Teruggooi Dinsdag: 1999 #7 - Outcast en E3

Teruggooi Dinsdag: 1999 #7 - Outcast en E3! 2015-09-06T01:29:25
Iedere dinsdag trakteren Mijndert en Hobie jullie op een kijkje in een oud nummer van ons favoriete maandblad. E3 2015 staat voor de deur, de hoogste tijd dus om eens terug te kijken naar hoe het er vroeger aan toeging op ‘s werelds grootste gamebeurs.

Cover

Een brute afbeelding van Outcast, Skate die de vinger van een enge boothbabe likt en natuurlijk het ongelooflijk stijlvolle Power Unlimited-logo samen op één cover. Jongetjes en meisjes, wat willen jullie eigenlijk nog meer.

      

Outcast

Bij het zien van de zandkleurige Outcast-cover griste Tjeerd deze editie van de PU uit onze handen. Zijn liefde voor het spelletje is nog altijd groot en hij moest er dan ook even wat over kwijt:

“Dit is voor mij een van de meest memorabele PU’s ooit. Ik was zo onwijs gehyped voor Outcast, dat toen ik van mijn moeder per se naar de finish van de avondvierdaagse moest om mijn zusje toe te juichen, ik deze PU mee had genomen. Samen met een vriend ploos ik hem helemaal uit en discussieerden over hoe vet Outcast wel niet zou zijn, hoe vet ie eruit zag en welke dingen je allemaal kon doen. Maar de rest van deze PU mocht er ook zijn: Midtown Madness, Puma Street Soccer en Driver stonden er nota bene in! Allemaal topgames die ik moest spelen, dankzij Power Unlimited”

Zei hij met een glimlach alsof hij zojuist de Vex Mythoclast in Destiny heeft mogen toevoegen aan zijn arsenaal.

    

Virtual Reality

Deze bijzondere advertentie van Outcast, die de grens van verbeelding overschreed, liet weten dat de 'real virtualiy' er aan zat te komen. Nog steeds is hij relevant, want de virtuele-realiteit hypu is nu opnieuw gaande. 

    

Epische Star Wars tekening is episch

Koen Mok, waar je ook bent, als je ooit je eigen naam Googlet en op deze site uitkomt, wij hebben je tekening hoor! We vonden hem een plekje waardig in deze Teruggooi Dinsdag, want pieuw pieuw in de sneeuw, enzo. Bedankt hiervoor, vinden we mooi.

    

E3 1999: Games, games, games!

Een bijzonder jaar, zo aan het einde van het tweede millenium na Christus. Niet alleen voor einde-der-tijden -profeten, maar zeker ook voor de gamewereld, zoals vooral ook bleek uit de Electronic Entertainment Expo van 1999. Er stond een nieuwe generatie consoles voor de deur en iedereen keek halsreikend uit naar Sega’s Dreamcast, Sony’s PlayStation 2 en Nintendo’s Gamecube (toen nog bekend onder de codenaam Dolphin). Speciaal voor deze gelegenheid hebben we complete zeven pagina’s van de E3 Special Report ingescand. Voor jullie, lieve vrienden, voor jullie. Veel leesplezier!

    

Swekpauze

Started from the bottom now we’re here. Started from the bottom now my whole team f*cking here.

    

Furby

Virtual Reality is een hype, de Star Wars hype is groter, maar in de jaren ‘90 was het pas echt aan. De vlam sloeg in de pan toen allemansvriend Furby op de markt kwam. Toch mochten wij die behaarde griezel niet en daarom plaatste we een niet zo lief stukje over het mormel, waarin duidelijk werd hoe je er autopsie op kon plegen. Watte?

Autopsie (Grieks: "met eigen ogen zien" ), ook wel inwendige lijkschouw(ing), sectie of obductie, is het inwendig onderzoeken van het lichaam van een overleden persoon om doodsoorzaak en ziekteprocessen te onderzoeken en vast te stellen. Een weinig gebruikt begrip is 'lijkopening'.

Conclusie: Furby was leuker als hij hartstikke dood was. Inclusief URL-link naar een website met een uitgebreide tutorial om het beest te om zeep te helpen.

    

Muziek

In 1998 hadden wij nog de drang om jullie cultureel bij te schaven. Ja, er was en is nog steeds meer dan alleen gamen en dat moest worden duidelijk gemaakt door middel van een tekstje dat verdacht veel weg heeft van een Wikipedia-pagina. Maar ja, dan wist je wel weer wat over het muzikale genre swing. ‘Er zijn speciale swing clubs, jongens en meisjes kleden zich in jaren veertig stijl en drinken dry martini’s en praten in een speciaal swing-taaltje (hey you cats).’

    

Driver

Nog een game waar Tjeerd als irritant scholiertje laaiend enthousiast over was en dat was blijkbaar terecht, want de game kreeg in de PU een forse 94, voor een preview wel te verstaan. In deze innovatieve game speel je een undercover agent die onder andere in San Francisco, Miami en LA strijdt tegen de heersende Maffia families. Dat je tijdends de game geen moment uit de auto komt, mag de pret niet drukken.

    

Printer

Waarom hoort u deze baby bijna huilen?

  1. Zijn luier wordt verschoond door Pennywise the Dancing Clown uit It

  2. Hij heeft de nieuwe PU niet op de deurmat gekregen

  3. Omdat de afdruk werd gemaakt met behulp van ‘s wereld meest geavanceerde inkjet-system

  4. Zijn Runescape personage is zojuist de ‘wildie’ ingelokt en hij werd daar gesloopt door een duivelse tiener. Nu is hij al zijn spullen kwijt

Het goede antwoord: C.

     

Verzamel ze allemaal!

Vroeger kon je een speciale map kopen om al je PU’s netjes in op te bergen! Daar zijn we inmiddels mee gestopt, want zo’n onhandig dikke map bladert eigenlijk voor geen meter. Hoe dan, deze advertentie is een mooie kans om de mooiste Power Unlimited’s covers uit de jaren ‘90 tentoon te spreiden.

     

De Qwifz

Onze favoriete vierkantgeneusde aliens spelen voor superheld, ten koste van een populaire avonturenfilm uit 1999...

   

Tot volgende week!

Holy shit, wat een mooie PU was dit! Volgende week weer zo een? Misschien met nog meer E3? Wie weet... Doei!

      

Heb je een editie van onze rubriek vol nostalgie gemist? Zie hier linkjes naar alle Teruggooi Dinsdagen ooit:

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord