Uncharted 4 multiplayer tips & tricks 

Uncharted 4 multiplayer tips & tricks 2016-05-17T12:56:57
Uncharted 4: A Thief's End is misschien wel de vetste singeplayer-ervaring van het jaar. Velen denken daardoor dat de multiplayer 'er maar een beetje bijhangt', maar volgens Graddus is dat onterecht. Middels zeven onmisbare tips en tricks legt de baklap uit waarom!

Uncharted 4 is typisch zo'n titel die casual en hardcore verenigt. Zo vroeg mijn niet-gamende neefje laatst of-ie de game moest halen (JA!), en had ik het even daarvoor al met een medewerker van de kebabtent bij mij om de hoek (en een echte PU-fan) over het spel.

Het bracht me op een idee: waarom geen guide doen voor die game? Maar dan niet over de singleplayer (die wil je namelijk gewoon zelf ontdekken), maar over de onderbelichte multiplayer! En hé: wie weet zie ik je binnenkort dan online... door de loop van m'n M14, muhahahahaha!

Tip 1: Pimp je personage!

Voordat we écht beginnen, is het goed om te weten dat je je character in Uncharted 4 naar hartelust kunt customizen. Maak er dus gebruik van! Tenzij je zo'n saaie lul bent die al tien jaar met dezelfde haardos en spijkerbroek rondloopt, natuurlijk.

Anyway, de mogelijkheden tot pimpen zijn eindeloos. Hoedjes, outfits en dan heb ik het nog niet eens gehad over de trits aan taunts waarmee je je tegenstander vernederd. Eens zien: waar had ik m'n selfiestick ook alweer gelaten...?

Uncharted 4: A Thief's End multiplayer

 

Tip 2: Experimenteer met preset loadouts (maar niet teveel)

Experimenteren is leuk; helemaal wanneer het uiteindelijk ook wat oplevert. En laat dat nu net het geval zijn met de preset loadouts in Uncharted 4! Door elk potje een andere te gebruiken, kom je er spelenderwijs achter welke het beste bij je past. Stealthy? Gebruik de Covert loadout. Meer agressief? Neem de Tactical variant. Enzovoort.

Maar let op: heb je eenmaal gekozen? Blijf die loadout dan gebruiken! Alleen door een bepaalt aantal kills unlock je de wapens namelijk voor je eigen build, alsook de meer krachtigere versies en perks. 

 

Tip 3: Let op de Challenges

Oké, je verdient ook gewoon Relic Points (waarmee je weer nieuwe kleren of boosters koopt) door de game te spelen en potjes te winnen. Wil je echter dat het allemaal wat sneller gaat? Houd dan de Challenges in de gaten. Deze vind je in het menu, samen met de voorwaarden om ze te halen. Simpel, niet?

Wel is het belangrijk om te weten dat de Challenges elke dag wisselen. Neem dus regelmatig ff een kijkje, en zorg ervoor dat je niet te laat bent om ze te voltooien!

Uncharted 4: A Thief's End multiplayer

 

Tip 4: Waardeer je sidekick

'Everything is cool when you're part of a team' zei een wijs ehm, LEGO-personage ooit en dat geldt ook voor Uncharted 4. Vecht dus niet alleen samen met je teammates, maar houd ook de optie om sidekicks aan te schaffen in de gaten. Ze zijn er in een aantal varianten: de Brute (dommekracht), de Savior (voor health en ammo), de Sniper (scherpschutter) en de Hunter (gaat actief op zoek naar vijanden). 

Ook hier geldt weer dat je zelf een beetje moet bepalen welke het beste bij je speelstijl past. Nee, sidekicks zijn niet goedkoop, maar hun geld dubbel en dwars waard!

 

Tip 5: Strafe en rol als een dolle

De multiplayer van Uncharted 4 biedt een fijne mix tussen de chaos van Call of Duty en de taktische cover-gameplay van Gears of War. Maar hoe je die shit ook speelt, in beweging blijven is van het grootste belang. En dan het liefst onvoorspelbaar.

Dit komt door de wat 'floaty' controls, waar vooral de minder ervaren spelers moeite mee hebben. Het betere strafe- en rolwerk levert je zodoende al snel een taktisch voordeel op. Kijk alleen wel uit dat je niet per ongeluk achter cover plakt, en letterlijk een sitting duck wordt!

Uncharted 4: A Thief's End multiplayer

 

Tip 6: Gebruik melee

Nieuw in Uncharted 4 is de melee-hit, die gelijk staat aan een instant kill. Je voert de aanval uit door L1 en vierkantje in te drukken, waarna je de vijand met een ferme tik tegen de hersenpan K.O. slaat. Koek-koek!

De melee is een krachtig wapen. Zo kun je, zelfs wanneer je omsingeld bent door tegenstanders en geen schijn van kans hebt, met deze aanval altijd sneaky een puntje scoren voordat je zef het loodje legt!

 

Tip 7: Spendeer die doekoe direct

Ben jij zo iemand die niet door een winkelstraat kan lopen zonder iets te kopen? Gefeliciteerd, je bent niet alleen de natte droom van elke kapitalist, maar tevens uitermate geschikt voor de multiplayer van Uncharted 4! De deal is namelijk dat wanneer je op de Touchpad drukt er een in-game store verschijnt, waarin je allerlei handige hulpmiddelen kunt kopen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat vooral Nederlanders potjes verliezen omdat ze simpelweg te gierig zijn.

Zit dus niet op je centen, maar yolo en spendeer die doekoe direct.

Uncharted 4: A Thief's End multiplayer

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord