The Last of Us film: de ideale cast 

The Last of Us film: de ideale cast 2014-07-15T15:21:58
Dat er een The Last of Us film komt, is inmiddels duidelijk. Wie hierin de hoofdrollen krijgen nog niet. Alie kon zich daarom uitleven in haar rol als castingdirector. Zij bepaalt (lees: dicteert) graag voor jullie wie het meest geschikt zijn om Ellie en Joel te spelen.

The Last of Us krijgt een film, hoera! Nou ja, hoe leuk / spannend / geweldig 'ie wordt, moeten we nog maar afwachten, maar als men niet al te veel afwijkt van de game moet het wel goedkomen, toch? Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar het eindproduct. Voor nu moet ik het echter doen met dagdromen en fantaseren, bijvoorbeeld over de cast. Wie zouden ze vragen voor welke rollen? Maar het fijne aan die onbekendheid is wel dat ik het zelf nog lekker mag invullen en dat is precies wat ik ga doen in deze feature. 

Het is vroeger al misgegaan... Ik kon nooit kiezen in de speelgoedwinkel. Wilde ik die My Little Pony of toch die andere? Aangezien ik het leukste kind ooit was, mocht ik ze vaak beide meenemen. Lucky me, I know. Maar goed, zelfs nu heb ik nog moeite met kiezen. Zodoende heb ik voor elk personage drie mogelijke kanshebbers gekozen. Bepalen jullie dan maar wie de beste keus is! Warning: mogelijke spoilers in de tekst. Plaatjes kijken, kan echter altijd.

The Last of Us 

Bill

Wie: Bill en zijn partner Frank zijn de enige overlevenden in Lincoln. Bill is handig en heeft talloze barricades en valstrikken gefikst om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Vanwege zijn smokkelovereenkomst met Joel en Tess staat hij in het krijt bij onze hoofdpersoon. Bill is ontzettend paranoïde en sarcastisch, maar vooral ook gewoon behoorlijk maf (geworden).

Quote:

Bill: "Yeah, sure Joel, go ahead, take my car. Take all of my food too while you're at it."
Ellie: "By the looks of it, you could lose some of that food."
Bill: "You listen to me, you little shit -"

Casting: Brendan Gleeson, Sean Bean, Ethan Suplee.

Bill - The Last of Us

 

David

Wie: David is de leider van een groep overlevenden, die overgegaan zijn tot kannibalisme. Hij wil graag dat Ellie zich aansluit bij zijn groep en toont een ongezonde interesse in haar… Een ontzettende viespeuk dus. Het is eigenlijk een man met twee gezichten. Als leider raakt hij langzaam zijn controle kwijt.

Quote: "You think you know me? Huh? Well, let me tell you somethin'. You have no idea what I'm capable of."

Casting: Daniel Day-Lewis, Sean Penn, Willem Dafoe.

David - The Last of Us

 

Ellie

Wie: Ellie is naast Joel het tweede hoofdpersonage in The Last of Us. Ze is nog maar 14 jaar oud en daardoor vrij onbezonnen, impulsief en temperamentvol. Ze behoudt echter toch een soort kinderlijke onschuld en enthousiasme, terwijl ze niet bang is om te doen wat gedaan moet worden. Zo houdt ze zichzelf en Joel in leven, door regelmatig het recht in eigen hand te nemen. Daarnaast is ze opmerkzaam, slim en gevat. Ze luistert wel naar Joel, maar hij is overduidelijk niet haar babysitter. Ze is vooral bang (nog meer) mensen te verliezen van wie ze houdt.

Quote: "Everyone I have cared for has either died or left me. Everyone — fucking except for you! So don't tell me I would be safer with somebody else, because the truth is I would just be more scared."

Casting: Chloë Moretz, Maisie Williams, Abigail Breslin.

Ellie - The Last of Us

 

Joel

Wie: Joel is naast Ellie het tweede hoofdpersonage in The Last of Us. Hij is achter in de veertig en afkomstig uit Texas. Hij had een dochtertje, Sarah, die hij alleen opvoedde. Haar dood veranderde hem. Zo komt hij in de game over als een apathische, gewelddadige en meedogenloze man, wiens moraal vervaagd is. Het draait om overleven. Zijn relatie met Ellie is eerst moeilijk, maar hij leert haar vertrouwen en uiteindelijk bouwen de twee toch een soort vader-dochter band op.

Quote:
Ellie: "I did good, right?"
Joel: "Don't let it go to your head. Let it go to theirs."

Casting: Hugh Jackman, Dylan McDermott, Gerard Butler.

Joel - The Last of Us

 

Henry

Wie: Henry is de oudere broer van Sam. Hij is zeer beschermend naar zijn kleine broertje en draait zijn hand er niet voor om, om hem te bestraffen wanneer hij zijn veiligheid in gevaar brengt. Ellie beschouwt de twee als bondgenoten en haalt Joel over hen te vertrouwen.

Quote: "It's okay. They're not the bad guys."

Casting: Jesse Williams, Donald Glover, Harold Perrineau.

Henry - The Last of Us

 

Maria

Wie: Maria is de vrouw van Tommy, waarmee ze een nederzetting runt. Ze vindt Ellie meteen aardig en probeert voor haar te zorgen. De twee vormen een band en ze wil dan ook niet dat Tommy en Joel samen met Ellie naar de Fireflies gaan.

Quote: "It takes one. One fuck up. One fuck up and then I turn into one of those widows. Okay?"

Casting: Claire Danes, Kirsten Dunst, Charlize Theron.

Maria - The Last of Us

 

Marlene

Wie: Marlene was bevriend met de moeder van Ellie en hield zodoende een oogje in het zeil wat betreft ons hoofdpersonage. Ze is de leider van de Fireflies en vecht tegen de totalitaire staat en het leger. Ze heeft vooral oog voor het grotere goed en daardoor minder voor het individu. Toen Tommy (de broer van Joel) nog onderdeel was van de Fireflies, waren de twee close.

Quote"Don't waste this gift, Joel."

Casting: Kerry Washington, Rosario Dawson, Zoe Saldana.

Marlene - The Last of Us

 

Sam

Wie: Sam is de enige andere tiener die Ellie ontmoet tijdens de game, waardoor de twee snel een band krijgen. Ellie neemt hem in vertrouwen. Hij is enigszins verbitterd ten opzichte van zijn oudere broer, Henry.

Quote: "What if they're still in there without any control of their body?"

Casting: Nadji Jeter, Marc John Jeffries, Tyrel Jackson Williams.

Sam - The Last of Us

 

Sarah

Wie: Sarah is de dochter van Joel. Ze is opgegroeid zonder moeder. Ze is grappig, lief en attent, maar ook volwassen voor haar jeugdige leeftijd. Voetbal is een van haar passies.

Quote: "Drugs. I sell hardcore drugs."

Casting: Elle Fanning, Madison Lintz, Kendall Applegate.

Sarah - The Last of Us

 

Tess

Wie: Tess is een badass, die gevoeliger is dan ze wil laten blijken. Ze smokkelt waar met Joel. Van de twee is zij vooral het strategisch brein en de slimme onderhandelaar. Ze vertrouwt Joel, die vroeger haar geliefde was. Ze is gerespecteerd, maar ook gevreesd. Ze is ongeduldig, een karaktereigenschap die gaandeweg verergert. Ook wordt ze opvliegender en agressiever.

Quote: "Lady? You must be thinking of someone else."

Casting: Carrie-Anne Moss, Famke Janssen, Julliane Moore.

Tess - The Last of Us

 

Tommy

Wie: Tommy is de broer van Joel. Vlak na de uitbraak hielp Tommy Joel met zijn zaakjes, maar de twee hebben weinig contact meer. Tommy is toch bereid Joel te helpen met Ellie. Hij is zorgzaam en plaatst het belang van anderen voor dat van zichzelf. Net als Joel kan hij opvliegend zijn, maar hij vergeet sneller waarom hij kwaad was. Hij is minder pessimistisch dan zijn broer, maar juist meer een optimist en idealist. Hij is een ex-lid van de Fireflies en getrouwd met Maria, waarmee hij communities bouwt.

Quote:
Joel over Tommy - "I believe his last words were, I don't ever want to see your goddamn face again."

Casting: Josh Holloway, Brad Pitt, Nikolaj Coster-Waldau.

Tommy - The Last of Us

En, wie van de drie mag het worden? Laat het weten in de comments! 

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord