Update: Star Wars Battlefront multiplayer tips en tricks 

Update: Star Wars Battlefront multiplayer tips en tricks 2017-09-12T15:17:09
De lightsabers vliegen je sinds gisteren om de oren, want Star Wars Battlefront is eindelijk uit. Om je te helpen zo goed mogelijk te presteren tussen de Jedi’s, Cloons en andere rassen hebben we Bas geforceerd om een aantal handig tips uit zijn pen te schudden.

Het heeft een aantal jaar geduurd maar eindelijk is er een nieuwe Star Wars Battlefront, en wat voor een. Het is misschien wel de mooiste game die er op dit moment uit is en zeker voor de echte fan van het merk Star Wars is het tijd om die rebellen voor eens en voor altijd uit te schakelen. Omdat de game vooral draait om de multiplayer hebben we enkele tips voor je geschreven die je beter moeten laten scoren en meer plezier gaan opleveren.
    

Speel als een team

Het is lastig om altijd als een team te spelen, zeker als je je teamgenoten niet kent. Toch is het zinvol om te wachten met aan te vallen van de objective tot je een aantal makkers meekrijgt. In je uppie is het wel mogelijk om capture points over te nemen, maar met teamgenoten die rugdekking geven, een tactisch schild kunnen plaatsen en vooral als levend schild kunnen dienen is het een stuk makkelijker om je vijand te overwinnen.

Battlefront    

Ken de helden

Een belangrijk element in Star Wars Battlefront is de mogelijkheid om met de bekende personages uit de films te spelen. In totaal zijn er 6 ‘helden’ uit de films, namelijk: Luke Skywalker, Darth Vader, Han Solo, Princess Leia, The Emperor en Boba Fett. Al deze personages spelen ieder anders, een aantal lijken wel op elkaar, maar toch is het handig om bekend te worden met de jetpack van Boba Fett en de spin attack van The Emperor. Speel in het begin dus even kort de Hero Battles zodat je de helden alvast meestert voordat je het echte slagveld op gaat. Door de helden al een beetje te kennen zorg je ervoor dat je in je eerste potjes al meteen het meeste uit deze speciale power ups haalt. Wie als de held wil spelen moet goed opletten op de tokens die op de maps liggen. Je krijgt de held niet zomaar (behalve in de Heroes vs. Villains mode) of door goed te presteren. Let dus goed op de tokens.

Boba Fett

Overige tips om het maximale uit je helden te halen:

 • Princess Leia, Han Solo en Boba Fett hebben een speciale dodge roll als je gelijktijdig hurkt en naar links of rechts beweegt. 
 • Boba Fett wordt gezien als de beste hero in de game, toch is snel neer te halen als je zijn jetpack weet te raken.
 • De heroes zijn ook goed in staat om ruimteschepen neer te halen.
 • Door de rechter stick in te drukken kun je een tegenstander locken, waardoor je deze eenvoudiger neerhaalt. 
      

Jaag op de tokens

In Walker Assault en Supremacy kun je de controle nemen over de bekende lompe voertuigen de AT-AT en AT-ST. Deze wandelende tanks leveren je gemakkelijk een handje vol kills op en strelen daarmee direct over je ego. Omdat je natuurlijk de best mogelijke score wil halen is het daarom zinvol om niet zozeer meteen ten strijden te trekken, maar om juist op deze tokens te gaan jagen. De tokens liggen steeds op dezelfde plekken en zijn daarom gemakkelijk op te rapen als je eenmaal de locaties weet. Alleen de power up om de held te worden verandert geregeld van locatie. Zorg dus dat je klaar staat om de power ups te pakken als ze weer actief worden en je kan potjes gemakkelijk beëindigen met een k/d die rond de 5.0 ligt. In de onderstaande video laat Bas zien hoe hij 36 kills maakt en maar 5 keer de Wilhelmschreeuw laat horen. 

 • Bij de AT-AT is het handig om vooral de Orbital Strike los te laten op de objectives. Dit levert je veel kills op of zorgt ervoor dat je teamgenoten makkelijker de objective over kunnen nemen.
 • De AT-ST is vooral effectief als je het granaten salvo loslaat op je tegenstanders.

    

Gebruik Star Cards

Hoe meer je speelt, hoe een hoger level je wordt en hoe meer je vrijspeelt. Het is inmiddels een bekende formule in nagenoeg iedere multiplayer game en dus doet ook Star Wars Battlefront hier aan mee. Als je levelt speel je nieuwe wapens en Star Cards vrij. Deze Star Cards zorgen ervoor dat je een extra krachtige granaat krijgt, een rocket launcher hebt, een groot schild kan plaatsen, extra schade doet met je wapens of zorgen ervoor dat je gun sneller afkoelt. Handig om een kleine voordeel te halen, maar niet iedereen gebruikt ze. Doe er dus je voordeel mee en schaf tussen ieder potje een Star Card aan en maak deze actief. Tijdens het spelen zijn ze ook te vinden op het slagveld, maar beginnen met een Star Card heeft echt de voorkeur.

Een handige extra die je vanaf level 15 unlockt zijn de Traits. In totaal zijn er vijf Traits, namelijk: Bodyguard, Survivalist, Scout, Bounty hunter en Sharpshooter. De Bounty Hunter en de Sharpshooter unlocken pas vanaf level 26. De Traits in Star Wars Battlefront geven je een kleine bonus, hierbij moet je denken aan snellere cooldowns van je skills of niet op de radar van tegenstander verschijnen als je sprint. Wanneer je ook nog eens veel punten weet te scoren verhoog je het level van je Trait en wordt de bonus groter. In totaal zijn er drie levels die je Trait kan bereiken. Als je doodgaat dan daalt de waarde van je bonus één niveau en kan je opnieuw proberen de maximale bonus uit dit extraatje te halen.

Om je een beetje op weg te helpen de ideale Star Cards te selecteren bij jouw speelstijl hebben we een aantal classes bedacht die het meest aansluiten bij de bekende speelstijlen zoals Sniper, Assault of Close Combat. Iedere loadout bevat twee gewone Star Cards, één speciale Star Card en één Trait. Iedere Trait en Star Card moet je wel nog vrijspelen en kopen met je verdiende Star Wars-cash om ze in te kunnen zetten.
   

Assault

De aanvallend ingestelde speler rent op zijn vijanden af. Of het nu Stormtroopers zijn of Rebellen die schuilen in de struiken van de Forest Moon of Endor, de Assault gaat je vinden en vooral veel pijn doen. Dit is volgens ons de load out die het meest geschikt is voor deze speelstijl:

 • Barrage 
 • Jump Pack
 • Explosive Shot 
 • Trait: Body Guard

Sniper

Voor wie liever onopgemerkt blijft en zijn dode Stormtroopers spaart vanaf een afstandje kiest ervoor om met dodelijke precieze zijn vijand op de langeafstand aan te vallen. 

 • Pulse Cannon 
 • Smoke Grenade
 • Focus Fire of Personal Shield
 • Sharpshooter of Scout

Grenadier

Aan granaten geen gebrek in Star Wars Battlefront en met de Grenadier loadout ga je naar de overtreffende trap en wordt het iedereen meteen duidelijk dat dit geen kinderspel is.

 • Thermal Detonator
 • Impact Grenade
 • Personal Shield
 • Bodyguard

Hero Killer

Als het je niet is gelukt om een Hero-pick up te krijgen dan kan je wel gaan balen als een Storm-in-een-glas-water-trooper, maar je kan er ook voorkiezen om maximale schade aan te richten. Kies dan vooral deze loadout:

 • Homing Shot
 • Barrage
 • Explosive Shot of Personal Shield
 • Scout

Close Combat

Voor wie zijn tegenstander nog even graag diep in de ogen kijkt voordat hij/zij het fatale schot lost, is er de Close Combat loadout.

 • Flashbang Grenade of Impact Grenade
 • Bowcaster 
 • Explosive Shot 
 • Bodyguard 
 • Wapen: CA-87
     

Switch tussen first- en third-person

In Star Wars Battlefront is het mogelijk om met één knop snel te switchen tussen first- en third-person (pijltje naar beneden ingedrukt houden op de D-pad). Dit is niet alleen visueel erg leuk, maar is ook tactisch in te zetten. Third-person is vooral handig om meer overzicht te houden over het slagveld. Met de third-person camera stand gaat het dan ook niet voorkomen dat je platgestampt wordt door een AT-AT. De first-person stand is het handigst als je een vijand op de midden en lange afstand neer wil schieten. Het geeft je net iets meer zicht op je vijand en dat kan net dat voordeel opleveren dat je nodig hebt om het Star Wars universum een Stormtrooper armer te maken.

Battlefront    

Vliegen met ruimteschepen

Het belangrijkste bij het vliegen met de ruimteschepen zoals de X-wing en de Tie Fighter is altijd te bedenken dat ze ieder aparte wapens hebben. Wel hebben ze allemaal een standaard laser aanval die de nodige schade aanricht. Lock je tegenstanders met de linker trigger en je zult zien dat het vrij eenvoudig is om een tegenstander uit de lucht te halen. AI piloten zijn echt een eitje als je ze eenmaal in je vizier hebt, schepen van menselijke tegenstanders zijn echter andere koek. Probeer daarom voldoende afstand te houden met deze tegenstander zodat je bij een snelle ontwijkactie hem niet meteen uit het oog verliest. Deze ontwijk acties zijn ontzettend makkelijk uit te voeren door een van de pijltjes toetsen van de d-pad in te drukken. Mocht iemand een lock-on missle op je afgevuurd hebben, kijk dan naar je radar. Op je radar zie je namelijk waar het explosief vandaan komt en wordt daardoor makkelijker te ontwijken.
  

Overige tips

 • Het maakt geen verschil voor je accuracy of je richt met het vizier of gebruik maakt van hipfire (schieten zonder in te zoomen).
 • Hoe meer kills je maakt met de AT-AT, hoe langer je er in mag zitten.
 • De AT-ST heeft een zwakke plek op zijn rug.
 • Je kunt de AT-AT meer schade doen door de onderkant van de romp te raken.
 • Door te sprinten word je als rode stip zichtbaar op de radar.

Op dit moment zijn we nog aan het ontdekken wat de beste load-out per speelstijl is. Verwacht op korte termijn dus nog een update!

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord