Top 5 gewenste next-gen console features 

Top 5 gewenste next-gen console features 2013-03-30T18:02:08
Dit is voor gamers zo’n beetje de spannendste tijd die er is. De nieuwe PlayStation en Xbox moeten dit jaar nog uitkomen en we zitten met z’n allen met smart te wachten op de release. Florian weet nog wel wat features die de next-gen consoles sowieso moeten hebben.

Het duurt nog wel even, voordat we de PlayStation 4 en next-gen Xbox naast de TV hebben staan, maar er zijn al wel een paar dingen bekend en ook de bekende geruchtenmolen draait overuren. We hebben dus al best wel een idee van wat de next-gen consoles ons gaan bieden, maar ik heb ook zelf nog wel een paar ideeën die ik graag op de volgende generatie hardware zou willen zien. Check mee naar de top 5 gewenste next-gen consoles features!

5. Alles op de achtergrond

Ik heb dit punt ook al eens in PU Live aangekaart, maar sta er nog steeds volledig achter. Op de next-gen consoles wil ik helemaal niks meer zien waar ik op moet wachten, voordat er gegamed kan worden. Game updates downloaden? Doe dat eens op de achtergrond en installeer ze ook voor me, ik wil ze niet meer zien. Firmware updates? Zeker belangrijk, maar ook dit moet automatisch kunnen. Ik snap heus dat je even niet kan gamen als je aansturingsprogramma van je console een update krijgt, maar dus moet dit al gebeuren, voordat ik begin met spelen. Met PlayStation Plus is het al een mogelijkheid om de firmware updates alvast te downloaden en dit moet veel uitgebreider.

Concept

Ook zou het tof zijn als je zelf helemaal kan kiezen wat de consoles op de achtergrond, of als je even niet aan het gamen bent, voor je installeert. Denk aan demo’s die je sowieso wil checken! Je console moet als het ware al weten wat je wil spelen, voordat je de wekelijkse Store update bekijkt. Dit moet allemaal in te stellen zijn, zodat ik bijvoorbeeld alle racegames kan proberen, maar nooit een first person shooter demo op m’n harddisk zal vinden. Meer customization dus, dat op de achtergrond gebeurt!


4. Alles moet mee vanuit current gen

Het is heel tof dat we binnen een jaar weer kunnen genieten van gloednieuwe hardware, maar hoe zit het met de data van de huidige generatie consoles? Het zou wel cool zijn als ALLES meeverhuist naar de next-gens, toch? Ik heb het dan over savedata, maar ook over je trophies/achievements, gesprekken die je hebt gehad met je online vrienden, trailers, filmpjes, plaatjes, demo’s en misschien zelfs je gedownloade games! Nou heeft Sony al aangegeven dat alle PSN games die je hebt gekocht voor de PS3 niet speelbaar zijn op de PS4 en dat is ergens ook wel logisch. De games zouden dan allemaal moeten worden aangepast voor de nieuwe PS4 en dat is technisch niet haalbaar, maar daar kunnen Sony en Microsoft echt wel wat op vinden.

PS4

Het is gebleken dat ook de nieuwere PS3-versies zonder al te veel problemen PS2 games kan draaien via een software emulator. Ondanks dat Sony zegt dat het niet mogelijk is, hebben hackers dit al lang voor elkaar. Zelfs al zouden de console fabrikanten niet kunnen garanderen dat games van de vorige generatie 100% lekker draaien op nieuwe hardware, kunnen ze dat echt wel voor elkaar krijgen met ‘simpele’ PSN en XBLA games. Make it happen Sony en Microsoft, dan gaat tenminste niet alles verloren.


3. Cross console play online

De online community is absoluut ontploft deze generatie. Op de PS2 en eerste Xbox was het al mogelijk om online het één en ander te doen en te spelen, maar op de Xbox 360 en PlayStation 3 is het pas echt losgegaan. Ook de PC online community is ontzettend groot geworden en dus zou het wel heel meesterlijk zijn als we die online communities tegen elkaar kunnen laten spelen!

Xbox

Het is een droom van mij en veel andere gamers om ongeacht op welk platform je de game speelt, je altijd tegen andere gamers kunt spelen op een ander platform. Als ik bijvoorbeeld straks Watch Dogs op de PlayStation 4 speel, dan moet het ook mogelijk zijn om bijvoorbeeld tegen Ward te spelen, die de game op de next-gen Xbox draait! Vervolgens komt Maarten online op de PC en doet gezellig een potje online mee. Hoe freakin awesome zou dat zijn! Nooit meer het gezeik dat je wel dezelfde game hebt, maar op een ander platform speelt. Online gamers moeten altijd tegen elkaar kunnen spelen en dan maakt het geen fuck uit voor welk platform je de game hebt liggen. A dream come true, of niet dan?


2. Mod support voor games, net als op de PC

Laat het duidelijk zijn dat ik geen PC gamer ben. Ik hou van consoles en zit het liefst achter m’n oversized TV op de bank met een controller in m’n handen en ondanks dat het wel kan met een PC is het toch wat omslachtiger dan op de console. Ook het feit dat je af en toe met 100.000 updates, patches en drivers moet kloten en je om het half jaar een nieuwe videokaart moet kopen om alles op max te kunnen draaien spreekt me niet aan. Er is echter wel een groot punt dat de PC gamers nog steeds hebben, maar console gamers nog steeds niet. Jawel, mod support!

720

Op de PC heeft zo’n beetje elke game wel mods en zo af en toe zit ik daar met veel jaloezie naar te kijken. Als je alleen al kijkt wat slimme gasten met bijvoorbeeld GTA IV en Skyrim kunnen doen op de PC valt je bek regelmatig open van verbazing. Consoles zijn wat dit betreft nog veel te veel een gesloten systeem en dat is jammer. Ik snap ook dat het alles te maken heeft met piracy en de online diensten vrij te houden van modders die het verpesten voor de rest, maar offline moet dit toch mogelijk zijn? Game mods voor de console, waar moet ik tekenen?


1. Overal verder kunnen gamen

De laatste gewenste next-gen feature heeft niet zozeer te maken met de hardware van de nieuwe consoles, maar meer met wat je aan de next-gen consoles kunt hangen. Het grootste verkooppunt van de Wii U is het tweede scherm (en de typische Nintendo games natuurlijk), waardoor het mogelijk is om ook zonder TV verder te kunnen spelen. Sony heeft al aangegeven hetzelfde kunstje te kunnen flikken met de PS Vita en ook Microsoft zou dit kunnen doen met het hele Smartglass gebeuren, maar het moet verder dan dat.

Stel, ik sta op de redactie in Haarlem en heb mijn PS Vita meegenomen. Mijn PS4 staat netjes thuis naast m’n TV, maar die kan ik volledig besturen met de PS Vita via Wi-Fi. Niet alleen kan ik dan alvast een nieuwe game downloaden voor de PS4, zodat ik meteen aan de slag kan, zodra ik weer thuis ben, maar ik kan de game ook alvast spelen! Op de weg naar huis speel ik de game alvast een uurtje op de PS Vita en zodra ik thuis ben aangekomen download ik de savedata van de cloud en speel door op de PS4.

Smart

Sony is hier al een beetje mee begonnen met games als PlayStation All-Stars Battle Royale en Sly Cooper, maar dit moet mogelijk worden voor alle games. Ook hier hebben hackers al lang aangetoond dat het nu ook al kan met ALLE PS3 games, dus moet het mogelijk zijn om dit met de PS4 te doen, maar dan nog uitgebreider. Het Gaikai netwerk moet er voor zorgen dat je meteen kunt beginnen met spelen, terwijl de game nog aan het downloaden is. Dit moet ook on the fly kunnen op een draagbaar apparaat. De next-gen console doet al het downloaden en de berekeningen van het gamen en streamt alles via Wi-Fi naar je handheld, waar je ook bent. Dan heb je dus eigenlijk altijd je next-gen console in je zak, that would be awesome!

Jullie kunnen zelf vast ook nog wel paar features bedenken die je in de next-gen consoles zou willen zien. Drop het in de comments!

REACTIES (68) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord