie van gemaakt en Netflix zendt hem uit in Europa. De eerste recensies (Nightflyers kwam in december al uit in Amerika) zijn niet bijzonder goed, maar een serie die een gezonde dosis sci-fi mixt met horror en uit de pen komt van Georgie Martin, heeft vast wel iets te bieden. Nightflyers gaat over een groep wetenschappers die de donkere dieptes van de ruimte verkennen op levensvormen, en er gaandeweg achter komen dat er iets op hen schip meereist…


                         

Russian Doll - 1 februari

Ik ben er altijd huiverig om, komedieseries tippen die ik nog helemaal niet heb kunnen bekijken. Toch, in een maand als deze moet het kunnen, zeker als Amy Poehler (Parks & Rec) hem maakt samen met onder anderen Natasha Lyonne (Orange Is The New Black). Laatstgenoemde speelt ook de hoofdrol van Nadia, een vrouw die in een typisch Groundhog Day-scenario terechtkomt. Een feestje, waar zij de ‘guest of honor’ is, wordt een ware hel wanneer ze telkens weer doodgaat en wakkerschiet om de hele avond opnieuw te beleven, wéér dood te gaan, etc. etc. Geen baanbrekend concept, maar de uitwerking van Russian Doll lijkt lekker grof en er komen ongetwijfeld wat twists bij kijken:


                              

The Punisher Seizoen 2 - Nu beschikbaar

Oké, oké, het tweede seizoen van The Punisher op Netflix komt strikt gezien niet uit in februari. Toch kwam de release uit de lucht vallen en verdient deze serie een plekje in deze lijst, al is het alleen omdat Jon Bernthal zo’n gruwelijke Frank Castle speelt (op een hele goede manier). Je zou misschien verwachten dat de serie met elke nieuwe aflevering groffer wordt, maar seizoen 2 van The Punisher schijnt ook uitgebreid stil te staan bij de menselijke kant van Frank Castle, en dat is helemaal niet verkeerd. Toch komt er ook een confrontatie met Billy Russo, het ex-militaire maatje van Frank die langzaamaan uitgroeit tot bad guy Jigsaw. En dat belooft keiharde actie, met wapens. En explosies. Fuck yes:


                           

Redactietip van Alie: YOU

Alie hoofdjeYOU draait om de obsessie van boekenwinkelmanager Joe Goldberg. Hij is helaas niet alleen geobsedeerd door boeken, maar ook door Guinevere Beck. Deze aspirant-schrijver komt op een dag een boek bij Joe kopen. Er wordt een beetje geflirt, waarna Joe besluit Beck op te zoeken op social media. Vervolgens stuurt hij haar echter niet simpelweg een berichtje, maar ontpopt hij zich tot stalker. En het stalkgedrag van Joe gaat ver, heel ver.

Ik wil niet te veel verklappen over de zieke sh*t die Joe doet, maar het is wel belangrijk te weten dat hij de verteller is in YOU. Een interessante keuze, want je maakt het verhaal daardoor dus (grotendeels) mee door de ogen van de stalker. Dit zorgt ervoor dat je op een verknipte manier soms ook wel enige sympathie voor Joe voelt. Zijn toon is liefdevol en hij denkt oprecht het beste voor te hebben met Beck. Daar komt nog bij dat Joe niet op alle vlakken een enorme creep is, zo is-ie bijvoorbeeld heel lief en zorgzaam voor zijn buurjongetje.

YOU is snel, heftig en binge-waardig. Veel mensen zien in de Netflix-serie een waarschuwing voor het delen van persoonlijke details op social media, maar ook zonder Instagram was Joe natuurlijk nog steeds een stalker geweest. Hij is geestesziek. En juist dáárom ben ik zo benieuwd hoe hij zal reageren op de cliffhanger waarmee het eerste seizoen wordt afgesloten... 

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord