TV updates: Eerste prijzen 2018 OLED Tv's en Micro-LED 

TV updates: Eerste prijzen 2018 OLED Tv's en Micro-LED 2018-02-26T14:06:37
De prijzen van de nieuwe 2018 OLED TV’s van LG zijn bekend gemaakt en ook de eerste prijzen van de LCD TV’s van Sony druppelen binnen. Verwacht daarnaast alvast een voorproefje van Micro-LED TV’s!

Welkom bij de allereerste TV updates Feature! Na groot succes van de jaarlijkse TV Features, waarin ik de beste gaming TV’s bespreek, kan je vanaf nu iedere maand checken wat de laatste nieuwtjes zijn, geruchten en eerste reviews van de nieuwe TV’s checken. In deze feature aandacht voor Micro-LED TV’s, geruchten over een OLED TV van Samsung en de eerste prijzen van de 2018 TV’s van LG en Sony.


LG OLED TV prijzen

LG heeft voor 2018 weer een hele nieuwe lijn OLED’s klaar staan. LG is de koning als het gaat om OLED panelen en levert zelfs de panelen aan de concurrentie. Het is dan ook niet zo gek dat LG hoog inzet op OLED en veel minder op LCD TV’s. De eerste prijzen van de nieuwe OLED’s zijn bekend en ja, ook dit jaar moet je weer diep in de buidel tasten. Alle prijzen onder elkaar:

 • LG C8 55 inch: 2500 euro
 • LG C8 65 inch: 3500 euro
 • LG C8 77 inch: 10.000 euro
 • LG E8 55 inch: 3000 euro
 • LG E8 65 inch: 4500 euro
 • LG G8 65 inch: 5500 euro
 • LG W8 65 inch: 7500 euro
 • LG W8 77 inch: 15.000 euro

LG

De panelen en chipsets in deze TV’s zijn overigens grotendeels hetzelfde, dus je betaalt in dit geval vooral meer voor het design dan voor beeldkwaliteit. Daarnaast zijn dit de eerste adviesprijzen, dus in de praktijk zullen ze iets goedkoper in de winkels komen te liggen. En denk er om, sowieso ALTIJD minimaal 10% van de prijs af lullen! Er zitten dikke marges op dit soort high-end TV’s.


LG Micro-LED

Samsung stond vorige maand op de CES vol te pronken met de eerste Micro-LED TV, die Samsung The Wall heeft genoemd door zijn gigantische afmeting van 146 inch. Micro-LED is een compleet nieuwe techniek, waarbij er voor elke pixel minuscule LED’s worden gebruikt. Micro-LED moet een soort magische combo worden met de voordelen van OLED, zoals diepe zwartwaarde en snelle pixel response, maar ook de voordelen van LCD, zoals de brightness. Op papier is Micro-LED absoluut de toekomst en buiten Samsung, gaat nu ook LG zich er mee bemoeien.

Wall

Volgens geruchten werkt LG aan een Micro-LED TV, die nog een slag groter is dan de 146 inch TV van Samsung. Nu heeft Samsung laten weten in augustus al de eerste Micro-LED TV te willen aanbieden, maar LG zou september in de planning hebben staan. Verder is er nog weinig over bekend, maar het lijkt er op dat de IFA in Berlijn dit jaar in september sowieso in het teken zal staan van Micro-LED, voor zowel Samsung, als LG.

Micro-LED mag dan de toekomst zijn, maar het is nog gruwelijk duur om dit soort panelen te maken en het is nog erg lastig om zulke kleine LED’s te ontwikkelen. Dat is dan ook de reden waarom er nog geen Micro-LED TV’s in de maak zijn onder de 100 inch. Misschien over 2 jaar rond deze tijd de eerste ‘normale’ Micro-LED TV’s op de markt?


Samsung OLED geruchten

Samsung heeft in 2017 een super slecht jaar gedraaid. Niet alleen werd OLED massaal uitgeroepen tot beste TV techniek, waardoor Samsung veel marktaandeel kwijt raakte, maar daar bovenop kwam Samsung zelf met de crappy overpriced QLED TV’s, die in de markt werden neergezet als OLED killer, maar eigenlijk gewoon ‘simpele’ edge-lit LCD schermen zijn met een Quantum Dot filter. Gelukkig had de consument door dat QLED een marketing truc is en Samsung verkocht er maar weinig.

Voor dit jaar heeft Samsung nieuwe QLED TV’s in de maak, die nu wel gebruik maken van full array local dimming, maar er gaan al een tijd geruchten dat Samsung toch ook een OLED scherm uit gaat brengen met de Quantum Dot techniek, dat ze QD-OLED noemen. Dit zou betekenen dat de huidige OLED panelen nog beter om kunnen gaan met kleur, maar daarnaast ook de brightness omhoog kan. Vooral dat laatste heeft OLED nog steeds nodig voor betere HDR weergave.

Oled

Deze geruchten staan lijnrecht tegenover de uitspraken van Samsung, die zeggen dat er niets van waar is en dat ze geen toekomst zien in OLED. Aan de andere kant is Micro-LED eigenlijk voorlopig nog niet klaar voor de massa en weet ik niet of Samsung het gaat redden met nog een paar jaar alleen maar LCD TV’s, tegenover de concurrentie die zich wel allemaal op OLED hebben gestort en er groot succes mee hebben. Whatchagonnado, Samsung?


Sony TV prijzen

Ook Sony heeft weer een nieuwe lijn TV’s klaar staan voor 2018 met de A1 en AF8 OLED’s als paradepaardjes. De AF8 is in feite hetzelfde als de A1, maar heeft een wat traditioneler design en een normale voet, in plaats van de licht naar achter staande A1. Het paneel is echter hetzelfde, dus ook hier betaal je voor een ander design, net als bij de OLED’s van LG.

Sony heeft daarnaast ook een hele rits aan LCD TV’s, met gek genoeg nog steeds geen opvolger van de uitmuntende ZD9. De ZD9 is nu anderhalf jaar op de markt, maar is nog steeds de beste LCD TV die je kunt kopen, dus Sony had blijkbaar geen haast om nu al de opvolger te presenteren, dat wordt waarschijnlijk pas in september tijdens de IFA in Berlijn. Alle bekende prijzen van de Sony TV’s onder elkaar:

 • Sony 55XF85: 1800 euro
 • Sony 65XF65: 3000 euro
 • Sony 75XF85: 4500 euro
 • Sony 55XF90: 2200 euro
 • Sony 65XF90: 3300 euro
 • Sony 75XF90: 5500 euro

Sony heeft nog meer modellen in deze series en ook nog de XF80 serie en uiteraard de AF8 OLED, maar daar zijn de prijzen nog niet van bekend. Daarnaast is het nog wachten op alle specs van de professionele calibrators, aangezien Sony altijd heel geheimzinnig doet over de specs van hun TV’s. Alle nieuwe TV’s worden de komende maanden gereleased, dus verwacht binnenkort de eerste reviews!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord