Top 10 Bromances 

Top 10 Bromances 2014-07-02T16:13:35
Je hebt vrienden, en je hebt echte vrienden. Buddies, homeys, bikkels die alles voor elkaar over hebben. ALLES. Maar dan zonder verliefd op elkaar te worden. Jokko zocht voor jullie de meest heftige bromances in gameland.

Vrienden die alles voor elkaar over hebben, zijn echte bro's. Samen hebben deze een bromance. Dat betekent dat je alles voor elkaar over hebt. De handen voor elkaar in het vuur steekt, niet gaat lopen flirten met de chick van een ander, zelfs je leven zou inleveren voor die van je homey en zijn rug insmeert op het strand wanneer nodig. No homo. Tenslotte is het handig als het betreffende duo ook nog een beetje kan samenwerken. In gameland zijn er best wel de nodige bromances aan de gang. Aanschouw, in willekeurige volgorde.

1. Mario & Luigi

Sommigen roepen dat Mario & Luigi geen bromance kunnen hebben omdat het daadwerkelijke broers zijn. Gelul, nonsens. Echte broers kunnen ook echt vrienden zijn. Beste vrienden, bloedbroeders die alles voor elkaar over hebben en alles delen. Zoals Mario en Luigi. Ze bestrijden samen Bowser en redden samen Mario land en de Princes. Verder delen ze soms samen een kart en hebben de broers sowieso dezelfde kwaliteiten en eigenschappen. Van tennis tot spaghetti eten. Het enige verschil is dat Mario overal beter in is en wel met Peach naar bed mag. Hmmm, misschien is Luigi dan toch soms een tikkeltje Mario's bitch inclusief een klein gevalletje ho's before bro's. Snel door naar nog heftigere bromances dan maar. 

ML

 

2. Marcus & Dom (Gears of War)

De bro's der bro's zijn de spierbonken van Gears of War. En dan met name Marcus en Dom, gewoon omdat ze de hoofdpersonages zijn in GoW en de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Zonder elkaar waren ze nooit ver gekomen, dat is een feit. Toch is het maar goed dat er een oorlog met de Locust Horde gaande is, anders hadden de twee daadwerkelijk de hele dag in de gym gehangen, elkaar schreeuwend pushen nòg breder te worden bij het gewichtpompen. Om natuurlijk daarna op het strand te hangen en elkaars rug in te smeren. No homo.

MD

 

3. Toejam & Earl

Dat niet alleen mensen weten wat goede vriendschap is, bewijzen Toejam & Earl. Dit zijn buddies die elkaar bij de les houden. In plaats van zich gek te laten maken door onze idiote planeet af te rushen naar de onderdelen van hun ruimteschip, wijzen ze elkaar op wat echt belangrijk is. Cool zijn. Dat betekent alien straattaal rondstrooien, gevonden cadeau's delen en high fives klappen bij het leven. Toejam & Earl hebben sowieso de meest funky bromance in het universum.

TE

 

4. Elliot Salem & Tyson Rios (Army of Two)

Een verplicht duo in de lijst. Dit duo is getraind als duo. Ze gaan samen het slagveld in, geven elkaar dekking, zorgen voor afleiding en helpen elkaar verder over verschillende obstakels. De een is iets slimmer en de ander heeft een temperament. Als ze niet aan het knallen zijn, wordt er gezamenlijk bier gedronken in de kroeg, zoals een gezonde bromance betaamd. Back to back!

AoT

 

5. Ken & Ryu

Deze twee dudes zijn geboren als bro's. Qua karakter zijn ze verschillend, Ryu is ingetogen figuur en Ken is de uitbundige playboy met de mooie auto's en de chicks. Maar ze willen hetzelfde, matten, trainen en rechtvaardig en al M. Bison-achtige types op de bek rammen. Bovendien zien ze er uit als een perfect matchend bro-team. Een rood-wit gekleurde vechtmachine met dezelfde vechtstijl. Dit tweetal zal altijd met elkaar verbonden zijn en indien echt nodig, elkaar helpen. Sterker nog, mocht er eentje overlijden dan zal de ander nooit meer hetzelfde zijn.  

KR

 

6. Heavy & Medic (Team Fortress 2)

De characters in Team Fortress 2 is een groep dwazen waar op het eerste gezicht niet veel ruimte is voor bromances. Nu klopt dit grotendeels op één tweetal na, de Heavy en de Medic. Het zijn de enige twee personages die elkaar lijken te mogen, en eigenlijk alles voor elkaar over hebben. De Medic is niet blij als de Heavy sterft en de Heavy vindt het op zijn beurt helemaal niet erg als de Medic experimenten op hem uitvoert. Dat niet alleen, ze zijn in de game zelf ook nog eens een uitstekend team. De Heavy is een goed schild voor de Medic en maait alles aan gort, dit terwijl de Medic de Heavy kan healen en backstabbende Spies op afstand kan houden. 

TF2

 

7. Snake & Otacon (Metal Gear Solid)

Hal Emmerich, beter bekend als Otacon, kan best als de officiële bro van Solid Snake worden gezien. De eerste keer dat Snake Hal daadwerkelijk tegenkwam, was deze vooral doodsbang in de broek aan het plassen. Toch besloot Snake open te staan voor vriendschap, dan ben je een echte bro. Ondertussen hebben de heren elkaars leven wel vaker gered en hebben ze zelfs, eigenlijk het allerbelangrijkste, een eigen handshake!

SO

 

8. Michael, Trevor en Franklin (GTA V)

Tja, is het drietal uit GTA wel een zooi bro's? Eentje is een psychopaat, en sowieso is het nogal toeval hoe de drie bij elkaar zij gekomen. Klopt, maar als je meemaakt wat de drie heren hebben doorstaan, dan geraak je automatisch in broschap, een driedelige bromance. Ingame redt het drietal elkaars leven makkelijk meerdere malen. Er wordt gezopen, gesnoven, geld verdiend, geld kwijtgeraakt, gescheurd en ontploffingen, veel ontploffingen. Echte bro-shit man. 

MTF

9. Francis York Morgan & Zach (Deadly Premonition)

Francis York Morgan is een enkel persoon maar wel met nog een extra personage is zijn brein, namelijk Zach. Zach is grotendeels de rol van de speler en tezamen met agent York duikt het tweetal in een ware bromance. Zach is de rechterhand van Morgan en zonder Zach is deze FBI specialist redelijk verloren. Samen bespreken York en Zach veel, erg veel. Hints om moordzaken op te lossen en wie er allemaal verdacht is maar ook een verscheidenheid aan films en zelfs het duo Tom & Jerry wordt niet onbesproken gelaten. Heel goed, echte bro's bespreken alles.

FYM

 

10. Sonic & Tails

Hoewel het lastig is de rug in te smeren van Sonic (no homo), is Tails toch echt wel een diehard bro van de blauwe egel. En vice versa natuurlijk. Ze zijn de perfecte aanvulling op elkaar; Sonic doet graag stoer en beukt alle Robotnic troep aan gort, terwijl Tails ondersteunt, tegemoet komt met uitvindingen en regelmatig een lift geeft met z'n vliegtuig. Sowieso is het een mooi stel; een snoeihard rennende egel en een net iets minder snoeihard rennende vos met twee staarten.

S&T

Jaja, natuurlijk zijn er meer bromances te vinden in gameland, meer dan deze tien. Als jij een belangrijke bromance mist, drop hem in de comments!

REACTIES (63) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord