Top 7 Snoeiharde Bekbeukers 

Top 7 Snoeiharde Bekbeukers 2013-04-07T13:58:03
Een dikke harde vuist planten op de lelijke harses van je digitale vijand. Het is en blijft een waar genot. Als sind het 8-bit tijdperk worden dergelijke beukers uitgedeeld. Hoeveel voldoening dit geeft is voor een groot gedeelte afhankelijk van wie de knal uitdeelt. Jokko zet graag de meest snoeiharde bekbeukers voor jullie op een rijtje.

7. The Flash (Injustice: Gods Among Us)

Het gros van de DC helden loopt er bij als een gaylord. The Flash is hier geen uitzondering. Rood pakkie, gele gympen en twee bliksemschichten als oren: Als het artikel niet om lame ass pakjes draait, gun je zo'n held als The Flash niet snel een plek in een feature. Het is de snelle dude toch gelukt.

The Flash blijft een flapdrol en iedereen die ik tegenkom in Injustice: Gods Among Us ziet er wat mij betreft sowieso een beetje kneuterig uit. Kijken we naar harde knallen uitdelen.... dan valt The Flash simpelweg niet meer te negeren. Middels zijn Signature Move rent ie een fucking rondje om de wereld allemaal voor de aanloop van de gigantische bekbeuker die hij zal uitdelen! Zoiets moet beloond worden. Vooruit, de zevende plek!

6. Kenshiro (Fist of the Norhstar)

Oorspronkelijk geen gamepersonage maar wat de heck, Kenshiro mag meedoen. De dude doet tenslotte al mee vanaf het moment dat pixels de wereld roeleerden. Daarbovenop kan hij gewoon niet ontbreken in een top 7. als deze. Kenshiro plaatst sneller vuisten op neuzen, nieren en ogen dan een doorgesnoven kolibrie met de vleugels wappert. Als kers op de taart resulteert een dergelijke regen aan vuistslagen ook nog eens tot massaal ontploffende hoofden en lichamen. Klappen die vijanden doen ontploffen. Zo rolt onze Kenshiro.

Klappuh 

Erg indrukwekkend maar zoals gezegd, niet een oorspronkelijk gamepersonage plus de anime blijft dikker, daarom niet hoger dan de nummer zes.

5. Derrick Cole (Breakdown)

In Breakdown speel je een dude met superpowers maar zonder geheugen. Gedwongen een dreiging genaamd T’lan te lijf te gaan. Je hoort het al, het verhaal en plot van Breakdown zijn verder weinig origineel of interessant. Wat tof aan Breakdown is, is dat je als speler nonstop door de ogen van Cole kijkt, dus ook als hij aan het meppen slaat. Dat is lekker hoor want up and close draaitrappen uitdelen, nierbeukers planten en nekken breken; het maakt allemaal net dat beetje meer impact als je er met je neus direct bovenop zit. Meer van dit soort spellen graag! Gelukkig kregen we tussendoor nog Zeno Clash.

Blam

4. Zeno Clash

Trappen, vijanden beetpakken en weggooien, uppercuts, uiteraard de bekbeuker en meer fysiek geweld; Zeno Clash gaat eigenlijk vrolijk verder op de voet van Breakdown. Hoofdpersonage Ghat mept er net als Cole hardhandig vanuit first person view op los. Check die bizarre wereld en personages van Zeno Clash nogmaals hieronder. Al die rare figuren, je kunt ze allemaal met je vuist voor de kannus meppen!

3. Bryan Fury (Tekken serie)

Je hebt lompe beukers en je hebt lompe beukers. Bryan is een lompe beuker. Pur sang. Als een rondje Tekken begint, gaat de cyborg dude los als een malle. Met z'n blote bast en leren handschoenen ragt, rost en beukt Bryan alles omver wat denkt in zijn weg te moeten staan. Nu is dit een gebruikelijk aanpak bij wel meer vechtersbazen maar Brayn's vuisten lijken net dat beetje meer impact te hebben en geven daarmee oh zoveel voldoening. Een welgeplaatste slag laat de vijand makkelijk meters naar achteren vliegen. En dan is er die ene move, de move die Brain de nummer 3 oplevert. Op een onbewaakt moment van de tegenstander is het 'BAM' een vuist vol in de buik. Zo diep in de maag gepland dat Brain zijn tegenstander vervolgens optilt en redelijk hard een meter verderop weer naar beneden tieflazerstraalt. Brain's bulderende lach maakt het helemaal af. Meesterlijke move die al roeleert sinds Tekken 3! Ohja, en dan is er natuurlijk nog vol in het gezicht meppen, gewoon na de behaalde overwinning.

2. Gouken (Street Fighter 4)

Als er ergens spectaculaire speciale moves worden uitgedeeld, is het wel Street Fighter IV. Vooral de ultra combos zijn erg heftig en bevatten vaak extra harde stoten. Er is echter één personage die extra extreem hard mept als het aankomt op de ultra move. Het is Gouken. Niet alleen knalt ie eerst via de maag de halfverteerde etensresten er weer uit, hij maakt zijn move af met een bekbeuker die gerust de grandfather of alle bekbeukers genoemd mag worden.

1. Battletoads

Toen RARE nog koning was in het maken van aarsschoppende spellen waren de Battletoad de koningen van de bekbeukers. En dat zijn ze eigenlijk nog steeds. Wie anders rent er op zij tegenstanders af om ze trakteren op een bekbeuker met een vuist zo groot als een fiat panda. Zo zien we ze helaas niet meer; voeten en handen die spontaan 50 keer zo groot zijn als er een snoeihard trap of stoot wordt utgedeeld. BAAAAAAAAAM! Battletoad geheel terecht aan kop.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord