Red Dead Redemption 2 trailer analyse 

Red Dead Redemption 2-trailer analyse 2017-11-15T09:42:56
Tingle keek nogal uit naar de Red Dead Redemption 2-trailer en zat gisteren al sinds 4 uur 's middags continu het YouTube-kanaal van Rockstar in de gaten te houden. Dit werd zeker beloond, wat de trailer kwam zeker wel twee minuten eerder online. Ondertussen heeft hij hem al talloze keren bekeken en grondig bestudeerd, zodat hij jullie alle belangrijke informatie kan melden.

We gaan het in deze feature hebben over de gebeurtenissen in Red Dead Redemption. Dat is best logisch, maar misschien is een spoiler warning op z'n plaats. We zijn ons namelijk bewust van gevoelige zieltjes. 
   

Verdomd weinig gameplay

Laten we beginnen met de gameplay. Jammer genoeg niet heel veel, maar er zijn wel een paar nieuwe toevoegingen. Ten eerste zien we een nieuw dier, een krokodil om precies te zijn, die een nietsvermoedend varken het water intrekt om lekker aan z'n buikspek te knabbelen. Daarnaast zien we Arthur Morgan (het nieuwe hoofdpersonage) gehurkt in het bos met een pijl en boog, wat impliceert dat de game meer met stealth gaat doen. Jagen is uiteraard terug, alleen is dat tegenwoordig een minder unieke feature dan dat het in 2010 was. Alsnog vet natuurlijk! Als je van onschuldige beestjes afmaken houdt, that is. Rond het einde zien we dat het hoofdpersonage wederom een lasso in z’n arsenaal heeft en deze kan gebruiken om paarden te temmen. Tot slot zien we ook dat Arthur twee revolvers tegelijkertijd gebruikt om twee keer zo dodelijk te zijn. 

Arthur Morgan
   

Maar zat verhaal

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de trailer weinig loslaat van het verhaal. Totdat je bij het einde komt en dan niemand minder dan Dutch van der Linde zien zitten, de gang leader van de oude gang van John Marston, hoofdpersonage van Red Dead Redemption 1. In het verhaal van deel 1 moet John zijn oude gang-leden vinden en vermoorden om zijn familie en vrijheid terug te winnen.

Pijl en boog

John praat niet graag over zijn verleden in Red Dead Redemption, maar laat af en toe nog wel wat los over zijn tijd als crimineel. Zo leer je dat ze alleen maar van de rijken stalen, om een deel ervan terug te kunnen geven aan de armen. De gang had dus wel een code waar het aan moest voldoen. Al zien we dit tot nu toe nog niet terug in het gedrag van de personages in de trailer. Vooral Arthur lijkt een enorme lul te zijn. Misschien was John wel de enige met eer en daarom hebben zijn maten hem achtergelaten.

Uiteindelijk verlaat John zijn oude clique, wanneer hij wordt neergeschoten en achtergelaten tijdens een bankoverval. Daarna stopt hij met zijn leven als crimineel, samen met gang-lid Abigail, en trouwen ze. In de trailer zien we ook dat de gang een bankoverval pleegt, dus misschien is dit de overval waar John over spreekt.

Over Abigail gesproken, mogelijk zien we haar in de trailer. Zij zat namelijk als enige vrouw in Dutch z´n posse en we zien meerdere keren een vrouw verschijnen in de video van gisteren. Tegen iemand in de gang zegt ze uiteindelijk ´You´re the only fool I can trust.´. De kans is zeker aannemelijk dat ze dit tegen John Marston zegt. Het enige wat het nog twijelachtig maakt is het feit dat Abigail toendertijd een prostituee was (want zo ziet de vrouw in de trailer er niet uit) en dat Abigail in Red Dead Redemption 1 bruin haar heeft, terwijl deze vrouw duidelijk een blondine is. Het is echter mogelijk dat het haar van Abigail gewoon veel donkerder is geworden naarmate ze ouder is geworden. Want haar verven deden ze toen nog niet. Toch?

Abi

Rond het einde van de Red Dead Redemption 2-trailer zien we drie mannen weglopen bij een brandend gebouw, zonder te kijken natuurlijk want ze zijn stoere jongens. Rechts zien we duidelijk ons hoofdpersonage, Arthur Morgan. Links zien we iemand die verdacht veel lijkt op Bill Williamson, de eerste outlaw waar je op jaagt in Red Dead Redemption 1. Deze man zat ook in Dutch z'n bende, dus het is aannemelijk dat dit een en dezelfde persoon is. De man in het midden wordt echter met opzet niet goed getoond. Is deze mysterieuze man toevallig John? Die kans is niet heel groot, zijn design is namelijk veel netter dan z'n default kleding in Red Dead Redemption 1. 

Cool guys don't look at burning houses

Even lekker speculeren

Oké, nu is het even tijd om te speculeren. Neem alles wat hier gezegd wordt met een korreltje zout, want ik kan er makkelijk naast zitten. Dit is simpelweg compleet speculatief over wat er in Red Dead Redemption 2 zou kunnen gebeuren.

De bankoverval waarin John achtergelaten lijkt vrij vroeg in het verhaal plaats te gaan vinden. (Hopelijk niet meteen aan het begin, want dat is wel heel GTA V-achtig.) Waarschijnlijk worden Arthur en zijn vrienden fanatiek achtervolgd door de law, als gevolg van de overval die alles behalve soepeltjes verliep. In de trailer wordt later ook duidelijk dat de groep veel geld is verloren, wat waarschijnlijk afkomstig is van de bank. Het terugvinden van dit geld zal vast een moeilijke opgave worden.

Vermoedelijk gaan we in het verhaal van Red Dead Redemption 2 meemaken hoe de Van der Linde-bende uit elkaar is gegaan. Arthur en Dutch blijven echter samen, en beginnen de ‘1911 gang’, met een stel oorspronkelijke Amerikanen. Daarmee zal je dan nog ongetwijfeld missies doen om het leven van rijke witte mensen zo zuur mogelijk te maken, aangezien zowel Dutch als de Indianen een hekel aan hen hebben.

Indiaan

Dit is alles wat deze Red Dead Redemption-fan uit de trailer heeft kunnen waarnemen, maar jullie hebben daar vast iets aan toe te voegen. Laat vooral weten wat jullie van de trailer vonden en wat jullie denken dat er gaat gebeuren in de game die eindelijk uitkomt in de lente van 2018. Althans, als Rockstar de game niet weer vertraagd… Achja, we kunnen er best veel vertrouwen in hebben dat het eindproduct spectaculair zal worden!

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord