Samenwerken met PUBG was rampzalig – Esport Hitjes 

Samenwerken met PUBG was rampzalig – Esport Hitjes 2020-03-11T16:30:50
Terwijl de wereld overspoeld wordt door de slechte Corona-variant, gaat esport gewoon door. Nou ja deels dan. Toernooien rondom FIFA, Apex Legends en PUBG zijn namelijk geannuleerd. Verder is er goed nieuws voor fans van Super Smash Bros., moet een Braziliaanse ex-CS:GO-speelster ruim een eeuw brommen en komt The International mogelijk naar Amsterdam in de toekomst.

Werken met PUBG Esports was rampzalig volgens hoge piefen

Directeuren van Ghost Gaming en Spacestation Gaming hebben gigantisch hard uitgehaald naar PUBG Corporation. Beide esportorganisaties waren vorig jaar actief in de esport scene van de populaire battle royale-game, maar hebben geen goed woord over voor de competitie.

In-game items

In een interview met Esports Insider vertelt Matt Dillon, CEO van Ghost Gaming, dat diverse afspraken werden verbroken. Zo waren beloftes gemaakt voor in-game esport-items. Dat moest behalve exposure, ook extra inkomsten opleveren. De verwachting van Dilloon was dat dit 50.000 dollar voor Ghost Gaming moest opleveren. De originele deadline voor deze items werd niet gehaald en ook een tweede deadline kwam te vroeg. Uiteindelijk werd het hele idee geschrapt voor algemene NPL-items, wat tegenviel qua zowel exposure als financiën.

Shawn Pellerin, medeoprichter van Spacestation Gaming, bevestigde de woorden van Dillon in een apart interview. Volgens hem beloofde PUBG Corp. dat de esport-items in fase twee zouden komen, nadat de eerste deadline al gemist was. Uiteindelijk zouden enkel de teams van de PUBG Global Championship deze in-game items krijgen, maar ook dat feest ging dus uiteindelijk niet door. Uiteindelijk kwamen er dus geen skins met teamlogo’s.

NPL

Communicatie

Pellerin was ook erg ontevreden over de communicatie, of beter gezegd het gebrek daaraan. Spacestation Gaming was onderdeel van de National PUBG League (NPL), maar kreeg nooit iets te horen van de organisatie. Veranderingen in het wedstrijdschema en ander nieuws vernam men via Twitter, vragen die naar de NPL werden gestuurd werden vaak helemaal niet beantwoord en er was nergens ruimte om feedback te geven.

Ghost Gaming had hier minder last van, maar Dillon gaf aan hij de verhalen wel meekreeg. Zo was er een team dat een visum nodig had voor een speler en vervolgens zes weken moest wachten op een handtekening. Ook de transparantie binnen de NPL liet te wensen over. Toen de teams te horen kregen dat zij geen in-game items zouden krijgen, werd dit middels een mail gecommuniceerd. Dit werd echter nooit publiekelijk naar buiten gebracht.

SpaceStation

Steun

In grote competities met het franchisesysteem is het normaal dat competitie-organisatoren meebetalen aan bijvoorbeeld lonen, woning en reizen. De steun van PUBG Corp. hierin was maar 60.000 dollar per jaar, lang niet genoeg om vier spelers en een coach een jaar lang te betalen. Ook was er bijna geen marketing vanuit PUBG Corp. Als voorbeeld gaf Dillon de gigantische moeite die de organisatie moest doen om een retweet van de NPL te krijgen.

De National PUBG League was dan ook een grote faal in 2019. De organisatie maakte eerder bekend dat er geen vervolg komt in 2020. Daarvoor hadden zowel Ghost Gaming als Spacestation Gaming zich al teruggetrokken. Dat lijkt ook niet geheel onlogisch na het relaas van beide heren.

Ghost

Smash World Tour moet Super Smash Bros.-gat opvullen

Online platform Smash.gg gaat een Super Smash Bros.-competitie opzetten. De website heeft daarbij financiële hulp gekregen van onder andere Twitch. Smash.GGgaat het komend jaar een ranglijst bijhouden van toernooien. De beste 32 spelers in Super Smash Bros. Melee en Ultimate gaan vervolgens in december strijden om 250.000 dollar, waarbij het bedrag eerlijk verdeeld wordt over beide games.

Als je mee wil strijden om dit bedrag, dan moet je dus aan toernooien meedoen. Tijdens verschillende evenementen worden punten verdeeld. Hierbij is het puntenaantal per categorie (platinum, goud, zilver) verschillend, afhankelijk van het prestige en aantal deelnemers bij het evenement. Voor iedere categorie telt je beste prestatie, dus zelfs als je in platinum niet zo goed scoort, kan je dat ophalen met prestaties in goud en zilver. De puntentelling begint 13 maart en duurt tot en met 22 november.

Smash

Steden kunnen strijden om organisatie The International

Wie weet wordt The International binnen enkele jaren in Amsterdam georganiseerd. Valve maakte vorige week bekend dat steden in de toekomst kunnen bieden om The International te organiseren, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Olympische Spelen of het wereldkampioenschap voetbal. Amsterdam werd toen als voorbeeld genoemd. Steden die mee willen doen, moeten echter wel aan een aantal eisen voldoen.

De belangrijkste regel is dat het toernooi in augustus georganiseerd wordt, dit is al jarenlang een traditie. Daarnaast moet een stad voorbereid zijn op minimaal 50.000 fans. Op de locatie zelf moet goed internet zijn, tevens verwacht Valve dat er gezorgd wordt dat spelers op tijd hun visum hebben, iets wat afgelopen jaar in Shanghai niet goed ging. Amsterdam lijkt in ieder geval aan die voorwaarden te voldoen. Voordat dat gebeurt is het evenement dit jaar in Stockholm. Dat is de eerste Europese editie van The International sinds deze in 2011 werd gehouden in Duitsland.

DotaA2

Voormalig CS:GO-speelster 116 jaar de bak in

Shayene ‘shAy’ Victorio lijkt flink de lul te zijn. De Braziliaanse ex-speelster is namelijk door de rechtbank in Brazilië veroordeeld tot 116 jaar in de cel wegens oplichting. De influencer had samen met haar vader en voormalig echtgenoot een online winkel, maar besloot de goederen van 118 orders niet te leveren. De GAECO, een speciale Braziliaanse eenheid die georganiseerde misdaad bestrijdt, kwam haar op het spoor.

In 2019 was shAy een speelster bij het vrouwelijke team van het Braziliaanse Keyd Stars. Met die organisatie won ze onder andere de online variant van de Brasil Game Cup Female 2019. Na een jaar competitief knallen vond ze het wel genoeg geweest en begon ze een carrière als influencer. Zij opende toen ook een online winkel, echter ging er iets mis bij het vervoer van 118 orders en werden vervangende producten nooit opgestuurd.

Zowel shAy als haar ex Jean Paulo Fernandes Filho kregen een flinke straf, maar de vraag is of deze blijft staan. De totale waarde van de oplichting zou nog geen tienduizend euro zijn, waardoor het vonnis van 116 jaar absurd lijkt. Daarnaast is de maximale straf in Brazilië 40 jaar, dus dan zou ze alsnog maximaal op haar zestigste de gevangenis verlaten. Ze gaat in beroep tegen de straf en geeft op Instagram aan dat ze zich geen zorgen maakt. Ze claimt dat haar voormalig echtgenoot de volledige verantwoordelijkheid neemt voor de administratieve fout.

GAECo

EA annuleert Apex Legends en FIFA-evenementen vanwege coronavirus

EA kondigde vorige week aan dat de live-evenementen van de FIFA 20 Global Series en de Apex Legends Global Series tot nader orde stilliggen vanwege het coronavirus. Voor Apex Legends betekent dit dat het toernooi wat van 13 tot en met 15 maart in het Amerikaanse Arlington zou worden gehouden niet doorgaat. EA geeft echter wel aan dat het bedrijf zoekt naar een nieuwe datum. De online toernooien die op 21 en 23 maart gespeeld worden gaan natuurlijk wel door.

Voor de FIFA Global Series is er wat meer verandering. Het Zuid-Amerikaanse  CONMEBOL eLibertadores-evenement wat afgelopen weekend gepland stond is uitgesteld. De FUT Champions League V en het PlayStation kwalificatie-evenement zijn beide compleet geannuleerd. Dit nieuws is niet in goede aarde gevallen bij een groot aantal fans op Twitter. Op het socialmediaplatform wordt onder andere geroepen dat het coronavirus nog altijd een beter alternatief dan FIFA is.

FIFA20-20

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord