Teruggooi Dinsdag: 2007 - #11: Assassin's Creed 

Teruggooi Dinsdag: 2007 - #11: Assassin's Creed 2015-09-06T01:27:41
Iedere dinsdag trakteren Mijndert en Hobie jullie op een kijkje in een oud nummer van ons favoriete maandblad. Omdat de nieuwste Assassin’s Creed vandaag is onthuld, gaan we op deze mooie dinsdagavond terug naar november 2007, met de coverview van het eerste deel van Ubisofts historische spektakel.

Cover

Het moment dat de eerste Assassin’s Creed van onze HD-Ready beeldschermen afspatte was grandioos. De toekomst, een ware revolutie was in aantocht. Deze game verdiende toch wel een plekje op de cover van de elfde PU van 2007 en kijk toch eens wat een sierlijk plaatje dat is geworden. Deze is ons zo goed bevallen, dat Ubisoft speciaal voor de voorkant van de Power Unlimited nóg tig Assassin’s Creed games is gaan maken.

     

Assassin's Creed

Het is inmiddels alweer bijna 8 jaar geleden dat de wereld werd geschokt door de allereerste Assassin’s Creed. Die graphics, die sfeer, die gigantische levende steden, zoveel detail... ja dit was echt next-gen! Jan is sinds dag één groot fan van de historische titel en legt ons in deze coverview eens even grondig uit hoe de game in elkaar steekt. En ookal werd Assassin’s Creed ook toen al geplaagd door de nodige bugs en bleek de gameplay uiteindelijk een beetje eentonig, hier werd duidelijk de basis gelegd voor Ubisofts succesvolle reeks, waar we elk jaar toch nog steeds reikhalzend naar uitkijken.

      

Halo 3 releaseparty

De Master Chief was gul met de goudgele rakkers, bekende en minder bekende gasten en een prachtige locatie. Halo 3 was in november 2007 nog maar net verkrijgbaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Zoals je weet is de PU-redactie de beroerdste niet als het gaat om partycrashes. Nederlands mooiste bioscoop moest ons opvangen en je kon je klok er op gelijk zetten dat er foto´s zouden worden geschoten die moeders maar beter niet kunnen zien. Zo gezegd, zo gedaan…Vooral Ed had er een handje van om fotogeniek op de voorgrond te treden.

    

Wii Fitness

Het succes van Nintendo’s ‘zwiep en zwaai-console’ was volgens de andere redacteuren vooral te danken aan huisvrouwen: het huisvrouwenargument. Jurjen moest telkens in de verdediging schieten en daarom zocht hij naar zijn innerlijke rust in Wii Fit. Hij ontdekte op welke vreemde manieren zijn lichaam in de knoop kon raken en hoe ver hij kon leunen zonder van dat verrekte balance board af te vallen. ‘Het was zelfs zo lastig dat ik moest giechelen. Maar ik voel het, Dit is nieuw. Dit is anders. Dit is FUN!’, meldt de Jurjen, wie zijn Nintendo-hart op de best mogelijke plaats heeft zitten. Tsja, wij bedanken vriendelijk.

    

Gameplay

Hobie wist in 2007 zijn vriendjes op te trommelen om op bezoek te gaan bij de Gameplay-beurs in Utrecht. Een spannend weekend, bestaande uit drie dagen, vol met kakelverse topgames, andere pubertjes die krampachtig met rondborstige boothbabes op de foto gingen zodat ze hun Hyves-profielfoto konden opfrissen, veel te duur voedsel en natuurlijk de helden van de Power Unlimited in levende. Dat alles werd deze keer zelfs te vinden in twee Jaarbeurshallen, dus je begrijpt dat dit de droom voor iedere gamer was. De welbekende goodiehunts zorgden voor vele gescheurde kledingstukken en de rij voor de eerste Assassin’s Creed was (bijna) nog groter dan bij een optreden van One Direction (aka Daireksjon aka Harry en de jongens).

    

U R MR GAY

Mario komt uit de kast...

    

Far Cry 2

Nog meer liefde voor Ubisoft, al bleek Far Cry 2 uiteindelijk een beetje saai. De game bracht wel een ongekend mooie wildernis tot leven, waarin je je helemaal kon uitleven met een enorm arsenaal aan wapentuig, zonder je zorgen te hoeven maken om het welzijn van de lokale flora en fauna, of de politieke stabiliteit van een centraal-Afrikaanse staat. Dit voorbeeld werd gevolgd in deel 3 en 4, die er een gelukkig een veel leuker verhaal en boeiendere gameplay omheen draaide.

      

PC-versie Gears of War

Jongens jongens, nog zo’n mijlpaal in de game-industrie: de eerste Gears of War. Marcus Fenix en zijn anabolenvrienden stonden garant voor brute actie, ronkende kettingzagen en vooral een bloederige kliederboel. De graphics van de game waren indertijd nog mooier dan Kate Upton en het revolutionaire coversysteem in de game was net zo briljant als de uitvinding van het wiel. Gears of War was al op de Xbox 360 verschenen, maar natuurlijk moesten we de uitgebreide PC-versie ook spelen, inclusief missies die exclusief op het masterrace speelbaar waren. Nog altijd een kroonjuweel.

      

Skate vs. Tony Hawk

Het onlangs aangekondigde nieuwe deel in de Tony Hawk’s Pro Skater-serie heeft ons een beetje bang gemaakt. De bijgeleverde screenshots kunnen anno 2015 wel tippen aan de grafics van Gear of War, maar dat zegt natuurlijk genoeg. Gelukkig kwam er in 2007 nog wel een fatsoenlijk deel, Proving Ground, uit met de Hawk in de hoofdrol en hij had deze keer concurrentie van EA gekregen. Met Skate leverde de uitgever een parel af die de skatefans op hun wenken bediende door realisme voorop te stellen, digitale skaters keihard te laten vallen en door het perspectief in de game dichter bij de grond te plaatsen. Rollen over het asfalt was nog nooit zo lekker en Tony? Die moest genoegen nemen met een tweede plek.

   

Framedrop

Leuk hoor, dat Wii Fitness, maar Boris heeft toch heel andere plannen met die Wii Balance Board. Over goudgele rakkers gesproken...

      

Tot volgende week!

Tjonge, dit was ons de terugblik wel zeg! 2007 lijkt opeens al heel ver weg, maar toch zo dichtbij. Wat gaat de tijd toch snel. Over een week komt er toevallig weer een bepaalde, hele grote, langverwachte titel uit, dus jullie kunnen vast wel raden waar de volgende Teruggooi Dinsdag om zal draaien. Precies, Farming Simulator! Tot dan!

     

Heb je een editie van onze rubriek vol nostalgie gemist? Zie hier linkjes naar alle Teruggooi Dinsdagen ooit:

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord