Tegenstanders ‘vernederen’ Russisch damesteam - Esport Hitjes 

Tegenstanders ‘vernederen’ Russisch damesteam - Esport Hitjes 2019-02-25T03:15:16
Tijd voor weer een nieuwe (en extra dikke) Esport Hitjes en we beginnen vandaag met een ironisch lesje Latijn. Verder hebben de tamste draken ooit ein-de-lijk hun tanden laten zien (42 blijkt dan toch HET antwoord te zijn) en is het wereldkampioenschap Fortnite aangekondigd.

Tegenstanders Russisch damesteam bestraft

Weet je wat Vae victis betekent? Zoiets als: ‘grote problemen voor de verliezers’, dat komt neer dat als je verliest je niet moet rekenen op genade van de vijand. Waarom dit lesje Latijn? Omdat ironie: de tegenstanders van Vaevictis eSports niet aan zachtheid deden en vervolgens wel gestraft werden voor het ‘vernederen van de tegenstander’.

Twee weken geleden kon je het nieuwtje lezen over Vaevictis eSports dat haar line-up ontsloeg om te gaan spelen met een vrouwelijke opstelling. Dit om kosten te dekken, veel publiciteit te krijgen en omdat ze toch niet kunnen degraderen. Op de beslissing om voor een volledig vrouwenteam te gaan stuitte op veel kritiek, vooral omdat de dames helemaal niet tot de beste spelers van Rusland behoren.  

Vaeviktis

De eerste wedstrijden zijn ondertussen gespeeld en de resultaten spreken voor zich. Zes gespeeld, zes verloren. In totaal 23 kills gemaakt, en 142 keer zelf doodgegaan, waar een dikke kanttekening bijkomt dat 14 van die kills tegen een trollend Gambit Gaming werden gemaakt. Het komt er dan ook dat de dames van Vaevictis qua niveau lang niet kunnen tippen aan de rest van de competitie.

Riot Games Rusland heeft nu ingegrepen. Door de teams die winnen een officiële waarschuwing te geven wegens pestgedrag. Het eerste team RoX gebruikte haar bans om support champions te bannen, er is namelijk een stereotype dat vrouwen vaak support spelen. Overigens zijn alle vijf de dames ook van origine support-spelers maar zijn ze voor Vaevictis in andere rollen gestapt. Het andere team, Vega Squadron, zou de dames in-game hebben gepest door zoveel mogelijk kills te willen scoren.

Vaevictus

Beide gevallen zijn al vaker voorgekomen bij wedstrijden tussen mannenteams, maar zijn nooit eerder bestraft. Het is dan ook uniek te noemen. Gisteren kwam er een volgende hoofdstuk aan de dramaserie die Vaevictis heet. Zij spraken namelijk met tegenstander Gambit Gaming af om champions te bannen die beginnen met bepaalde letters. Zo wilden ze de namen van beide coaches spellen. Riot Games Rusland heeft zich nog niet gebogen over deze uiterst kwalijke kwestie.

               

Verrassingen in de Overwatch League

Op Valentijnsdag begon het tweede seizoen van de Overwatch League en tot nu toe zijn er al flink wat leuke matches geweest. Een aantal van de nieuwe teams doen het erg goed, terwijl huidig wereldkampioen London Spitfire twijfelachtig is begonnen. Genoeg verrassingen dus, maar er twee dingen zijn nu al een stuk beter dan het eerste seizoen van de Overwatch League.

Allereerst is Symmetra gekozen. Het hele eerste seizoen werd ze genegeerd, maar in de eerste week van het nieuwe seizoen is het raak. Lane ‘Surefour’ Roberts van de Los Angeles Gladiators koos de Indiase dame voor een chaostactiek. Het idee van hem was om Symmetra’s teleporter midden in de verdediging van de tegenstander te zetten en zo chaos te veroorzaken.

Symmetr

In eerste instantie werkte dat niet, maar bij de tweede aanval was het raak. Na de teleport gebruikte Symmetra haar ultimate, een nagenoeg onverwoestbare maar tijdelijke muur waar tegenstanders niet doorheen kunnen schieten. Dit was genoeg voor Los Angeles Gladiators om het punt te pakken. Helaas verloren zij deze wedstrijd wel met 3-1 van Seoul Dynasty.

De tweede verrassing is het team de Shanghai Dragons. In het gehele eerste seizoen kon dit team maar geen wedstrijd winnen, maar nu is het wel raak. In de derde wedstrijd van de tamme draken versloegen zij Boston Uprising met 3-1. Na 42 verliespartijen is er eindelijk winst. Die 42 is overigens nog steeds een diepterecord in de Amerikaanse professionele sportgeschiedenis.

Shanghai Dragons

                

Veel CS:GO-actie in Katowice

Aankomend weekeinde is IEM Katowice. Dit toernooi is uniek, want er staat gigantisch veel op het spel tijdens misschien wel het langstlopende Europese esporttoernooi van Europa. Laten we beginnen met de damescompetitie, want deze is sinds 2015 vast onderdeel van IEM Katowice. De beste acht teams van de wereld spelen eerst een poulefase en vervolgens playoffs. Deze playoffs beginnen vrijdag in de ochtend. Tijdens dit toernooi staat $50.000 op het spel. Dignitas wist het toernooi vorig jaar te winnen.

Daarnaast is er natuurlijk een mannentoernooi. Op moment van schrijven is de poulefase net afgelopen en er zijn nog acht teams in de running voor de hoofdprijs van een half miljoen dollar. Astralis en Team Liquid zijn nog ongeslagen, terwijl ook de Renegades erg sterk lijken. De kwartfinales zijn donderdag en vrijdag, terwijl de grote finale zondag om 19:00 start. Deze kan je hier live volgen. Fnatic won vorig jaar in Katowice de titel.

Dignitas

             

Honderd miljoen van Fortnite uitgelegd

Epic Games heeft uitleg gegeven over de honderd miljoen dollar die de beste Fortnite-spelers ter wereld in 2019 mogen verdelen. In mei vorig jaar werd aangekondigd dat in 2019 verdeeld wordt en nu weten we hoe. De gigantische solide gouden kers op de diamanten taart is het wereldkampioenschap met een prijzenpot van 30 miljoen dollar.

Voor dat wereldkampioenschap is, krijgen we eerst tien wekelijkse online kwalificatietoernooien. Als je voldoet aan de criteria (ouder dan 13 jaar) maak je kans op een deel van de prijzenpot van een miljoen dollar die wekelijks per regio wordt verdeeld. Er wordt gespeeld in solo’s en duo’s, maar er wordt ook gekeken naar additionele game modes.

Fortnite

In het laatste weekend van juli (26-28 juli) vindt het wereldkampioenschap Fortnite plaats in New York. Hierin wordt liefst dertig miljoen dollar verdeeld en is daarmee in één klap het toernooi met het hoogste prijzengeld ooit. De winnaar van de solo-competitie loopt bijvoorbeeld weg met drie miljoen dollar!

Behalve de wekelijkse competities en het wereldkampioenschap komen er ook nog andere toernooien, maar deze worden nog aangekondigd. Je kan vooruitkijken op een grote verscheidenheid aan modes en formats, zodat iedereen een kans maakt op mooie prijzen. Zo valt te lezen op de website van Epic Games.

Fortnite

                    

Het snelle nieuws

Voormalig esport-directeur opgepakt wegens wegsluizen geld

Jeon Byeong-heon gaat waarschijnlijk vijf jaar de cel in. De voormalig directeur van het officiële Zuid-Koreaanse esportorgaan KeSPA zou omgerekend zo’n 2 miljoen dollar via verschillende wegen hebben weggesluisd. Het grootste deel hiervan werd gesubsidieerd door de staat, maar de voormalig directeur zou ook verschillende bribes hebben aangenomen. Jeon Byeong-heon is veroordeeld tot vijf jaar cel en een boete van $300.000. Hij is in beroep gegaan tegen deze straf.

Tony Hawk ziet pro-skater esports wel zitten

Skatelegende Tony Hawk zou een esport competitie in een van zijn games wel zien zitten, mocht er überhaupt nog een uitkomen in de toekomst. Dat heeft Hawk verteld in een interview met Front Office Sports. De laatste skategame van Tony Hawk heet Skate Jam en is voor de smartphone. Die game werd met niet al te positieve kritieken ontvangen.

Tony Hawk

Rainbow Six Siege Pro League finale in Milaan

Goed nieuws voor alle Rainbow Six Siege-fanaten; de finale van het Rainbow Six Pro League Season 9 wordt in Milaan gehouden, wat qua tijdzone natuurlijk ideaal is. De prijzenpot staat op 2 miljoen dollar, aanvankelijk werd nog een half miljoen meer opgehaald, maar dit wordt verdeeld over andere toernooien. De wedstrijden in Milaan vinden plaats op 18 en 19 mei.

Ajax stelt teleur tijdens eClub World Cup

Ajax heeft niet erg goed gepresteerd tijdens de eClub World Cup. Tijdens het toernooi waarin duo’s van een esport organisatie meedoen, behaalde Ajax de kwartfinale, daarin werd met penalty’s verloren van FaZe. Tsja, Nederlanders en penalty’s… Hoe dan ook, de grote finale werd gewonnen door KiNG Esports. De twee edities hiervoor waren beide en prooi voor het Deense Brondby IF.

Age of Empires esports is blijkbaar een ding

Age of Empires 2 is een esport, compleet met grote teams, verslaggevers en natuurlijk een prijzenpot. Poets dus je nostalgiebril, want op dit moment is de Escape Champions League bezig. Acht teams doen hieraan mee, van ieder zo’n vier tot zes spelers. Er worden 1v1’s gespeeld en daarin kunnen punten worden gescoord. In totaal wordt er $60.000 verdeeld, met zelfs een finale op locatie. Vorige week was overigens ook een toernooi op locatie, waarvan je de foto hieronder kan checken.

AoE2

Ps. Over enkele weken volgt de grote esport-kalender voor 2019, vandaar dat de eSport-kalender in de afgelopen edities niet bijgevoegd zat!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord