TV Updates: OnePlus TV, TCL Mini-LED en OLED geruchten 

TV Updates: OnePlus TV, TCL Mini-LED en OLED geruchten 2019-08-16T12:39:35
In de TV Updates Feature van deze maand aandacht voor OnePlus TV’s, een verdomd vette LCD TV van TCL, OLED geruchten over LG en Samsung en een vooruitblik op de aankomende IFA in Berlijn.

LG OLED geruchten

Er gaat een gerucht over LG en dan in het special over de OLED panelen die de fabrikant maakt. We weten allemaal dat LG zo’n beetje de enige fabrikant is die zelf OLED panelen maakt en vervolgens verkoopt aan concurrenten zoals Sony en Panasonic. Dit is al sinds 2015 het geval, maar volgens de geruchten gaat LG in 2020 voor het eerst geen nieuw OLED paneel uitbrengen!

In de eerste jaren werden er flinke stappen gezet in het verbeteren van de OLED techniek, maar sinds 2017/2018 lijkt de grootste rek er wel uit te zijn. Er worden maar kleine verbeteringen gemaakt ieder jaar en die zijn ook nog eens vooral te wijten aan software, in plaats van echt tekortkomingen in de panelen. Volgens de geruchten gaat LG dan ook nog een jaar de 2019 panelen gebruiken, ipv weer een nieuw paneel uit te brengen met wat kleine tweaks.

LG

Het voordeel hiervan zou zijn dat de panelen goedkoper worden en dat zouden we terug moeten zien in de prijzen in de winkels. Zo zouden de 2020 OLED TV’s een stuk betaalbaarder moeten worden en laten we eerlijk zijn, dat is ook best fijn! Het is een interessant gerucht, waar we pas op de CES begin januari een echt antwoord op krijgen als de nieuwe TV’s worden gepresenteerd.

LG zou zich daarnaast gaan focussen op het uitbreiden van de OLED lijn met naast de gebruikelijke 55, 65 en 77 inch TV’s, ook nog een kleinere 48 inch OLED en een gigantische 88 inch 8K OLED, die eind dit jaar in de winkels moet liggen.


TCL Mini-LED TV

Fabrikant TCL zegt je misschien niet direct iets, maar in China is TCL een van de grootste merken en het is nu zelfs de snelst groeiende TV fabrikant in de USA. Net als HiSense heeft TCL ook plannen om TV’s naar de Europese markt te brengen en hopelijk gaat dat al gebeuren met de TCL 8 Series Mini-LED TV, aangezien dit een super high-end LCD TV is, voor een schappelijke prijs!

De TCL 8 Series is de allereerste consumenten TV die Mini-LED gebruikt als techniek. Micro-LED moet er ook aankomen in de toekomst, maar TCL maakt een tussenstap met Mini-LED, dat nu al voor een verbluffend mooi beeld in een LCD TV moet zorgen. De backlight bestaat in deze TV uit kleine onafhankelijke LED’s met maar liefst 1000 dimming zones, waardoor een aantal nadelen van LCD zoals blooming tegen wordt gegaan.

TCL

Op papier klinkt deze TCL TV fantastisch, maar ook het kritische oog van professioneel droogkloot, TV reviewer en kalibrator Vincent Teoh is onder de indruk. En nu het mooiste, deze TV gaat geen tienduizenden euro’s kosten, maar komt in de USA in de winkels te liggen voor 2000 dollar voor de 65 inch versie en 3000 dollar voor de 75 inch versie. Op zich nog steeds een hoop knaken natuurlijk, maar een stuk betaalbaarder dan dit soort high-end TV’s van de andere fabrikanten. Check Vincent en de TV in kwestie in actie in het filmpje hieronder.


OnePlus TV update

Geinig nieuws nu over OnePlus, die wij in Europa vooral kennen van hun smartphones. Maanden geleden liet OnePlus weten ook een eigen TV lijn uit te gaan brengen, maar daarna werd het ook meteen muisstil met maar weinig nieuwe details. Dat is nu nog steeds het geval, maar OnePlus heeft nu laten weten dat de TV’s inderdaad nog onderweg zijn en er is nu zelfs een naam bekend gemaakt.

OnePlus

OnePlus heeft er lang over na moeten denken, maar heeft nu laten weten dat de TV’s onder de naam 'OnePlus TV’ gaan uitkomen. LOL, wie had dat gedacht? Dat is zo’n beetje de enige info die we krijgen, want het is nog steeds niet bekend waar deze OnePlus TV’s gaan uitkomen, wat ze gaan kosten en überhaupt wat voor techniek ze gebruiken.

Het enige waar geruchten over zijn, is dat de OnePlus TV’s in veel verschillende maten op de markt komen, van 43 inch tot 75 inch en aangestuurd worden door Android. Misschien kunnen we op de CES 2020 het eerste model verwachten?


Samsung gaat OLED panelen maken?

Samsung heeft zich de afgelopen jaren gericht op het beter maken van LCD met de QLED TV’s. Samsung was dan ook zo’n beetje de enige fabrikant die liet weten OLED over te slaan om zich te richten op QLED en Micro-LED, maar het lijkt er op dat Samsung zich volgend jaar toch gaat bemoeien met OLED. Dit heeft volgens de geruchten te maken met het feit dat Micro-LED nog niet klaar is voor massa productie.

Sammie

Als we de geruchten mogen geloven gaat Samsung één van zijn grootste fabrieken in Zuid-Korea omvormen van een LCD naar een OLED productielijn en zelf OLED panelen maken. Dit zou voor het eerst zijn dat LG een concurrent heeft in het maken van OLED panelen, wat uiteindelijk alleen maar goed is voor de consument.

Volgens de geruchten gaat Samsung de techniek van QLED combineren met OLED, wat voor nog mooiere beeldkwaliteit moet zorgen dan de LG OLED panelen. Samsung zou hier vaart achter zetten en al in oktober de eerste OLED panelen uit de fabriek laten rollen, net op tijd om begin 2020 in de winkels te leggen. Het zou weleens een hele spannende CES kunnen worden in januari!


Niets boeiends op IFA?

Er is iets geks aan de hand. Over een paar weken is het alweer tijd voor de IFA in Berlijn, een van de grootste tech events ter wereld, waar gebruikelijk de TV fabrikanten alvast een voorproefje geven van wat we op de CES mogen verwachten. Sony gebruikt de IFA zelfs vaak om nog een extra high-end TV aan te kondigen voor het einde van het jaar.

Het gekke is dat er normaal gesproken rond deze tijd een shitload geruchten zijn over wat we kunnen verwachten op de IFA, maar dit jaar is het verdomd stil. Verdacht stil zelfs! Gaan we überhaupt wel vette nieuwe aankondigen krijgen?

IFA

Daar lijkt het nu in ieder geval niet op, of de fabrikanten zijn er ineens met z’n allen achter hoe ze alle info geheim moeten houden voor het event. Normaal gesproken staan de verschillende tech sites en forums helemaal vol met dingen die we kunnen verwachten op de IFA, maar dit jaar is het erg karig. Hopelijk komen er toch nog een paar verassingen, waar ik je volgende maand over kan vertellen!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord