The Sims 4: Vampires – Review 

The Sims 4: Vampires – Review 2017-01-23T15:58:06
Het moet niet veel zotter worden, want Wouter is nu zelfs bereid Game Packs van The Sims 4 te reviewen! Deze uitzondering maakt hij alleen voor The Sims 4: Vampires, aangezien hij niet alleen een zwak heeft voor Sims, maar ook voor alles dat je in je nek bijt en je levensvocht eruit zuigt.

Voor een uitgebreide uitleg over hoe The Sims 4 uitgebreid wordt verwijs ik je naar deze review van City Living. Dat is namelijk een uitbreiding van maximale grootte, terwijl Vampires een zogenaamd Game Pack is dat qua hoeveelheid content tussen een accessoire-pakket en Expansion Pack in zit. ‘Ga je die dan ook allemaal reviewen, Wouter? Ben je wel goed?’ Nou nee, dat ben ik niet van plan, maar ik liet me overhalen door de titel en het feit dat ik het vergelijkbare The Sims 3: Supernatural een van de leukste uitbreidingen ooit vind. Ik houd deze review dan ook kort en zoet... Alhoewel, er is ruimte zat op het internet, toch?

The Sims 4: Vampires     

Geen The Sims 3: Supernatural

De vergelijking met The Sims 3: Supernatural is eigenlijk een scheve (hoewel ook deze geen Lessons heeft, maar dat zal wel een Game Pack-dingetje zijn), want dát was echt een full-on expansion terwijl vampires -laat ik het even drie keer zeggen- dus een Game Pack is. Terwijl Supernatural zowel weerwolven, vampiers als elfjes toevoegde aan de game, houdt dit pakketje het simpelweg bij vampiers. Nou, ‘simpelweg’ is ook niet helemaal eerlijk, want de bloedzuigers worden wel flink uitgebreid aangepakt. Dat begint al in Create A Sim, want je zult natuurlijk eerst je vampiertje moeten maken, waarvoor de opties flink uiteenlopen: van verschillende soorten vampiertanden, tot aan misvormde voorhoofden, freaky ogen en doodse accenten op het gezicht. Je kan er zelfs voor kiezen om je vampier een ‘dark form’ te geven, waardoor hij of zij een flinke transformatie ondergaat zodra de vampiric powers ingezet worden. Mijn vampier is in ieder geval een ware Queen of the Damned die er bijna on-Sims-achtig indrukwekkend eruit ziet, compleet met een ingewikkeld kapsel, hel-achtige jurk en gothic sieraden.

The Sims 4: Vampires 2    

Het leven van een vampier in The Sims 4: Vampires

Vampires in The Sims 4 leidt aan de ene kant best wel een totaal ander leven dan gewone stervelingen, want hun behoeften verschillen totaal. Zo hoeven ze niet te slapen, moeten ze bloed zuigen in plaats van eten en hoeft je ze ook niet te laten kakken. Dit betekent dus dat vampiers veel, heel veel tijd hebben om skills te leren en dat zorgt er eigenlijk voor dat het bijna dom is om na het installeren van deze Game Pack een Sim aan te maken die géén vampire is. Want een vampier kan als Life Goal hebben om de ultieme vampier te worden, waarvoor je onder andere een hele zooi Sims moet omturnen naar de Dark Side, maar ze kunnen ook gewoon een gezinnetje willen stichten of elk ander levensdoel najagen. Het enige probleem is dat je de zon een beetje moet zien te vermijden en langzamerhand ontwikkelt je ondode bloedzuiger nóg een aantal zwakten…

The Sims 4: Vampires 3   

Levellen in The Sims 4: Vampires

Je vampier in The Sims 4 heeft een ware skill tree, die verbonden is aan een level, dat omhoog gaat naarmate hij of zij powers gebruikt, kennis over vampiers vergaart en/of andere Sims omturnt naar het vampierdom. Aan de hand van de skill tree kunnen vampires sterker worden (handig voor sporten), andere Sims hun gedachten overnemen, in vleermuizen veranderen, teleporteren en nog veel meer powers unlocken. Maar het grappige is dat je één keer in de zoveel tijd een zwakte moet uitkiezen, omdat al die powers wel met een prijs komen. Zo had mijn arme vampiertje er last van dat ze af en toe, onvrijwillig, vet hard sist als een gestoorde slang, waardoor anders Sims meteen zoiets hebben van ‘DAFUQ!?’ en er minnetjes boven hun hoofden verschijnen omdat ze haar minder aardig vinden. Dat zorgt voor leuke animaties en daar zijn er net genoeg van om van The Sims 4: Vampires een prima Game Pack te maken. Dát en laadschermteksten zoals ‘Vampires LOVE the short days in Forgotten Hollow. Other Sims, not so much.’ plus statistieken die luiden ‘Times Woohooed in Coffin’.

Conclusie 

SCORE: 80
Ben je zo iemand die met plezier betaalt voor The Sims-content waar je om moet gniffelen? Dan val je aan deze Game Pack geen breuk, want €19,99 is een prima prijs voor Sims-vampiers, een toevoeging waarvan The Sims 4 niet alleen beduidend anders wordt, maar ook een stuk leuker… Voor een tijdje.
Ben je zo iemand die met plezier betaalt voor The Sims-content waar je om moet gniffelen? Dan val je aan deze Game Pack geen breuk, want €19,99 is een prima prijs voor Sims-vampiers, een toevoeging waarvan The Sims 4 niet alleen beduidend anders wordt, maar ook een stuk leuker… Voor een tijdje.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord