Tien games die de E3 2016 kunnen stelen 

Tien games die de E3 2016 kunnen stelen 2016-05-06T12:59:25
BioShock Infinite. The Division. Fallout 4. Zomaar wat games die, al dan niet middels kundig gefabriceerde trailers of zelfs valse beloftes, de afgelopen jaren de E3 'stalen'. Wie zou deze eer in 2016 te beurt vallen? Graddus geeft een tiental suggesties...

Call of Duty: Infinite Warfare

Grootste kracht? - Call of Duty is nog altijd één van de populairste series. Bovendien lijkt de bundeling van Infinite Warfare met Modern Warfare Remastered een meesterzet!

Grootste valkuil? - Afgaand op de reacties op de reveal trailer, zijn steeds meer mensen Call of Duty-moe. Voeg daarbij de voorspelbaarheid (wéééér in de toekomst), alsook het feit dat Activision dit jaar geen eigen stand heeft en je zult begrijpen dat Infinite Warfare ongeveer evenveel kans heeft de E3 te winnen als Nederland het EK...

  • Kans dat Call of Duty: Infinite Warfare de E3 2016 steelt - 0,1%

Call of Duty: Infinite Warfare

 

Mass Effect Andromeda

Grootste kracht? - Simpel: wie van videogames houdt, houdt van Mass Effect. De originele trilogie was misschien wel het beste wat de last-gen te bieden had (sowieso het meest epische), dus - ook al is het zonder Commander Shepard - stel je eens voor wat er op de current-gen mogelijk is!

Grootste valkuil? - Hoe je het ook wendt of keert, Mass Effect 3 werd niet door iedereen met open armen ontvangen. Is BioWare z’n magic touch kwijt?
Nee, natuurlijk niet, maar ik moest toch een valkuil bedenken…

  • Kans dat Mass Effect Andromeda de E3 2016 steelt - 35%

Mass Effect Andromeda

 

Dishonored 2

Grootste kracht? - Dishonored verscheen als een dief in de nacht en was daarmee letterlijk en figuurlijk een sleeper hit. Het strakke, charmante stealthspelletje werd door veel gamers zelfs verkozen boven big-budget genregenoot Hitman: Absolution. En terecht.

Grootste valkuil? - Alhoewel de eerste Dishonored een succes was, heeft de serie (nog) niet dezelfde bekendheid als Metal Gear, Splinter Cell of Hitman. Het is dus maar de vraag of Dishonored 2 genoeg hype kan genereren; helemaal nu de game niet meer over de ‘nieuwe IP-gunfactor’ beschikt…

  • Kans dat Dishonored 2 de E3 2016 steelt - 9%

Dishonored 2

 

Horizon: Zero Dawn

Grootste kracht? - Met wat goede wil (en een felroze VIVA HOLLANDIA-bril) zou je kunnen zeggen dat Guerrilla’s PS4-exclusive Horizon: Zero Dawn vorig jaar al de E3 stal. De post-apocalyptische action RPG oogt dan ook bijzonder veelbelovend. Heeft de Amsterdamse ontwikkelaar na Killzone opnieuw goud in handen?

Grootste valkuil? - Er zijn weinig games die twee keer op rij de E3 winnen. De laatste was wellicht Watch Dogs en we weten allemaal hoe dat is afgelopen… Daarbij: wat is er nu wérkelijk over Horizon: Zero Dawn bekend?

  • Kans dat Horizon: Zero Dawn de E3 2016 steelt - 15%

Horizon: Zero Dawn

 

ReCore

Grootste kracht? - Xbox-bezitters snakken naar dikke exclusives, dus wat dat betreft heeft ReCore een streepje *kuch* vore… Maar zonder gekkigheid: deze mechanische action-adventure lijkt sowieso precies de kern te raken… Kern! Core! Snap je wel?!? *geluid van vliegende tomaten*

Grootste valkuil? - Tot nog toe is er weinig info over ReCore, dus het kan echt nog alle kanten op. Wat echter zorgwekkender is, is dat het stijltje persoonlijkheid mist. Om eerlijk te zijn is het een beetje, tja, flets allemaal…

  • Kans dat ReCore de E3 2016 steelt - 5%

ReCore

 

Eén of andere VR-game

Grootste kracht? - Virtual Reality is heter dan de pittig gekruide enchilada’s van die shady tent bij mij op de hoek. Het lijkt alsof iedereen die met de gamebrillen in aanraking komt, spontaan fan wordt: zo is bij ons op de redactie Wouter het nieuwste ‘slachtoffer’. Is de hype dan toch real?

Grootste valkuil? - Sure, voor het eerst een VR-bril op je knar is geweldig. Toch is er nog geen titel die langer dan een half uur kan boeien en dat is zorgwekkend. Om van het stigma ‘gimmick’ af te komen, zullen de Oculus, Vive en al die anderen dus echt uit een ander vaatje moeten tappen.

  • Kans dat één of andere VR-game de E3 2016 steelt - 33%

Eén of andere VR-game

 

The Legend of Zelda Wii U

Grootste kracht? - Het is fokking ZELDA! Daarnaast zal Nintendo, nu bekend is dat ze hun NX niet meenemen naar L.A., er alles aan gelegen zijn om Link’s nieuwe avontuur groots in de spotlights te zetten. Onze lichamen zijn er in ieder geval klaar voor!

Grootste valkuil? - Poeh, lastig… Waar ik voor bijna elk ander spel binnen een paar seconden een potentiële valkuil bedacht, schiet me er voor de nieuwe Zelda niet zo snel één te binnen. Mja, misschien het feit dat er wereldwijd ongeveer tien Wii U’s verkocht zijn?

  • Kans dat The Legend of Zelda Wii U de E3 2016 steelt - 40%

Zelda Wii U

 

Gears of War 4

Grootste kracht? - Nu Halo met het deel generieker wordt, ligt de weg vrij voor Gears of War om het stokje van premium Xbox-shooter over te nemen. En dat de serie het in zich heeft E3’s te winnen, bewees het origineel.

Grootste valkuil? - Laten we eerlijk zijn: na het geweldige eerste deel en het leuke twee en derde, is Gears of War hard toe aan een frisse wind. Wanneer GoW 4 wederom ‘slechts’ gritty, cover-based shootervermaak biedt, is het z’n elitestatus wat mij betreft kwijt.

  • Kans dat Gears of War 4 de E3 2016 steelt - 17%

Gears of War 4

 

The Last of Us 2

Grootste kracht? - Volgens sommigen is The Last of Us de beste videogame ooit. Toegegeven: dit zijn meestal mensen die pas een jaartje of vijf gamen, maar desalniettemin is Naughty Dog’s survival-adventure een absolute toptitel. De verwachtingen voor deel twee zijn dan ook tórenhoog.

Grootste valkuil? - ALS The Last of Us 2 al op de E3 aanwezig is, zal dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid puur en alleen met een fraai gemonteerd filmpje zijn. Of dat genoeg is om de E3 te stelen, is zeer de vraag.

  • Kans dat The Last of Us 2 de E3 2016 steelt - 25%

The Last of Us 2

 

Een nog onaangekondigde game

Grootste kracht? - Hype. We weten nog niks, dus het zou best wel eens de beste game ooit kunnen zijn...

Grootste valkuil? - Cynisme. We weten nog niks, dus het zou best wel eens de slechtste game ooit kunnen zijn...

  • Kans dat een nog onaangekondigde game de E3 2016 steelt - 50%

Een nog onaangekondigde game

REACTIES (70) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord