Trials Fusion: Top 5 beste geheimen 

Trials Fusion: Top 5 beste geheimen 2014-05-12T13:49:47
De combinatie tussen racen en behendigheid is volgens Florian weer briljant in Trials Fusion. Hij speelt de game dagelijks en hierdoor heeft hij een paar vette geheimen ontdekt die je niet direct zou verwachten. Geniet mee van de Top 5 beste Trials Fusion geheimen!

In Trials Fusion ben je voornamelijk bezig met het zo foutloos rijden van de levels. Als je er een beetje handigheid in krijgt, kan je daarna een snelle tijd gaan neerzetten, maar daarna zijn er nog een shitload aan speciale Challenges die je kunt halen in elk level. Je moet dan denken aan een aantal tricks die je moet uitvoeren, alleen maar vol gas geven, of je linker knuppeltje helemaal niet gebruiken. Er zijn echter ook een aantal totaal andere opdrachten waar je gegarandeerd een smile van op je smoel krijgt en hieronder vind je de 5 leukste, met uitleg zodat je het zelf ook kunt gaan proberen.

Trials1

5. Tennis

Mocht je tijdens het stunten met je motor ineens ontzettend veel zin krijgen om een balletje te slaan, dan kan je dat doen in Trials Fusion. Sterker nog, het is niet zomaar een potje tennis, want je tegenstander is een pinguïn en je racket is een verkeersbord! Als je de match wint kan je de Game Set & Match Challenge afstrepen.

In het ‘Park en Ride’ level vind je ongeveer halverwege een tennisbaan, waar je normaal gesproken als een dwaas overheen scheurt om de jump aan de andere kant te halen. Als je nou wel stopt, midden op de tennisbaan, begint de mini-game vanzelf. Check hieronder hoe het er uit ziet.


4. Angry Birds

Heb je niks met ballen en ben je nog steeds verslaafd aan Angry Birds? Dan moet je de Trials Fusion variant eens proberen! Met je motor knal je van een ramp af en probeert dan alle pinguïns van de plateau’s te krijgen. Als je dat lukt verdien je 1600XP met het unlocken van Penguin Wash.

Deze mini-game vind je in het level Storm Trooper. Als je normaal rijdt kom je rond de 30 seconde een ramp tegen. Rij helemaal tot het einde van deze ramp, maar spring er niet overheen! Ga in plaats daarvan terug richting het begin van de track. Net nadat je het vorige checkpoint tegenkomt, zie je de warpzone waar je naar de mini-game wordt gebracht. Check de exacte locatie in het filmpje hieronder.


3. 3D maze

Je zult het niet geloven, maar Trials Fusion heeft zelfs wat first person actie! Je kunt in een 3D doolhof terechtkomen, waar het niet zo simpel is om weer uit te komen. Desondanks is het echt cool om een keer te proberen en de Secret Agent Challenge geeft wederom even wat afwisseling in de game.

Het 3D maze vind je in het Cliff Hanger level. Je moet een luik unlocken en dat doe je door langs de checkpoints te rijden. Je moet er in totaal 5 hebben en de laatste kom je al tegen na ongeveer 20 seconde. Als je ze allemaal hebt gehad, moet je weer achteruit rijden om te proberen in het luik te vallen. Check de footage!


2. Marble Madness

In Trials Evolution was er een Skill Game, waarin je in Marble Madness stijl een balletje hoog in de lucht over een parcour moest zien te manoeuvreren. In Trials Fusion vind je een ode aan die Skill Game en mag je het nogmaals proberen. Echt moeilijk is het niet, maar dat mag de pret niet drukken. Het levert je sowieso een unlockte Return of the Sphere Challenge op!

De Marble Madness mini-game vind je in Around the Oasis. Na ongeveer 45 seconde spring je via rioolbuizen richting een stellage met een verkeersbord op de achtergrond. Als je dichtbij genoeg komt, ontploft er iets, waardoor het bord omdraait en er pijlen naar achter wijzen. Yep, zet hem maar weer in z’n achteruit en rij het water in waar je net overheen ben gesprongen.


1. Ninja levels

By far het vetste geheim zijn de speciale Ninja levels! Dat ligt ook mede aan de achterliggende gedachte, want dit is een ode aan de community. In elke Trials game heb je na de Hard levels ook nog een paar Extreme levels die het bloed onder je nagels vandaan halen. Het zijn belachelijk lastige tracks voor gamers met ongelooflijk veel skills, maar in de editor van Trials Evolution werden door de community nog veel moeilijkere tracks gemaakt en die kregen de term ‘Ninja’ mee om aan te duiden dat deze tracks alleen voor professionals bedoeld waren. De Ninja tracks werden een waar fenomeen en de moeilijkste werden echt maar door een handjevol gamers gehaald.

In Trials Fusion heeft ontwikkelaar RedLynx er dan ook voor gekozen om zelf een paar Ninja tracks te bouwen! Het zijn variaties op alle Extreme tracks en het zijn er dus 5 in totaal. Je kunt deze layout proberen door het originele Extreme level foutloos te rijden en je rijder zonder motor over de finish te krijgen door je Bailout move.

Trials2

Alleen de Extreme tracks foutloos rijden is al een prestatie van formaat, maar wat je daarna voor je kiezen krijgt, is ongekend lastig. Je moet ook gebruikmaken van 2 Ninja moves om de tracks überhaupt te kunnen halen. De eerste is met je voorband net op een plateau blijven plakken om zo je achterband omhoog te krijgen. De tweede is om het obstakel wat je moet trotseren soort van te klemmen tussen je achterband en je spatbord. Beide moves zijn essentieel voor de Ninja tracks en worden gebruikt in het filmpje hieronder.

Als ik heel eerlijk ben, kom ik niet verder dan het eerste Ninja level. Bij de rest van de tracks lukt het me simpelweg niet om de Extreme Track foutloos te rijden, maar het blijft wel het ultieme doel. Check de gekkigheid van het Inferno IV Ninja level dan, dat wil je toch een keer overmeesteren?


Nog meer geheimen?

Naast deze 5 geheimen zit de game helemaal vol met dit soort shit. De Challenges zijn echt meesterlijk om te doen en je komt steeds weer nieuwe dingen tegen om te proberen. Daarnaast zijn er ook nog verborgen eekhoorns te vinden in de game en schijnt het dat nog niet eens alle geheimen zijn gevonden! Ook zal de komende DLC wel weer nieuwe mini-games en Challenges toevoegen. Voorlopig valt er dus nog een hoop te ontdekken in Trials Fusion!

Kijk vrijdagmiddag om 16:00 naar onze Let's Play: Trials Fusion.

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord