Top 5 Beste The Legend of Zelda games 

Top 5 Beste The Legend of Zelda games 2013-12-14T15:41:55
Nu The Legend of Zelda: A Link Between Worlds alweer een tijdje uit is, leek het ons tijd voor een terugblik op de andere Zelda games. Wat was volgens jullie de beste Zelda game van de afgelopen 20 jaar? Je leest het hier!

Het volk heeft gekozen, en even tussen jou en mij, gezwegen: het volk stelt me een beetje teleur. Op de homepage staat een prachtige poll waarin je kon stemmen op wat volgens jou de beste Zelda game ooit is. Nu hebben de meeste gestemd op: “Ik heb geen van deze games gespeeld”. Serieus? 27% van jullie heeft nog nooit een Zelda titel gespeeld? Ik wist niet dat dat mogelijk was...

Anyway, hier is hij dan, de lijst die de current-gen Top 100 doet verdwijnen in het niets. De Top 5 Beste Zelda games!

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

5. Majora’s Mask

Met 4% van de stemmen heeft The Legend of Zelda: Majora’s Mask een nette 5e plaatst binnen gesleept. Waarschijnlijk is dit de meest duistere Zelda titel die er bestaat. Met een maan die je nachtmerries geeft en animaties waar een kleine Roy kippenvel van kreeg. In Majora’s Mask was de tijdsdruk groot, want elke minuut die je speelde, kwam de maan een stukje dichterbij om een eind te maken aan je nachtmerries en aan de rest.

Skull Kid en uiteindelijk Majora’s Mask zelf waren opvallende antagonisten, voornamelijk omdat ze beide niet Ganon waren, of Ganondorf... of Ganondolf voor de Duitsers. De visuele stijl was bekend en al eerder gebruikt in Ocarina of Time, en deze semi realistische graphics (voor die tijd) zorgden voor wat extra creepynes. De goede herinneringen aan deze game zijn mooi, de slechte herinneringen houden me ’s nachts nog steeds wakker...

Majora's Mask

 

4. A Link to the Past

Wie kan het zich niet meer herinneren; het moment dat je de Master Sword voor het eerst uit zijn stenen rustplaats trok? Om vervolgens met volle levens, en van een afstandje, de Ocotorok-populatie in toom te houden. Voor iedereen die dit nooit heeft meegemaakt, is A Link To The Past een dikke aanrader. Het is in dit SNES-avontuur wederom aan Link om Hyrule te redden van Ganon, die deze keer zijn zaakjes regelt vanuit The Dark World. Dat is natuurlijk een ideale verblijfplaats voor de vader van al het kwaad... en die kutkraaien.

Wat mij het meest is bijgebleven is de baas Moldorm. Die kloterups heeft me zo vaak van het platform geduwd, en elke keer moest ik weer opnieuw terug naar de Boss Room lopen. Dat is irritant, en irritante dingen onthoud ik nu eenmaal het beste. Maar gelukkig zijn de positieve gedachten van jullie overheersend en staat A Link to the Past met 7% van de stemmen op plaats 4!

A Link to the Past

 

3. Twilight Princess

De meest recente Zelda in dit lijstje is Twilight Princess. Wederom een wat duister deel in de franchise met die freaky Shadow Beasts als prachtig voorbeeld. Deze keer werd Link vergezeld door Midna, en zij is waarschijnlijk de minst irritante partner die hij ooit gehad heeft. Een bijdehand ding was het wel, maar ze had tenminste karakter, en het zag er cool uit als ze op je zat terwijl je in wolf-vorm alles aan stukken scheurde.

Ook was Twilight Princess het thuis van een van de vetste Zelda-items ooit, The Spinner! Hoewel je deze oversized Beyblade ongeveer 4 keer nodig had in het hele spel, maakte het de bossfight tegen Twilit Fossil Stallord een van de meest epische boss battles uit de hele franchise. En dat wil best wat zeggen als we het over The Legend of Zelda hebben, aangezien er zo’n kleine 100 boss battles (grove schatting) bestaan.

Met 8% staat Twilight Princess op een 3e plaats. Het lijkt er zelfs op dat ik het helemaal met deze lijst eens ga zijn, maar jullie vast niet allemaal... dat zie ik dan wel weer in de comments.

Twilight Princess 

2. The Wind Waker

Hijs de zeilen, haal het anker in en maak je klaar voor een paar alinea’s vol slechte marinegrappen! The Wind Waker staat op een verdiende tweede plaats met 9% van de stemmen. Kruip in de huid van zeemeeuwen, slacht reuzeninktvissen met een boemerang en converseer met je boot ‘The King of Red Lions’. The Wind Waker heeft voor mij cell shaded graphics op de kaart gezet, en door de unieke sfeer vond ik het eindeloze gezeil en zoektochten naar de Triforce stukken zelfs leuk om te doen.

Nu de HD remake uit is voor de Wii U, heeft die console weer wat meer bestaansrecht, al moet Nintendo natuurlijk niet te lang wachten met een nieuw origineel deel, dus ik hoop dat ze alle zeilen bijzetten. Heb je al een Wii U, ga dan effe op zoek naar de special edition van deze HD remake voor een kekke figurine van Ganondorf!

The Wind Waker

 

1.  Ocarina of Time

Het was niet heel verrassend, maar Ocarina of Time topt dit lijstje af met meer dan 22% van de stemmen! Hij kreeg namelijk 23% van de stemmen! Iedereen weet nog precies hoe overdonderd ze waren toen ze voor het eerst door een 3D Hyrule liepen. Een wereld die zo vol met avonturen zat, dat onze kleine onwetende hoofdjes er door gingen tollen. Ik durf zelfs te beweren dat iedereen die deze game gespeeld heeft, nog minstens 4 ocarina liedjes uit zijn hoofd kent.

Voor het eerst in de geschiedenis was het eindbaasgevecht even episch als bevredigend toen je de Master Sword in Ganon’s harses ramde. Deze game hoort niet alleen in dit lijstje bovenaan, ook in een lijst met beste games ooit gemaakt vind je Ocarina of Time makkelijk in de Top 3 terug!

Ocarina of Time

 

Dat was het dan; jullie keuze van beste Zelda games. En ik ben het warempel eens met de keuzes die jullie gemaakt hebben. Het is vast nog te vroeg om The Legend of Zelda: A Link Between Worlds in dit lijstje te planten, want die moet door velen van jullie nog gespeeld worden. Ga dat maar snel doen, dan zoek ik Zelda: Ocarina of Time 3D nog even op!

REACTIES (74) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord