Teruggooi Dinsdag: 2007 - #12: The Witcher 

Teruggooi Dinsdag: 2007 - #12: The Witcher 2015-09-06T01:26:20
Iedere dinsdag trakteren Mijndert en Hobie jullie op een kijkje in een oud nummer van ons favoriete maandblad. Terwijl iedereen druk is met The Witcher 3, bladeren wij kwijlend door PU #168 uit december 2007, om te kijken hoe de eerste Witcher eigenlijk scoorde.

Cover

We komen handen tekort om de Gold Awards in deze editie van de PU te dragen. De goudkoorts verspreidde zich in de decembermaand als een lopend vuurtje en dat resulteerde in legendarische games als de eerste Assassin’s Creed, Mass Effect, The Witcher en Super Mario Galaxy. Mario en zijn intergalactische avontuur maakt André Kuipers nog jaloers en werd door Jurjen bekroond met een score die je normaal gesproken alleen in je dromen tegenkomt. Misschien is dit ook wel gewoon de gedroomde PU, mede dankzij de prachtige cover, waarop de altijd vrolijke Mario bijna door het kleurrijke voorblad heen vliegt. Of komt het door de verborgen tekst ‘U R MR. Gay’? Gniffel gniffel.

      

The Witcher

Jaaaa! The Witcher 3 is vandaag uitgekomen, dus iedereen moet rennen naar de winkel! Maar wacht, niet voordat we hebben gekeken naar waar het allemaal begon voor CD Projekt RED. Maarten was gematigd enthousiast over de game, maar hij had lof voor de setting en het verhaal. Het eerste deel van The Witcher is behoorlijk anders dan wat de Poolse ontwikkelaar ons vandaag de dag voorschotelt, maar toch zijn er ook duidelijke overeenkomsten: de omgevingen zijn smerig, Geralt is badass, de vrouwen zijn prachtig en… de game zit vol met bugs? 

       

Yo!Post!

Alleen maar goede brieven in de Yo!Post van december 2007! Haat en liefde, alles kwam voorbij in de brievenbus van Power Unlimited. Iets meer haat dan liefde, misschien. Zo heeft een Nintendo-lover alle lof voor Xbox, heeft Xavier een hekel aan gamers, wil Max disconnectors een kopje kleiner maken en klaagt Steph met de moeilijke achternaam (terecht) om het gebrek aan goede PlayStation 3 titels. En ooh, die korte vraagjes… ach, lees zelf ook maar.

       

Super Mario Galaxy

Nintendo bracht hoogstpersoonlijk een meteoor tot landing en die luisterde naar de naam Super Mario Galaxy. Jurjen kreeg waterige oogjes van geluk en deelde zonder twijfel de volle pond uit: de perfecte score 100. ‘Is Galaxy net zo goed als Super Mario 64? Nou, nee. Want zo goed was die game nou ook weer niet. Dat moet je gewoon concluderen als je Mario Galaxy speelt, een game die op alle fronten beter is’, zegt hij als een kind zo blij.’ Dat zijn woorden die er niet om liegen. De game zag er prachtig uit, was ontzettend gevarieerd en zorgde ook nog eens voor de nodige verfrissing in de geschiedenis van de besnorde loodgieter. ‘Het was de beste videogame tot op heden’. Afijn, je weet het nu wel…  

     

Assassin’s Creed Review

Vorige week bespraken we de preview van de eerste Assassin’s Creed, maar in het daaropvolgende nummer stond natuurlijk de review! Het allesbepalende eindoordeel van Jan wilden we jullie toch niet onthouden, want dat is er eentje waar nog steeds wel eens over wordt nagepraat...

       

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

In de Yo!Post! werd geklaagd om het gebrek aan fatsoenlijke PlayStation 3 titels en dat gevoel werd misschien voor een groot deel veroorzaakt door het lange wachten op de volgende Metal Gear Solid. Zo’n lekkermakende preview als deze, maakte het er niet veel beter op. Na een uitstapje naar de jaren ‘60 in Metal Gear Solid 3, ging Hideo Kojima in deel 4 terug naar de toekomst. Solid Snake is opeens sterk verouderd, om een reden die niemand makkelijk kan uitleggen, in tegenstelling tot de verklaring voor zijn snor: die staat gewoon awesome.

        

Swekpauze  

Ja jongens en meisjes, het is weer tijd voor een swekpauze. De swekpauze is bedoeld om mensen die doen alsof ze over een grote hoeveelheid swek beschikken bloot te stellen aan de buitenwereld. Vandaag op het menu: Christiano Ronaldo mét matje. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor een eventuele overdosis aan swek.    

    

KAAL OF DUWDIE: MODDERN WOORFAIR

De wereld was in 2007 een online revolutie binnengestapt. Call of Duty: Modern Warfare spatte in volle glorie van de HD-ready beeldschermen af en de ijzersterke multiplayer bracht ook Hobie in een trans die zijn weerga niet kende. De razendsnelle, explosieve game, nog zonder te veel frustrerende killstreak rewards, EMP-jammers en ander geneuzel kreeg een score die goed was voor een Gold Award, een prijs die dit jaar nog zeldzamer is dan de schatten die Nathan Drake z’n hele leven al probeert te vinden. Maar ook offline is ‘t er eentje om over na te praten. Wie herinnert zich niet ‘die ene missie in het gras’, waarbij je in een Ghillie-suit moest opgaan in je omgeving om uit de handen van een stel Russische bastaarden te blijven? Kruipend door een uitgestrekte weide was het jouw doel om een naderende patrouille te passeren. Met luid kloppend hart denken wij er nog steeds aan terug en we hopen dan ook dat Activision ooit weer met zo’n juweel aan komt zetten. Alsof het gisteren was…

      

Boothbabes. Overal boothbabes.

         

Mass Effect

Menig RPG-liefhebber is op dit moment nog in de ban van Dragon Age: Inquisition, maar alweer bijna 8 jaar geleden kwam BioWare met een game van een heel andere klasse. Deze game, die destijds exclusief verscheen voor Xbox 360, deed de gamewereld op haar grondvesten schudden en is indirect de reden waarom we nu alweer mogen uitkijken naar het vierde deel in de serie. Jan snapte toen al dat de mogelijkheid om seks te hebben met aliens een belangrijke factor was voor het succes van een gameserie en bekroonde Mass Effect met een Gold Award.

     

Ratchet and Clank advertentie

Over goud gesproken. Dit gouden duo neemt niet alleen al heel lang de harten van PlayStation-gamers over, maar ook kun je ze over een tijd zien op het witte doek. Er komt namelijk een animatiefilm die is gebaseerd op de franchise van Insomniac Games en hoe bruut is het dat niemand minder dan Sylvester Stallone zijn veel te zware stem hiervoor verleent?

      

Framedrop

Vertrouwde Ubisoft-helden zijn niet echt gediend van een nieuw personage die iets te veel aandacht krijgt... 

     

Achterkant: Jamba

Nog niet eens zo gek lang geleden werd de tv-kijkende medemens doodgegooid met spotjes van het Jamba. De Crazy Frogs, Gummibears en kuikentjes vlogen je om de oren en eind 2007 moest ook PU aan de wil van het bedrijf geloven. Je kont ringtones, games en ‘cool images.’ bestellen en de onoplettende koper zat aan een abonnement vast voordat ‘ie met zijn ogen kon knipperen. Maar ja, dan kon je wel games spelen op je koelkastachtige Nokia. Dat dan weer wel...

        

Tot volgende week!

We hebben de lat ongekend hoog gelegd voor onszelf en beseffen dat zoveel kwaliteit in één PU een one in a million is. Dat neemt niet weg dat iedere editie van de Power Unlimited om te smullen is en daarom trakteren we jullie volgende week gewoon weer op zeer smakelijk kijk- en leesvoer. Toedeledokie en veel plezier met The Witcher 3!         

    

Heb je een editie van onze rubriek vol nostalgie gemist? Zie hier linkjes naar alle Teruggooi Dinsdagen ooit:

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord